OTP Bank Liga: A Groupama Arénába látogat a Vidi

2017. november. 28., 13:42   |    

OTP Bank Liga: A Groupama Arénába látogat a Vidi

A Ferencváros–Videoton FC rangadó ígérkezik az OTP Bank Liga szombati, 18. fordulója slágerének. A mérkőzésen akár az is eldőlhet, melyik csapat telel a tabella tetején.

DEBRECENI VSC–BUDAPEST HONVÉD
(Debrecen, 15.30)

Amikor legutóbb, májusban találkozott egymással a két csapat, a hazaiak a kiesés ellen küzdöttek, a vendégek a bajnoki címre hajtottak, s nyertek az immár Mezőkövesden játszó Koszta Márk vezérletével 5-2-re. Most ellenben a Loki áll jobban, győzelmével biztosíthatja, hogy a harmadik helyen zárja az őszt. Herczeg András együttese július 22. óta csak előtte álló csapattól kapott ki a bajnokságban, kétszer a Videoton FC-től, egyszer a Ferencvárostól. A Nagyerdőben augusztus 6. óta csak a két őszi mumusa, a Haladás és a Vidi ellen nem győzött. A Bp. Honvéd a negyedik helyen áll, a legutóbbi öt bajnoki meccséből hármat, köztük az utolsó kettőt elveszítette. Idegenben legutóbb kikapott Újpesten, sőt a legutóbbi hat idegenbeli bajnoki meccséből csak a Haladás és a Balmazújváros ellenit nyerte meg. 

PAKSI FC–VASAS FC
(Paks, 15.30)

Egyik csapat sincsen túl jó formában az utóbbi hetekben, a zöld-fehéreké a nyolcadik, a piros-kékeké a hetedik hely, egyaránt 21 ponttal. A Paks a legutóbbi öt fordulóban négy, a Vasas csak két pontot szerzett. Csertői Aurél együttese az őszi szezonban hazai pályán csak a Videotontól és a Ferencvárostól kapott ki, de mindössze kétszer nyert. A Vasas idegenben július 23. óta csupán a címvédő Honvéd ellen nyert, igaz, a legutóbbi két találkozóján, Felcsúton és Mezőkövesden, szerzett pontot. Az angyalföldiek még soha nem nyertek bajnoki mérkőzést Pakson. 


ÚJPEST FC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Szusza Ferenc Stadion, 15.30)

Az Újpest az első körben Simon Krisztián góljával győzött Balmazújvárosban. A legutóbbi három bajnoki mérkőzését megnyerte. Közben valamelyest javított hazai mérlegén: a Szusza Ferenc Stadionban csupán a Vasas és a Honvéd ellen nyert eddig az őszi bajnoki idényben. A Balmazújváros az elmúlt hetekben előrelépett a kiesőhelyen álldogálók közül, a legutóbbi hat fordulóban csupán a Videoton, a Ferencváros és az Újpest szerzett több pontot nála. Vendégként a legutóbbi két meccsén, a Vasas és a Diósgyőr ellen hat pontot szerzett. 


MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Mezőkövesd, 15.30)

A Mezőkövesd a legutóbbi fordulóban bravúros kispesti győzelmével szakította meg a második forduló óta tartó nyeretlenségi sorozatát. Hazai pályán ugyanakkor a legutóbbi hét meccséből mindössze kettőn szerzett egy-egy pontot. A Diósgyőr szeszélyesen szerepel az őszi idényben. Az első három fordulóban veretlen maradt, utána a következő nyolc bajnokijából csak egyet, de éppen a Mezőkövesd ellenit nyerte meg. A folytatásban háromszor győzött, majd a legutóbbi három bajnokiját elveszítette. Az OTP Bank Liga 12 csapata közül csak a Haladás játszott nála kevesebb döntetlent. 

PUSKÁS AKADÉMIA FC–SWIETELSKY HALADÁS
(Felcsút, Pancho Aréna, 15.30)

Pintér Attila együttese a kilencedik helyen áll, az augusztus közepétől szeptember közepéig tartó négyes nyerőszéria óta csupán egyszer, a Diósgyőr ellen győzött. Ugyanakkor a legutóbbi hat hazai bajnokijából csak egyet veszített el, két döntetlen mellett háromszor is nyert. Az első körben fölényesen, 5-1-re győzött az akkor még ellenfelét Sopronban fogadó Haladás ellen. A szombathelyiek egy hete, a Ferencváros ellen győzelemmel tértek vissza a Rohonci útra, de előtte tizenegy mérkőzésükből csak egyet tudtak megnyerni. Vendégként március 16. óta nem nyertek, az október 21-én Debrecenben elért 1-1 egy nyolc mérkőzésből álló vereségsorozatot zárt le. Azóta kikapott Balmazújvárosban is a Haladás. 

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–VIDEOTON FC
(Groupama Aréna, 19.30)

Az ősz vitathatatlanul legerősebb két hazai csapata egyaránt vereséget szenvedett a rangadó előtti utolsó mérkőzésén. A zöld-fehérek Haladástól bajnoki mérkőzésen kaptak ki, a Videoton szerdán, a Vác ellen kiesett a Magyar Kupából. A szombathelyi vereség ellenére a Fradi gyűjtötte a legtöbb pontot a legutóbbi hat fordulóban, eggyel többet, mint a Videoton. Thomas Doll legénysége a Groupama Arénában április 15. óta veretlen, augusztus 12. óta százszázalékos. A Videoton ellen még soha nem kapott ki bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában. Ugyanakkor a fehérváriak elleni, legutóbbi két (egy bajnoki és egy kupa-) mérkőzésén nem szerzett gólt. A Videoton a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésén 11 gólt szerezve veretlen maradt. 



Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS