Nemzetközi kupaszereplők Kisvárdán, derbi a Groupama Arénában

2022. augusztus. 26., 13:53   |    

Nemzetközi kupaszereplők Kisvárdán, derbi a Groupama Arénában

Péntektől vasárnapig tartják az OTP Bank Liga ötödik fordulóját. Ismét teljes fordulót rendeznek, mind a hat mérkőzést lejátsszák. Vasárnap Kisvárdán két nemzetközi kupainduló találkozik, a Ferencváros a Honvédot fogadja.

ÚJPEST FC–PAKSI FC
(Péntek, Szusza Ferenc Stadion, 20.00)
Az Újpest a többségnél eggyel kevesebb mérkőzést játszott eddig, de ettől még tény, hogy a tabella utolsó helyén áll, egyike annak a három csapatnak, amelyik még nyeretlen. Egy vereség és két döntetlen az eddigi mérlege. A Megyeri úton a legutóbbi négy bajnoki mérkőzése döntetlenül végződött, a legutóbbi három 1-1 lett. A Paks még nem kapott ki, szintén három mérkőzésen van túl, egy győzelem mellett két döntetlen a mérlege. Mind a három találkozóján legalább két gólt szerzett. viszont a legutóbbi két találkozóján öt gólt kapott. 

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–VASAS FC
(Szombat, Mezőkövesd, 15.30)
A Mezőkövesd a legutóbbi mérkőzését megnyerte, az első három fordulóban viszont nyeretlen maradt. Pályaválasztóként még százszázalékos, hiszen a DVSC elleni volt az első hazai meccse az idényben. A Vasas egy héttel ezelőtt kikapott a Honvédtól, az első három mérkőzése kivétel nélkül döntetlenre végződött. A két idegenbeli bajnoki mérkőzése döntetlent hozott. A piros-kékek a legutóbbi három fordulóban rúgott és kapott is gólt minden találkozóján. 

KECSKEMÉTI TE–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Kecskemét, 17.30)
Az újonc kifejezetten jól rajtolt, a Vasas ellen, az első fordulóban, emberhátrányban szerzett pontot, négy mérkőzése után még veretlen. A Széktói Stadionban szerezte egyetlen eddigi győzelmét az OTP Bank Liga mostani idényében, a Mezőkövesd legyőzésével. A ZTE három meccsen van túl – a Ferencváros ellenit halasztotta el az ellenfél – idegenben még veretlen, Kispesten győzött, Újpesten egy pontot szerzett. Ricardo Moniz együttese minden bajnoki meccsén egy gólt szerzett eddig. 

DEBRECENI VASUTAS SC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Debrecen, 19.45)
A Loki is a sok döntetlent játszók közé tartozik, az első három forduló után három ponttal állt, majd kikapott Mezőkövesden. Egyelőre nyeretlen a bajnoki idényben. Mindkét eddigi hazai bajnokija 1-1-re végződött, miként a tavaszi idényt lezáró hazai mérkőzése is, amelyet éppen a Puskás Akadémia ellen vívott. A felcsúti vendégek a Ferencvárostól idegenben kikaptak, az Újpestet otthon legyőzték, illetve kétszer döntetlent játszottak. A Puskás Akadémia a legutóbbi négy alkalommal veretlen maradt Debrecenben. 

KISVÁRDA MASTER GOOD–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Kisvárda, 14.30)
A listavezető Kisvárda minden más csapatnál több gólt, tízet szerzett eddig a bajnoki idényben, két győzelem és két döntetlen a mérlege. Három hazai bajnoki mérkőzéséből egyet megnyert, kettőn döntetlent játszott. A MOL Fehérvár gyengén áll a bajnokságban, csak három mérkőzést játszott eddig, otthon győzött, idegenben viszont még nem szerzett pontot. A Vidi eddig csupán egyszer nyert bajnoki mérkőzést Kisvárdán, még 2019 decemberében. 

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–BUDAPEST HONVÉD
(Vasárnap, Ferencváros, Groupama Aréna, 17.30)
A bajnokcsapat eddig nagyon magabiztos a bajnokságban, két mérkőzés, két győzelem, kapott gól nélkül. (A Puskás Akadémia ellen ehhez szerencse is kellett.) Idegenben még nem játszott az OTP Bank Liga-idényben. A Honvéd rosszul kezdett, két vereséggel, majd egy döntetlen és egy győzelem következett, a csapat javított helyzetén. A kispestiek 2018 februárja óta nem szereztek gólt a Groupama Arénában. A két csapat legutóbbi négy ferencvárosi mérkőzéséből három 1-0-ra végződött, egy pedig nem hozott gólt. 

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS