Merkantil Bank NB II: élvonalbeli erősítések a bajnokesélyeseknél

2015. február. 18., 16:55   |    

Merkantil Bank NB II: élvonalbeli erősítések a bajnokesélyeseknél

A téli felkészülési időszak lezárult, a hétvégén indul a Merkantil Bank NB II tavaszi idénye. Az őszi színvonal emelkedését ígéri, hogy több NB I-es múlttal rendelkező játékos is a másodosztályban folytatja. Az MLSZ TV-n tavasszal is figyelemmel követhetőek a másodosztály mérkőzései.

A hétvégi tavaszi fordulót a 30 pontos Vasas várja az első helyről, megelőzve a pontazonossággal második helyen álló Békéscsabát, valamint az egy ponttal kevesebbet gyűjtő Mezőkövesd-Gyirmót duót, de az ötödik Szolnok is "lőtávolban" tanyázik, 28 egységgel. A bajnokság kiegyensúlyozottságát jól tükrözi az élmezőny szorossága, és az sem kizárt, hogy a feljutásért harcoló közvetlen élmezőny tovább bővül a tavasz folyamán. A kiesés elkerüléséért is nagy csata várható tavasszal, jelenleg a Balmazújváros az utolsó, a Siófoktól és a Csákvártól csupán egy ponttal lemaradva, de az Ajka-Kaposvár-Cegléd trió sem érezheti magát biztonságban.

A télen több NB II-es együttes is eljutott külföldi edzőtáborba, és jó körülmények között, nemzetközi felkészülési mérkőzésekkel melegített a rajtra. A Békéscsaba és a Soroksár Törökországban készült, míg a Gyirmót Horvátországban is edzett a tavaszi rajtra. A Mezőkövesd bebizonyította, hogy elsőosztályú együttes ellen is megállja a helyét, januárban felkészülési mérkőzésen 4-1-re legyőzte a DVSC-Tevát, a DVTK-val pedig 1-1-es döntetlent játszott.

Magyarországon február 23-án éjfélig tart az átigazolási időszak, így a kluboknak az első forduló után is lehetőségük van megerősíteni a csapatot, a legtöbb együttesnél azonban már véglegesítették a keretet tavaszra. A tabella élén álló Vasas a télen öt új játékost szerződtetett, közülük négyen korábbi A-válogatottak: Czvitkovics Péter, Debreceni András, Bori Gábor és Kenesei Krisztián egyaránt játszott már a nemzeti csapatban, míg Hangya Szilveszter jelenleg az U21-es válogatott tagja. A jól sikerült átigazolási időszakot követően szinte minden posztra két minőségi játékos áll Szanyó Károly vezetőedző rendelkezésére az angyalföldieknél. A Gyirmót FC Győr is szerzett futballistákat az OTP Bank Ligából, átigazolta a Haladástól Gyurján Bencét, a Honvédtól Fejes Jánost, a Kecskeméttől pedig Varga Róbertet. További erősítés a győri klubnál Kaposvárról Rusák Edvárd átigazolása és a Honvédtól kölcsönbe érkező Bobál Gergely megszerzése. A Mezőkövesd sem akart lemaradni a riválisoktól, Dvorschák Gábor a Haladásból, Gengeliczki Gergő és Bajzát Péter a Nyíregyházából kölcsönben csatlakozott a klubhoz, Sváb Dániel pedig Győrből érkezett, ők mindannyian komoly erősítést jelenthetnek a tavaszi szezonban. Rajtuk kívül tehetséges fiatalokkal is bővült a keret, Medgyes Zoltán, Dombó Dávid és ifj. Nyilas Elek is a borsodi együttesben futballozik tavasszal. A Szolnoknál és a Békéscsabánál valamivel kisebb volt a mozgás, mindkét klub az őszihez hasonló kerettel, egy-két új játékossal kezdi meg a szezont.

kovesd|(fotó: Mezőkövesd-Zsóry Facebook)

A középmezőnyben, de a dobogótól sem túlságosan messze tanyázó Soroksárhoz szintén csatlakozott néhány élvonalbeli rutinnal is rendelkező labdarúgó: a Puskás Akadémiából Gohér Gergő érkezett, Sándor István és Huszák Tamás pedig egyaránt a Nyíregyházából kerültek a XXIII. kerületbe, míg a 21 éves, korosztályos válogatott Szenes Bence Németországból tért haza.

A kieső helyeken telelő klubok közül a Siófok jelentős erőket mozgósított a bennmaradás kiharcolása érdekében. Mások mellett megszerezte Andorka Pétert, Kákonyi Dánielt, Mogyorósi Józsefet, Hanzl Mátét, Merczel Zsoltot és az újpesti Nagy Jánost is. A Balmazújvárosnál úgy döntöttek, hogy feláldozzák a televíziós közvetítésekből szétosztott pénzösszeget (a szabályok szerint azok a másodosztályú klubok, amelyek külföldi labdarúgót igazolnak, elesnek a nekik járó résztől), és külföldről erősítették meg a keretüket, öt horvát focista mellett három ukrán labdarúgó is érkezett az együtteshez.

A 2014/15-ös idénytől kezdve a Merkantil Bank Liga minden mérkőzésének összefoglalója elérhető az MLSZ TV Youtube csatornán.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS