Motivált csapatokat és nagy csatát várnak a kupadöntős edzők

2020. június. 02., 15:05   |    

Motivált csapatokat és nagy csatát várnak a kupadöntős edzők

A Budapest Honvéd története során nyolcadszor, a Mezőkövesd először nyerheti meg a Magyar Kupát szerdán a Puskás Arénában. A mérkőzést megelőző online sajtótájékoztatókon a vezetőedzők és a játékosok kupamúltja is szóba került, és mindkét szakvezető elmondta, hogy játékosai hatalmas elszántsággal készülnek a találkozóra.

Elindult a jegyértékesítés a nem hétköznapi kupadöntőre

Elindult a jegyértékesítés a nem hétköznapi kupadöntőre

A kormány döntését követően, rendkívüli óvintézkedések mellett, korlátozott számban a kispesti és a mezőkövesdi szurkolók is jelen lehetnek a szerdán, 20.00 órakor kezdődő férfi Magyar Kupa-döntőn. A szurkolók online, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon vásárolhatnak belépőket a Puskás Arénába.

Tovább

– A felkészülésünk normális mederben zajlott és a hosszabb ideje nem harcra fogható Guzmics Richárdon kívül mindenki bevethető a döntőben. Minden játékos azért futballozik, hogy ilyen mérkőzéseken részt vegyen, azt gondolom, bárki lép a pályára, a legjobb tudását fogja majd nyújtani, mindenki nagy várakozással tekint a döntő elé. Ez a néhány hetes sorozat, amiben benne vagyunk a kupa és a bajnokság végéig, nagyon nagy igénybevételt jelent a csapatoknak, így mindenkire szükség lesz a keretből a hátralevő időszakban – kezdte Kuttor Attila a rendkívüli helyzet miatt online tartott sajtótájékoztatón. – Mindenkiben van egy drukk, de azt gondolom, ha nem élveznénk ki ezt a pillanatot, nem érne semmit az egész. Ez a döntő csapatunk életében egy nagyon nagy dolog, szeretnénk kiélvezni, hogy itt lehetünk.

A nemzeti stadionban megtörik egy hét éve tartó sorozat, ugyanis 2013 óta nem nyert magyar edző Magyar Kupát. Kuttor Attila szerint ez is egy lépés a magyar edzők renoméjának visszaállítása felé.

– Nagyon örülök neki, hogy ez így alakult. Korábban többször elmondtam, hogy a szakmai stábbal mi is fontos feladatunknak tartjuk, hogy a magyar edzők renoméját visszaállítsuk az előző évtizedek szintjére. Ez a kupadöntő egy nagy lépés efelé. Külön öröm, hogy a Puskás Arénában játszhatjuk le a találkozót.

Ott voltam a nyitó mérkőzésen és eljátszottam a gondolattal, milyen lenne ebben a stadionban, telt ház előtt meccselni. Telt ház most sajnos nem lehet, de a Puskás egyedülálló aurája miatt így is felemelő érzés lesz benne irányítani a csapatot

– mondta a játékosként négyszeres kupagyőztes Kuttor Attila, aki ellenfele, a Honvéd legnagyobb erősségének azt tartja, hogy bőven van tapasztalata hasonló mérkőzésekről:

– Kipróbált, harcedzett csapat, amely már sok csatát megjárt, a helyzet  ismerős lesz a játékosoknak. Ugyanakkor mi is rendelkezünk olyan tapasztalt labdarúgókkal, akik tudják, hogy kell a döntőben futballozni, ebből a szempontból is jó mérkőzésre van kilátás. Harcolni fogunk érte, hogy mi legyünk a győztesek. Más az oda—visszavágós rendszer és más, amikor egy mérkőzésen múlik minden, most ezen az egy találkozón kell helytállnunk és ennek megfelelő felfogásban kell futballoznunk, a habitus az, ami nem mindegy.

Berecz Zsombor, a csapat középpályása is jó érzésekkel várja a holnapi finálét:

Kellően magabiztos vagyok én is és a csapat is. Meg tudjuk nyerni a kupát, semmi esetre sem esélytelenekként megyünk fel a pályára. 

A labdarúgó az előző kiírásban kupagyőztes fehérvári együtteshez tartozott, de a döntős csapatba nem nevezték.

– Remélem, most átélhetek egy olyan döntőt, amelyen sok időt játszhatok és a végén győztesként hagyhatom el a pályát. A Puskás Aréna különleges helyszín, emiatt is fokozottan várom a holnapot, nagyon szeretném már belülről, a gyepről látni az Arénát.

Az egészséget védő szabályok mellett nyílik meg a kupadöntőre a Puskás Aréna

Az egészséget védő szabályok mellett nyílik meg a kupadöntőre a Puskás Aréna

A Magyar Kupa szerdai döntője rendezés szempontjából sem egy szokványos mérkőzés lesz, a szurkolók és a szervezésben résztvevők részéről is nagy odafigyelést igényel a rendkívüli helyzetben életbe lépett szabályok betartása.

Tovább

A kispestiek szakvezetője, Pisont István mezőkövesdi kollégájához hasonlóan játékosként élt már át kupasikert, de edzőként most nyílik rá először lehetősége, hogy megszerezze a trófeát. A kispesti játékosokat nem kell külön motiválni egy ilyen fontos mérkőzés előtt, sokan vannak közülük, akik nagyon régen várnak már egy kupasikerre.

– Fantasztikus helyszínen játszhatjuk a döntőt, ráadásul szurkolók előtt, ez egészen biztosan életre szóló élmény lesz minden résztvevő számára – mondta a kispestiek vezetőedzője. – Két motivált, elszánt csapat játszik szerdán a Puskás Arénában, úgy gondolom, a mentális résszel egyik oldalon sem lesz gond. Nálunk sokan vannak, akik már veszítettek kupadöntőt, és ez extra motivációt ad számukra, Djordje Kamber például öt alkalommal volt vesztes csapat tagja a fináléban, de például Davide Lanzafaménak sincs még kupaaranya. A győzelemmel biztosítani tudnánk a nemzetközi kupaszereplést is, a motiváció tehát meglesz, inkább nyugtatni kell majd a játékosokat a döntő előtt.

Az előző két-három mérkőzés összehozta a csapatot, ez nagyon fontos volt a kupadöntő előtt, úgy érzem, mindenki készen áll a feladatra.

Pisont István hozzátette: előnyt jelenthet a kövesdiek számára, hogy egy nappal többet pihenhetnek a hétvégi bajnokijuk után, mint a kispesti játékosok, akik ráadásul 120 perces kupaelődöntő után léptek pályára vasárnap a DVSC ellen. Az viszont a Honvéd számára jelenthet némi fórt, hogy az MTK elleni elődöntőben már játszottak a Puskás Arénában, ezért valamelyest megismerkedtek a pályával és a körülményekkel.

– Egy kupadöntőben kevesebbet számít a bajnoki teljesítmény, egyenlő eséllyel lép pályára a két csapat. Tiszteljük a Mezőkövesdet és az elmúlt egy évben elért eredményeit, de nem tartom esélyesebbnek ellenfelünket a végső sikerre, már csak azért sem, mert a tradíciók alapján mi rendelkezünk némi előnnyel. A játékosok óriási munkát végeztek annak érdekében, hogy döntőt játszhassanak a Magyar Kupában. Nehéz volt eljutni idáig, de megérdemelten lehetünk itt, és mindent megteszünk a végső sikerért – tette hozzá a szakember.

A Honvéd keretéből egyedül Tomas Tujvelnak van egy kisebb sérülése, de várhatóan ő is rendbe jön a szerdai összecsapásig, így a legerősebb kispesti csapat állhat ki 20.00 órakor a Mezőkövesd ellen.

Magyar Kupa: A Honvéd nyolcadszor vagy a Mezőkövesd először?

Magyar Kupa: A Honvéd nyolcadszor vagy a Mezőkövesd először?

Egy rutinos MK-döntős és a kupadöntők újonca mérkőzik meg egymással szerdán este 20.00 órakor a Puskás Arénában, a Magyar Kupa fináléjában.

Tovább

– A tavalyi kupadöntőből van bennem hiányérzet, szeretném most pótolni, amit tavaly elmulasztottunk, nagyon várjuk a holnapi napot. Fantasztikus stadionban játszatunk, már az MTK elleni elődöntőben is nagyszerű volt itt pályára lépni, de most még jobb lesz, hiszen már nézők is helyet foglalhatnak a lelátókon – fogalmazott Batik Bence, a kispestiek védője.

Az előző három mérkőzés nagyszerűen összehozta a csapatot, ez előnyünkre válhat szerdán. Nem érzem azt, hogy esélyesebb lenne a Mezőkövesd a győzelemre, és különben sem az esélyek számítanak, hanem a tettek.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Liga: győri sikerrel kezdődött a bajnoki döntő
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kecskeméten egyenlítene a címvédő
Bajnokságok / Kupák
Győztes derbivel búcsúztatta a szezont a Ferencváros
Bajnokságok / Kupák
Kikapott, de még reménykedhet a bennmaradásban a Pécs

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS