OTP Bank Liga: Két új edző is bemutatkozik hétvégén

2023. március. 31., 11:23   |    

OTP Bank Liga: Két új edző is bemutatkozik hétvégén

A válogatott mérkőzések után a 25. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga 2022–2023-as idénye. Bemutatkozik az Újpest élén a visszatért Nebojsa Vignjevics, Kisvárdán pedig Milos Kruscsics.

KISVÁRDA MASTER GOOD–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Várkerti Stadion, 13.00)

Néha fura dolgokat produkál a (futball)élet. Milos Kruscsics az Újpest vezetőedzőjeként a Puskás Akadémia elleni 1-5 után kapta meg a felmondólevelét, most, két héttel később pedig, a következő fordulóban, ismét a PAFC ellen vezeti csapatát. Bemutatkozik a Kisvárda élén. A várdaiak a legutóbbi négy fordulóban nyeretlenek maradtak. A legutóbbi két hazai mérkőzésüket elveszítették, előtte viszont nyertek, éppen Milos Kruscsics Újpestje ellen. A Puskás Akadémia a válogatott meccsek előtti utolsó fordulóban 5-1-es győzelemmel javított mérlegén. Vendégként legutóbb megverte a Ferencvárost a Groupama Arénában.

ÚJPEST FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Szusza Ferenc Stadion, 15.00)

Nebojsa Vignjevics visszatért a lila-fehérek élére, a ZTE elleni lesz az első mérkőzése régi-új csapatánál. Elődje, Milos Kruscsics nem zárt rossz tavaszi hazai mérleggel, a menesztése előtti utolsó öt hazai bajnokiján az Újpest veretlen maradt. Mindazonáltal a gárdának minden pontra szüksége van, egyelőre a tízedik helyen áll, két ponttal megelőzve a Honvédot. Ugyanakkor, ha megnyerné szombati bajnokiját, pontszámban és a győzelmek számát tekintve is beérné a ZTE-t. Az egerszegi csapat a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésén pont nélkül maradt.

BUDAPEST HONVÉD–PAKSI FC
(Szombat, Bozsik Aréna, 19.30)

A tizenegyedik helyen álló kispesti csapat a március hónapban a legjobb formát mutató együttes ellenfele lesz. A Honvéd pályaválasztóként a legutóbbi két mérkőzésén hat pontot gyűjtött, mégpedig a Puskás Akadémia és a ZTE ellen. A Paks – a mezőnyből egyedüliként – a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén csak győzött. Az így megszerzett 12 ponttal alaposan megerősítette pozícióját, egyetlen pontnyira van a harmadik helytől. Idegenben a legutóbbi két alkalommal, egyaránt ötgólos mérkőzésen, nyerni tudott.

KECSKEMÉTI TE–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Vasárnap, Széktói Stadion, 14.15)

A KTE a legrégebb óta veretlen csapat az OTP Bank Ligában, kilenc fordulóval a zárás előtt hat ponttal előzi meg a harmadik helyen álló Puskás Akadémiát. Pályaválasztóként még nem szenvedett vereséget bajnoki mérkőzésen a 2022–2023-as idényben. A Mezőkövesd az elmúlt négy fordulóban csak egyszer kapott ki, három döntetlen mellett. Idegenben csupán egyszer nyert eddig az OTP Bank Liga 2022–2023-as szezonjában, mégpedig Pakson. Másfelől viszont a legutóbbi, Újpest elleni 0-1 előtt három találkozón öt pontot gyűjtött vendégként, döntetlent játszott Ferencvárosban is.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Groupama Aréna, 16.30)

A Ferencvárosnak bizonyos szempontból jól jöhetett a válogatott mérkőzések miatti szünet: a zöld-fehéreknek több mint egy évtizede nem akadt olyan rossz időszaka, mint a mostani. Minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi négy találkozójukat elveszítették, a legutóbbi három bajnoki fordulóban nyeretlenek maradtak, a legutóbbi nyolc tétmeccsükből mindössze a DVSC elleni idegenbeli bajnokit nyerték meg. A Groupama Arénában február 5. óta nem tudtak mérkőzést nyerni. A MOL Fehérvár élén győzelemmel mutatkozott be a lengyel-svéd Bartosz Grzelak, de most egy nehezebb próba következik. A székesfehérvári csapat a legutóbbi öt idegenbeli bajnokiját – egyébként kivétel nélkül mindegyiket 2-1-re – elveszítette.

DEBRECENI VSC–VASAS FC
(Vasárnap, Nagyerdei Aréna, 19.00)

Kondás Elemér, akit a szünetben a Vasas vezetősége megerősített a posztján, ezúttal vendégként érkezik legnagyobb sikerei színhelyére, Debrecenbe, a Lokihoz. A piros-kékek a legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradtak. A DVSC sincsen sokkal jobb passzban, pedig a tavasz legelején látott nagyszerű menetelése a dobogó közelébe segítette. Ám a legutóbbi két hazai meccsét elveszítette, igaz, a bajnokság első és második helyezettje ellen.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS