NB I: Először játszik otthon a Fradi, Fehérváron szerepel a listavezető

2020. szeptember. 11., 10:45   |    

NB I: Először játszik otthon a Fradi, Fehérváron szerepel a listavezető

Péntektől vasárnapig tart az OTP Bank Liga 4. fordulója. A program a bajnok Ferencváros idénybeli első hazai bajnokijával indul.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PAKSI FC
(Péntek, Groupama Aréna, 20.00)

Szergej Rebrov együttese immár több mint három esztendeje, 2017. április 15. óta, 54 mérkőzésen veretlen pályaválasztóként az OTP Bank Ligában. Miután ferencvárosiak a második fordulóban elhalasztották a Diósgyőr elleni meccset, ez az első hazai bajnoki találkozójuk a 2020–2021-es idényben. 2020-ban eddig tíz mérkőzést játszottak otthon az OTP Bank Ligában, kilencet megnyertek, csak a most már NB II-es Debreceni VSC-től kaptak gólt. Érdekes, hogy az első „tavaszi” (januári) hazai mérkőzésésüket is a Paks ellen vívták, azon 4–0-ra nyertek. A Paks eddig az Újpesttől és a Mezőkövesdtől is kikapott pályaválasztóként, vendégként ellenben elvitt egy pontot Székesfehérvárról.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–BUDAFOKI MTE
(Szombat, Mezőkövesd, 14.45)

Mind a két csapat négy ponttal áll a táblázaton, az újonc budafokiak győzelemmel kezdtek, majd Újpesten döntetlent játszottak, de kikaptak otthon a MOL Fehérvártól. A Mezőkövesd éppen fordított sorozatot produkált, a diósgyőri vereség után döntetlent játszott a ZTE-vel, majd elhozta a három pontot Paksról. Nem jó a hazai bajnoki mérlege a koronavírus miatti felfüggesztést követő újrakezdés óta: öt mérkőzésen mindössze négy pontot gyűjtött.

DIÓSGYŐRI VTK–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Diósgyőr, 17.00)

A DVTK sokkal jobban kezdte az új bajnokságot, mint ahogyan a régit zárta, két mérkőzés után még veretlen, legyőzte otthon a Mezőkövesdet, majd döntetlent játszott, ugyancsak pályaválasztóként, az MTK-val. A Honvédnak nem sikerültek az eddigi bajnoki mérkőzései, vereség a Hungária körúton az MTK, majd Kisvárdán a helyi csapat ellen is. A kispestiek a legutóbbi hat bajnoki meccsükből ötöt elveszítettek. Vendégként tavaly november 2. óta csak Kaposváron és Mezőkövesden nyertek.

MOL FEHÉRVÁR FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Székesfehérvár, 19.30)

Mindkét csapat indult a nemzetközi kupaporondon, a MOL Fehérvár versenyben van még és készül a következő mérkőzésére, a felcsúti gárda ellenben kiesett. A bajnokságban viszont a Puskás Akadémia kezdett jobban, az egyetlen csapat a mezőnyben, amelyik az első két meccsét megnyerte. A Márton Gábor által irányított MOL Fehérvár két döntetlennel kezdett, majd legyőzte a Budafokot, noha nem mindegyik csapat játszott már három mérkőzést, tény, hogy eddig a Fehérvár szerezte a legtöbb gólt. A két Fejér megyei együttesnek, az aktuális tabella első és második helyezetjének találkozója presztízscsata is egyben, a legutóbbi öt alkalomból egyszer sem tudott nyerni a pályaválasztó. A Vidi házigazdaként legutóbb 2017. október 21-én győzött a Puskás Akadémia ellen.

ÚJPEST FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, Szusza Ferenc Stadion, 15.00)

A lila-fehérek győzelemmel rajtoltak Pakson, majd otthon csak döntetlennel folytatták az újonc Budafok ellen. Utána kikaptak Felcsúton, így a 4 pontosok népes táborát erősítik. Pályaválasztóként még nyeretlenek az idényben, de ettől függetlenül javult a hazai mérlegük az újrakezdés óta. Még Nebojsa Vignjeviccsel kikapta a Ferencvárostól a derbin, azóta ellenben hat mérkőzés óta veretlenek (4 győzelem, 2 döntetlen). A Kisvárda három mecséből kettőt elveszített, de az egyetlen győzelmét idegenben, ráadásul Budapesten aratta, a Honvédot legyőzve. Az Újpest elleni párharcban – egyetlen kisvárdai lila-fehér siker mellett – ötször is a mindenkori pályaválasztó győzött, mégpedig kapott gól nélkül.

MTK BUDAPEST–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Vasárnap, Hidegkuti Nándor Stadion, 17.30)

Az újonc kék-fehérek kitűnően rajtoltak, három forduló után még veretlenek, otthon a Ferencvárossal és idegenben a Diósgyőrrel 1–1-re végeztek, a kettő között legyőzték a Bp. Honvédot. A ZTE kevésbé vett jó rajtot, két döntetlennel kezdett (MOL Fehérvár, Mezőkövesd), majd kikapott a Ferencvárostól. 2020 első felében vendégként akadt egy nagyon sikeres ötmérkőzéses periódusa (13 pont), de ezen rontott az utolsó „tavaszi” és az első „őszi” idegenbeli találkozóján.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS