Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

2024. április. 25., 19:49   |    

Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem dőlt el az Amatőr Kupa sorsa, tizenegyesekkel pedig az Unione harcolta ki a diadalt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett döntőben.

Csütörtök délután az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezték meg a MOL Magyar Kupában a legtovább jutott amatőr csapatok számára kiírt Amatőr Kupa-döntőt.

A mérkőzésen a kupasorozat negyeddöntőjéig jutó Mezőörs és az egy körrel korábban búcsúzó Unione FC mérkőzött meg egymással. Mindkét együttesben pályára léptek jól ismert, korábban az élvonalban szereplő játékosok, a Mezőörsben Debreceni András, Zámbó Bence, Vayer Gábor vagy Vári Barnabás, míg a másik oldalon Juhász Roland, Czvitkovics Péter, Szabó Tibor vagy Feczesin Róbert.

A találkozó nagy részében a mezőörsiek akarata érvényesült a pályán, az első félidő derekán mégis az Unione szerzett vezetést Aribi találatával. A mezőörsiek azonban a 64. percben Végh Tibor révén megérdemelten egyenlítettek, és a folytatásban is több lehetőséget dolgoztak ki riválisuknál. Gólt azonban nem tudtak már szerezni, így a 90 perc, majd a kétszer 15 perces hosszabbítás végén is döntetlen volt az eredmény.

A fordulatos tizenegyespárbajban a mezőörsiek egyetlen értékesített lövésre jártak a győzelemtől, de Vayer Gábor próbálkozását védte Tavasi András kapus. Később Juhász Roland zárhatta volna le a döntőt, ő azonban kapufát lőtt, de sokat nem kellett búslakodnia, mert a következő (kilencedik) párban az Unione javára dőlt el a finálé.

Amatőr Kupa-döntő
Mezőörs-Unione FC 1-1 - tizenegyesekkel 6-7


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS