Élre állt a Videoton FC, legyőzte a DVTK-t a Puskás Akadémia

2018. április. 21., 19:03   |    

Élre állt a Videoton FC, legyőzte a DVTK-t a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia a Diósgyőr otthonából hozta el a három pontot, a további négy mérkőzés döntetlennel zárult az OTP Bank Liga 27. fordulójának szombat délutáni programjából.

Ferencvárosi TC-Paksi FC 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Blazic (47.), Varga R. (95. - tizenegyesből), illetve Gévay (33.), Papp K. (57.)  
Sárga lap: Szpirovszki (4.), illetve Rácz (72.), Simon A. (78.), Simon Á. (87.)
Piros lap: Vági (76.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Leandro (Pedroso, 11. - Lovrencsics B., a szünetben), Botka - Gorriarán (Moutari, 74.), Szpirovszki - Varga R., Paintsil, Nagy D. - Böde
Paks: Rácz G. - Vági, Gévay, Lenzsér, Szabó J. - Haraszti (Zachán, 80.), Simon Á., Papp K., Bertus - Simon A., Hahn (Szakály D., 89.)

A fővárosiak egyik alapemberét, Leandro de Almeidát a 11. percben le kellett cserélni sérülés miatt, ezért Thomas Doll vezetőedzőnek némileg át kellett szerveznie csapata védelmét. Az első félidőben jóval többet birtokolta a labdát az FTC, de a kapura lövések arányán mindez nem látszott. A 33. percben Haraszti Zsolt szögletét követően Gévay Zsolt csúsztatott a hazaiak kapujába, és bár a hazaiak a szünetig mindent megtettek az egyenlítésért, nem jártak sikerrel.    A második felvonás elején szinte azonnal összejött a gól a Ferencvárosnak: Varga Roland szögletét Böde Dániel megcsúsztatta, középen pedig Miha Blazic továbbított a hálóba. A paksiaknak erre is volt válaszuk: az 57. percben Vági András beadását Papp Kristóf értékesítette. Csakhamar Lovrencsics Balázs, majd Varga Roland is a kapufát találta el, de az élete első NB I-es mérkőzésén remekül védő paksi kapusnak, Rácz Gergőnek szerencséje is volt. Vági kiállítása miatt az utolsó negyedórát a tolnaiak emberhátrányban töltötték. A Ferencváros nagy erőket mozgósított a pontszerzés érdekében, és a 95. percben sikerrel járt. Papp Kristóf szabálytalankodott Böde Dániellel szemben, a büntetőt pedig Varga Roland értékesítette a hosszabbítás ötödik percében.

Budapest Honvéd-Újpest FC 0-0
Sárga lap: Litauszki (2.), Onovo (21.)
Budapest Honvéd: Gróf - Bobál D., Kamber, Baráth - Ikenne-King, Nagy G. (Heffler, a szünetben), Gazdag, Banó-Szabó (Májer, 74.), Holender - Eppel (Danilo, 55.), Lanzafame
Újpest FC: Pajovic - Balázs B., Litauszki, Bojovic, Burekovic - Nwobodo, Sankovic, Nagy D. (Cseke, 79.), Onovo, Pauljevic - Novothny

Az első félidőben a kispestiek irányították a játékot, több gólhelyzetet is kidolgoztak, az újpestieknek némi szerencse is kellett, hogy ne kerüljenek hátrányba. A 17. percben Kamber fejesénél Pajovic kapus már tehetetlen volt, de Nagy Dániel a gólvonalról mentett, a 39. percben pedig Lanzafame távoli lövése a kapufán csattant. A második játékrész elején Lanzafame szabadrúgását bravúrral hárította Pajovic, azt követően az újpestiek bátrabb mezőnyjátékot vállaltak fel, de ellentétben a hazaiakkal, a kapura nem jelentettek veszélyt. A kispestiek nyerőembere egy cserejátékos, Danilo lehetett volna, ám az aktív támadó hiába került többször is helyzetbe, a befejezéseknél pontatlannak bizonyult. A Honvéd és az Újpest legutóbb 2014 augusztusában játszott egymással gól nélküli döntetlent, és azt követően tíz mérkőzés közül - a mostanit is beszámítva - ötször nem bírt egymással.

Swietelsky Haladás-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 0-0
Sárga lap: Jagodics (19.), Medgyes (46.), illetve Habovda (3.), Vajda (34.)
Haladás: Gyurján (Rózsa D., 53.) - Schimmer, Kolcák, Grumic, Bosnjak - Jagodics - Medgyes (Kovács L., 66.), Németh M. (Ramos, 79.), Rácz, Halmosi - Williams
Balmazújváros: Horváth L. - Habovda, Rus, Tamás, Uzoma - Vajda, Sigér, Majszuradze, Haris - Arabuli (Harsányi, 17. - Batarelo, 53.), Rudolf G. (Erdei, 92.)

Az első félidőben mindkét együttes előtt adódtak kisebb lehetőségek, de gólt nem láthatott a közönség. A második játékrész elején aztán néhány percre "megfagyott a levegő" a Rohonci úti stadionban, miután a pénteki edzésen megsérült Király Gábort a kapuban helyettesítő Gyurján Márton ütközött Harsányi Zoltánnal, a vendégek csatárával. A kapus elveszítette eszméletét, míg a támadónak a válla sérült meg, mindkettőjüket kórházba szállították. A folytatásban a Haladás irányította a mérkőzést, de igazi nagy ziccer nem alakult ki, és gól sem született a találkozón.

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1)
Gólszerző: Szakály P. (23.)
Sárga lap: Tamás M. (10.), Ugrai (45+3.), Eperjesi (88.), illetve Henty (31.), Hegedűs J. (45+3.), Knezevic (50.), Trajkovski (96.)
Diósgyőr: Antal - Eperjesi, Lipták (Kocsis, 59.), Tamás M., Sesztakov - Hasani (Vela, a szünetben), Tóth B. (Bacsa, 52.), Busai, Ugrai - Makrai, Joannidisz
Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Poór (Osváth, 35.), Hegedűs J., Spandler, Trajkovski - Szakály P., Knezevic (Mevoungou, 85.), Molnár G., Balogh B., Perosevic - Henty (Diallo, 89.)

A kezdeti "ismerkedés" után fölénybe került a Puskás Akadémia, s ez a fölény a félidő derekán - megérdemelten - góllá is érett. Ezt követően megpróbált nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni a Diósgyőr, de a többnyire ötlettelen támadásit könnyedén hatástalanította a vendégcsapat védelme. A felcsútiak kontrákra rendezkedtek be, de ezekből nem alakult ki igazi veszély. A szünet után Bódog Tamás vezetőedző cserékkel frissítette fel csapatát, amely változatlanul beszorította ellenfelét, de komoly helyzetet továbbra sem tudott kialakítani. A Puskás Akadémia magabiztosan őrizte előnyét, és a védekezés mellett gyors ellentámadásokra is futotta az erejéből. Egy ilyen végén kapufát is rúgott, s többször csak Antal védésének volt köszönhető, hogy nem született újabb vendéggól. A DVTK zsinórban hatodik meccsén maradt nyeretlen, míg a Puskás Akadémia négy találkozó óta veretlen.

Vasas-Mezőkövesd Zsóry FC 0-0
Sárga lap: Laczkó (83.), James (88.), illetve Tóth B. (33.)
Vasas: Nagy G. - Burmeister, Benes, James - Egerszegi (Szivacski, 58.), Vida, Berecz (Laczkó, 67.), Remili - Barczi, Pavlov (Ferenczi, 75.), Ádám
Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó - Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai - Mlinar (Koszta, 67.), Iszlai - Tóth B., Bognár, Szalai - Drazic (Cseri, 75.)

A mérkőzés elején az aktívabb Vasas dolgozott és hagyott ki helyzeteket. Az első játékrész közepétől már kiegyenlítődött a játék, amely a mezőnyre korlátozódott, így a kapuk nem forogtak veszélyben. A második félidőben az angyalföldiek közelebb kerültek a gólszerzéshez, de a legnagyobb helyzet a mezőkövesdiek előtt adódott: Farkas Dániel közeli próbálkozásába Nagy Gergely bravúrral kapott bele, majd James tisztázott. A hajrában egyik félnek sem sikerült nyomás gyakorolnia a másikra, így nem változott az eredmény. A két együttes a legutóbbi négy bajnoki találkozóján nem bírt egymással.



Videoton FC - Debreceni VSC 1-0 (1-0)
Gólszerző: M. Scepovic (20.)
Sárga lap: Vinícius (55.), Nikolov (61.), Stopira (65.), Lazovic (88.), illetve Varga K. (82.), Szatmári Cs. (87.), Mengolo (92.)

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira - Kovács I., Nikolov, Huszti (Fiola 84.) - Lazovic (Szolnoki 93.) - S. Scepovic, M. Scepovic (Varga J. 69.)
DVSC: Nagy S. - Jovanovic, Mészáros N., Kinyik, Szatmári Cs., Barna (Sós 62.) - Tőzsér, Filip, Varga K. (Tisza 85.) - Takács T. (Mengolo 69.), Tabakovic

Nagy iramban kezdték a találkozót a csapatok. A Videoton a huszadik percben szerzett vezetést: egy szögletrúgást követő kavarodás után Marko Scepovic lőtte a labdát egy lépésről a hálóba. A fehérváriak a szünetig hátralévő időben sem vettek vissza a tempóból és több lehetőséget kialakítottak a debreceniek kapuja előtt, ám újabb gólt nem szereztek. Fordulást követően kiegyenlítettebb lett a játék. A Debrecen az egyenlítésért küzdött, ám említésre méltó helyzetet nem alakított ki Kovácsik Ádám kapujánál, míg a Vidi biztosan őrizte előnyét. A Videoton FC sorozatban tizedik alkalommal győzte le a Debrecent, és sikerével élre állt a tabellán, két ponttal előzi meg a Ferencvárost. 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS