Ők jelenthetik a különbséget a Fradi-Vidi rangadón

2023. március. 31., 22:21   |    

Ők jelenthetik a különbséget a Fradi-Vidi rangadón

Vasárnap 16.30-tól Ferencváros-MOL Fehérvár mérkőzést rendeznek az OTP Bank Ligában.

Az elmúlt években a két csapat rendre felsőházi rangadókat játszott egymással, idén azonban más célokért küzdenek Fehérváron és az Üllői úton. A Fradi, bár az utóbbi hetekben visszaesett a formája, jó úton halad az újabb címvédés felé, míg a fehérváriak az alsóházba csúsztak vissza, és jelenleg a bennmaradás elérésénél ambíciózusabb célokat nem fogalmazhatnak meg a bajnokság hajrája előtt.

A vasárnapi mérkőzés ennek ellenére is rangadónak számít, hiszen a két legjobb játékosállományú együttes száll szembe egymással. A mérkőzés előtt a Wyscout segítségével megvizsgáltuk, hogy kik voltak az idényben a két csapat legjobb játékosai egyes egyéni mutatókban.

A büntetők nélküli várható gólok mutatójában a ferencvárosi Traoré és Ryan Mmaéé áll a rangsor élén, mindketten 6 feletti értékkel, és mindketten felülteljesítők, hiszen 11-11 góllal állnak a góllövőlistán. A legjobb fehérvári Kenan Kodro várható gólokban alig marad el a 6-tól, és szintén felülteljesítő, hiszen már 10 gólt ért el a bajnokságban.

A progresszív, vagyis a támadásokat segítő passzokban a fehérvári Fiola Attila teljesített a legjobban a két csapatból, őt viszont a jelenleg sérült Muhamed Besic vezetésével hét ferencvárosi játékos követi.

A fejpárbajokat a Ferencváros játékosa, Mats Knoester vívta eddig a legjobban, de nem sokkal marad el tőle három fehérvári, Kenan Kodro, Stopira és Kasper Larsen sem.

Labdaszerzésekben szoros az élmezőny, Adnan Kovacsevicset csapattársa, Anderson Esiti követi, de a fehérvári Stopira és Fiola Attila szorosan ott van a nyomukban.

A kulcspasszokban hármas holtverseny van az élen: a fehérvári Nego Loic mellett két ferencvárosi, Marquinhos és Adama Traoré is 13-13 kulcspasszt adott eddig a szezonban.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS