MTK-siker Debrecenben, nyert a Fehérvár, hatot lőtt a Fradi

2023. augusztus. 27., 21:39   |    

MTK-siker Debrecenben, nyert a Fehérvár, hatot lőtt a Fradi

A DVSC az MTK elleni hazai meccsen, a Paks a Ferencváros otthonában szenvedte el az első bajnoki vereségét az idényben, a Fehérvár FC viszont a Mezőkövesd elleni sikerrel megszerezte az első győzelmét az OTP Bank Liga 5. fordulójában.

Debreceni VSC-MTK Budapest 1-3 (1-2)

Mindkét csapat első kaput eltaláló lövése gólt hozott: a hetedik percben Alekszandrosz Kiziridisz hajszálpontos kiugratással hozta kecsegtető helyzetbe Bárány Donátot, aki elhúzta a labdát a fővárosiak kapusa mellett és a hálóba gurított. Három perccel később egy szöglet után a debreceniek képtelenek voltak felszabadítani, ezt kihasználva Bobál Dávid egyenlített. Újabb három perc elteltével érkezett a harmadik találat: Németh Krisztián középről kipasszolta a labdát a szélre Bognár Istvánnak, aki a kapus Megyeri Balázs mellett magabiztosan a hálóba lőtt, ezzel már az MTK vezetett. A találkozó elejére és az első félidő folytatására sem nyomta rá a bélyegét a rekkenő hőség, a lelátón is szinte elviselhetetlen hőmérséklet ellenére jó iramú mezőnyjáték zajlott a pályán, és kisebb lehetőségek is kialakultak a kapuk előtt, de újabb gól a szünetig nem született. Két Bárány-fejes teremtett veszélyt az MTK kapuja előtt a második felvonás elején, majd a 63. percben megszületett a meccs legszebb gólja. Bognár passza után Németh Krisztián három szép cselt csinált, majd éles szögből megszerezte a vendégek harmadik találatát. A hátralévő időben a fővárosiak hatékonyan védekeztek, így ellenfelüknek nem volt esélye az egyenlítésre, az eredmény már nem változott. A fővárosiak ezt megelőzően 2012 novemberében tudtak nyerni a hajdúsági együttes vendégeként. A piros-fehérek három győzelem után először veszítettek a mostani idényben.

 

 Ezzel az eredménnyel a mezőnyben utolsóként a Paks vesztette el a veretlenségét az élvonalban.

Ferencvárosi TC-Paksi FC 6-1 (6-1)

A Ferencvároson cseppet sem érződött, hogy csütörtökön Litvániában lépett pályára a Konferencia-liga selejtezőjében, ugyanis a játékosai - talán a négygólos győzelem hatására is - kifejezetten nagy lendülettel és kedvvel vetették magukat a küzdelembe. Ezt jelezte, hogy a válogatott Szappanos már a harmadik percben bravúrral védett, de Traore cselsorozata és lövése után már ő is tehetetlen volt. A fővárosiak nemhogy nem vettek vissza a tempóból a vezetés hatására, inkább még nagyobb lendülettel rohamoztak, s bár Ben Romdhane próbálkozásánál még a kapufa kisegítette a vendégeket, húsz perc után Varga Barnabás megduplázta a ferencvárosi előnyt, de volt csapata ellen nem ünnepelte a gólját. A tolnai gárdának nem volt ellenszere a hazai rohamok és volt játékosuk ellen, a korábbi paksi gólkirály újra bevette Szappanos kapuját, a szépítő találat így legfeljebb sovány vigaszt jelentett Bognár György együttesének. A játékrész hajrájára teljesen összeomlott a Paks védekezése: Varga mesterhármast ért el, majd a hosszabbításban két pontrúgásból ötgólosra hízott a bajnoki címvédő előnye. A Pakson a szünetben végrehajtott hármas csere sem segített, de összességében már a Ferencváros is visszafogottabb volt a biztos előny birtokában. Bár a fővárosi együttes ekkor is fölényben futballozott, újabb komoly helyzete sokáig nem volt, mígnem egy ziccerig kijátszott támadás végén Pesic a kapufát találta el. A hajrában inkább a Paks támadott, de nem sikerült gólt szereznie a kiengedő Ferencváros ellen, amely így az első félidőben kialakított eredménnyel diadalmaskodott.

Fehérvár FC-Mezőkövesd 2-0 (0-0)

A mérkőzés előtt ünnepélyes keretek között felavatták Kovács Ferenc mesteredző, a Videoton örökös tiszteletbeli elnöke emlékére készült szobrot a Sóstói Stadion főbejárata előtt. 
A két nyeretlen csapat mérkőzésén a hazaiak játszottak valamivel aktívabban, de mezőnyfölényük sokáig nem mutatkozott meg nagyobb helyzetekben. A második félidőben a kövesdiek egy-egy ellentámadásuk végén szerezhettek volna gólt, de kimaradtak a lehetőségeki.A hajrához közeledve egyre veszélyesebbé vált a Fehérvár, Schön lövését bravúrral védte Piscitelli, majd Kalmár távoli próbálkozását is a kapufára tolta a vendégek kapusa. A 82. percben egy bal oldali szöglet után már Piscitelli sem segíthetett, a csereként beállt Szabó Levente lőtt a rövid kapufától a hálóba, majd a hosszabbításban egy kontra végén Kastrati a felezővonaltól vezette ziccerig a labdát, és döntötte el a mérkőzést. 

OTP Bank Liga NB I. 5. forduló

Sorsolás
2023. 08. 26. 15:30
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 08. 26. 17:45
DVTK Stadion
2023. 08. 26. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 08. 27. 15:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 08. 27. 17:30
Groupama Aréna
2023. 08. 27. 19:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion


Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS