Mezőkövesdi győzelemmel zárult az idény

2023. május. 28., 20:16   |    

Mezőkövesdi győzelemmel zárult az idény

Az OTP Bank Liga 2022/2023-as idényének utolsó mérkőzésén a Mezőkövesd 1-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost.

Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Drazic (45+1., 11-esből)
Mezőkövesd: Piscitelli - Kállai, Pillár, Lukic, Filip - Brtan, Besirovic, Lehoczky (Karnyicki, 65.) - Drazic, Da. Babunski (Prudnyikov, 85.), Molnár G. (Zahary, 85.)
Ferencváros: Szécsi - Kaján (Auzqui, 79.), Knoester, Abena, Sagal - Esiti (Tóth A., 57.), Gojak - Zachariassen, Mercier (Baden, 72.), Owuso (Marquinhos, 57.), Lisztes

Remek időben, majdnem telt lelátók előtt játszhatott, tét nélkül a két csapat. Volt iram, akadtak helyzetek is, kecsegtetőbb lehetőségeket inkább a Ferencváros alakított ki annak ellenére, hogy több epizódszereplő kapott ezúttal lehetőséget és érződött az összeszokottság hiánya. A vezetést mégis a hazai csapat szerezte meg közvetlenül a szünet előtt: Knoester tanácstalan volt a saját 16-osa előtt, Drazic elvette tőle a labdát kapura tört, Szécsi pedig szabálytalanul állította meg őt. A büntetőt a sértett magabiztosan lőtte a bal felső sarokba. A második félidőben a Mezőkövesd átengedte a kezdeményezést, a Ferencváros akcióiból azonban hiányzott a dinamika, ezzel együtt lett volna lehetőség az egyenlítésre. Akadt olyan időszak, amikor a fővárosiaknál két 18 és egy 17 éves is a pályán volt. A hazaiak is alakítottak ki helyzeteket, végül maradt az első félidő hajrájában kialakult eredmény. A hazai csapat a szezon során kétszer legyőzte az FTC-t és egyszer döntetlent játszott vele, mostani sikerével pedig a nyolcadikról a hetedik helyre lépett előre. A Ferencváros játékosai és szakmai stábjának tagjai este már Budapesten vették át aranyérmeiket az MVM Dome-ban, egy nagyszabású ünnepség keretében. Az aranyérmeket Dankó Béla, az MLSZ elnökségi tagja, valamint Studniczky Ferenc versenybizottsági elnök adta át a csapatnak.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS