OTP Bank Liga: A Honvéd és Vidi minden fordulóban szerzett gólt

2017. szeptember. 25., 09:48   |    

OTP Bank Liga: A Honvéd és Vidi minden fordulóban szerzett gólt

Varga Roland a tizedik fordulóban a tizenegyedik gólját szerezte, ezzel megismételte Böde Dániel 2015 őszi idénykezdését. A DVSC az első öt fordulóban két, a második ötben tizenöt pontot szerzett. Az Újpest 2015. március 25-én, Felcsúton, a Puskás Akadémia ellen szerzett a mostanit megelőzően vendégként legalább négy gólt a bajnokságban, a lilák akkor 5-4-re nyertek, mostani egyik gólszerzőjük, Tischler Patrik négy gólt szerzett az ellenfél soraiban. A Bp. Honvéd és a Videoton is minden bajnoki fordulóban szerzett eddig gólt. E kettőn kívül csupán egy csapat mondhatja még ezt el magáról: a Paks. Érdekességek az OTP Bank Liga 10. fordulójából.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DIÓSGYŐRI VTK 2-0 (0-0) 
Gólszerzők: Varga R. (62.), Szpirovszki (71.)
– A Ferencváros az első öt fordulóban hét, a második ötben tizenhárom pontot szerzett. Ezzel szemben a DVTK az első ötben nyolcat, a másodikban csupán négyet.
– Thomas Doll csapata a Groupama Arénában a mostani bajnoki szezonban két döntetlen mellet négyszer nyert, a legutóbbi három meccsén kilenc pontot gyűjtött. Ősszel eddig 77,77 százalékos a hazai mérlege, tavasszal 57,14 százalékos volt. 
– Varga Roland a tizedik fordulóban a tizenegyedik gólját szerezte, ezzel megismételte Böde Dániel 2015 őszi idénykezdését. 
– A macedón Sztefan Szpirovszki az első gólját szerezte az OTP Bank Ligában. Három meccsen játszott eddig, a Ferencváros mindegyiket megnyerte. 
– A zöld-fehérek 2017-ben mindössze másodszor nyertek sorozatban három bajnoki meccset. Ráadásul áprilisban az előző idény végtabellájának utolsó négy helyezettjéből vertek meg hármat (Gyirmót, Mezőkövesd, MTK), most pedig a Vasas és Honvéd után a Diósgyőrt győzték le.
– Bódog Tamás először kapott ki élvonalbeli edzőként sorozatban három mérkőzésen. 
– A borsodiak mindössze másodszor maradtak szerzett gól nélkül az idényben.

PAKSI FC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ FC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Kulcsár D. (36.)
– A Paks májusban nyert legutóbb két egymást követő bajnoki mérkőzésen.
– A zöld-fehéreknek ez volt mindössze a második őszi hazai győzelmük.
– Kulcsár Dávid az élvonalbeli pályafutása során először szerzett egymást követő két bajnoki mérkőzésen is gólt.
– Ősszel mindössze másodszor nem kapott gólt a Paks hazai bajnoki találkozón. 
– Az újonc balmazújvárosiak az első öt fordulóban öt pontot gyűjtöttek, a második ötben csak egyet. 
– Horváth Ferenc csapatának ez volt a negyedik 1-0-s veresége. 
– A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő vendégként továbbra is nyeretlen.

DEBRECENI VASUTAS SC–PUSKÁS AKADÉMIA FC 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Varga K. (45.), Könyves (82.), Tőzsér (86.)
– A DVSC sorozatban az ötödik bajnoki győzelmét aratta, ilyen jó sorozata korábban csupán a Videotonnak volt, a negyedik és a nyolcadik forduló között. 
– Herczeg András együttese az első öt fordulóban két, a második ötben tizenöt pontot szerzett. 
–A debreceniek a 2015–2016-os bajnokság záró fordulója, 2016. április 30. óta először állnak dobogós helyen a tabellán. Érdekes, hogy most ugyanaz a három együttes áll a legjobban, mint akkor a Videoton, a Ferencváros és a DVSC. (2016-ban a Ferencváros volt az első és a Videoton a második.)
– Varga Kevin öt bajnoki meccsen három gólt szerzett eddig. Tartja hihetetlen sorozatát, minden hazai mérkőzésén szerzett eddig gólt élvonalbeli pályafutása során. 
– Könyves Norbert az első gólját lőtte a bajnoki szezonban, legutóbb a 2016–2017-es záró fordulóban, a Diósgyőr kapuját vette be, míg Tőzsér Dániel a legutóbbi öt fordulóban négy gólt szerzett. 
– A Puskás Akadémia négy megnyert mérkőzés után szenvedett vereséget. 
– Pintér Attila csapata először szenvedett háromgólos vereséget az idényben. Tavaly az edző akkori csapatát, a Mezőkövesdet is csak egy hasonlóan súlyos vereség érte, a Vasas ellen idegenben (0-4). Érdemes figyelni a dátumra: szeptember 24.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ÚJPEST FC 2-4 (1-0)
Gólszerzők: Cseri (28.), Fótyik (84.), illetve Tischler (60.), Novothny (62., 79., 86., utóbbi 11-esből)
– A Mezőkövesd az első öt fordulóban hét pontot szerzett, azóta egyet. 
– Hazai pályán összesen négy pontot szerzett eddig öt találkozón, minden ellenfelétől legalább két gólt kapott. 
– Radványi Miklós csapata sorozatban a második hazai mérkőzésén szerzett két gólt, de egyiket sem tudta megnyerni.
– Cseri Tamás a második, Fótyik Dominik az első élvonalbeli gólját érte el.
– Az Újpest 2015. március 25-én, Felcsúton, a Puskás Akadémia ellen szerzett a mostanit megelőzően vendégként legalább négy gólt a bajnokságban. A lilák akkor 5-4-re nyertek, mostani egyik gólszerzőjük, Tischler Patrik négy gólt szerzett az ellenfél soraiban.
– Novothny Soma először szerzett mesterhármast élvonalbeli pályafutása során, mi több, NB I-es mérkőzésen először szerzett egynél több gólt. Öt találatnál jár az OTP Bank Liga 2017–2018-as idényében. 
– Nebojsa Vignjevics együttese öt pontot szerzett eddig pályaválasztóként, nyolcat idegenben, igaz, kettővel többet játszott vendégként.

VIDEOTON FC–BUDAPEST HONVÉD 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Hadzic (3.), illetve Holender (40.)
– A Videoton az első öt bajnoki meccsén az idényben tizenegy, a második ötön tíz pontot szerzett, nincs nagy különbség. A Bp. Honvéd ellenben ugyancsak tizeneggyel kezdett, de azóta csak ötöt gyűjtött. 
– A Bp. Honvéd és a Videoton is minden bajnoki fordulóban szerzett eddig gólt. E kettőn kívül csupán egy csapat mondhatja még ezt el magáról: a Paks. 
– A két csapat több mint két év után, 2015 májusa óta először játszott döntetlent egymással.
– A Videoton az idény során először veszített két egymást követő bajnoki mérkőzésen pontokat. Legutóbb ilyenre tavasszal volt példa, ugyancsak Danko Lazovics eltiltása idején. 
– Anel Hadzic másodszor szerzett ősszel bajnoki gólt, de nem jó ómen, ha a kapuba talál, akkor is döntetlent játszott a csapat a Pancho Arénában. (Az Újpest ellen.)
– Holender Filip a második őszi bajnoki meccsén megszerezte az első gólját. Kiváló hetet zárt, a hét közi kupamérkőzésen is ő lőtte a Honvéd egyetlen gólját. 
– 2015 novembere óta először maradt a Bp. Honvéd négy egymást követő bajnoki mérkőzésén győzelem nélkül.

VASAS FC–SWIETELSKY HALADÁS FC
(A mérkőzés a Szusza Ferenc Stadion világító berendezésének hibája miatt félbeszakadt.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS