Nyert, és továbbra is a Paks vezeti a bajnokságot, KTE-siker Mezőkövesden

2024. február. 04., 19:50   |    

Nyert, és továbbra is a Paks vezeti a bajnokságot, KTE-siker Mezőkövesden

A Paks otthon tartotta a három pontot. Lukács Dániel duplájával és Szabó Alex fejesével a Kecskemét háromszor is betalált Mezőkövesden.

Mezőkövesd Zsóry FC-Kecskeméti TE 0-3 (0-3)

Az első tíz percben semmi előjele nem volt annak, ami aztán a következő háromban történt: a Kecskemét ugyanis pillanatok alatt két gólt szerzett, ráadásul mindkétszer Lukács Dániel volt eredményes, az ő duplája pedig nagyon meglepte a hazaiakat. A második negyedórában valamelyest magukra találtak Kuttor Attila vezetőedző tanítványai, ebben az időszakban a labdabirtoklási arány is egyenlővé vált. A hazaiak ennek ellenére nem tudták elkerülni a harmadik kapott gólt, melyet a védő Szabó Alex szerzett fejjel egy szabadrúgást követően. A játék összképe alapján a többet és hatékonyabban támadó vendégek megérdemelten vonulhattak megnyugtató előnnyel a szünetre. Fordulás után a hármas cserével felfrissített Mezőkövesd kezdeményezőbbé vált, igaz, a Kecskemét elsősorban az eredmény megtartására rendezkedett be, inkább a védekezésre helyezte a hangsúlyt. A második félidőben ennek megfelelően valamivel többet volt a labda a hazaiaknál, fölényük azonban meddőnek bizonyult, mert igazán komoly helyzetig nem tudtak eljutni. A vendégek jól zárták le a területeket a saját tizenhatosuknál, a kapu elé ívelt labdákat pedig a védelem rendre visszajuttatta a mezőnybe. A Kecskemét így elsősorban a hatékony első félidei játékának köszönhetően megérdemelten vitte el a három pontot Mezőkövesdről.

Paksi FC-Puskás Akadémia FC 2-1 (1-0)

Az első félidő első fele leginkább mezőnyjátékot hozott, ebben is sok volt az egyszerű megoldás, szabálytalanság és játékmegszakítás. Az egyetlen helyzet a Paks előtt adódott, de Könyves lövése után Ormonde-Ottewil a gólvonalról kivágta a labdát. A játékrész derekától aztán kissé megélénkült a mérkőzés, az egyik oldalon előbb Papp, majd ismét Könyves került nagy helyzetbe, a másik kapu előtt pedig Golla fejesét védte bravúrral Szappanos. Az első gól aztán egy szöglet után született meg, Windecker közelről fejelt, az első NB I-es mérkőzésén védő, 18 éves Pécsi Ármin pedig tehetetlen volt. A fiatal hálóőr pár perccel később ugyanakkor Hahn fejesénél nagyot védett, ezzel megóvta csapatát az újabb találattól. A szünet után az elalvó paksi védelem asszisztálása mellett gyorsan egyenlített a vendégcsapat, majd mindkét csatárát lecserélte Bognár György, a hazaiak vezetőedzője. A felcsútiak nem örülhettek sokáig, ugyanis a cserék után egy szabadrúgást követően Lenzsér is betalált, így szinte azonnal visszaállt az egygólos különbség. A folytatásban ismét mezőnyjáték és kemény, már-már durva belépők jellemezték a meccset. A hajrához közeledve a Puskás Akadémia próbált egyenlíteni, a végén beszorította ellenfelét, de a kísérletei nem jártak sikerrel, a Paks őrizte előnyét és végül megszerezte mind a három pontot.

OTP Bank Liga NB I. 18. forduló

Sorsolás
2024. 02. 02. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024. 02. 03. 12:30
ZTE Aréna
2024. 02. 03. 15:00
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 02. 03. 17:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 02. 04. 15:00
Mezőkövesd Városi Stadion
2024. 02. 04. 17:30
Paksi FC Stadion

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS