Polekszics, a mumus vár a Vidire

2014. október. 04., 12:58   |    

Polekszics, a mumus vár a Vidire

Öt mérkőzést rendeznek ma az OTP Bank Ligában. Diósgyőrben a Ferencváros, Debrecenben a Honvéd, Pakson a KTE, Pécsett a Videoton, Újpesten pedig az újonc Dunaújváros-PASE szerepel.

DIÓSGYŐRI VTK–FERENCVÁROS
(Október 4., szombat, 14.00)

A diósgyőriek a mostani szezonban még nem kaptak ki bajnoki mérkőzésen saját közönségük előtt. A legutóbbi hét hazai bajnoki meccsükből ötöt megnyertek, s csak a Haladás és a DVSC-Teva tudott pontot elvinni tőlük. Az együttes 2012 októberének vége óta mindössze egy hazai bajnokin (idén áprilisban a Paks ellen) maradt gólképtelen. A Ferencváros 35 éve veretlen Diósgyőrben, tavaly ősszel az idény egyik legjobb idegenbeli játékát nyújtva nyert 4-1-re. Ugyanakkor a csapat az elmúlt időszakban vendégként finoman fogalmazva is gyengélkedik, a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből hármat elveszítve mindössze három pontot szerzett. Amióta Thomas Doll irányítja a zöld-fehéreket, a csapat mindössze kétszer maradt vendégként szerzett gól nélkül az OTP Bank Ligában: Kecskeméten és Pakson.

DEBRECENI VSC-TEVA–BP. HONVÉD
(Október 4., szombat, 16.00)

Az a csapat látogat a Nagyerdőbe, amely először legyőzte az akkor már bajnok Lokit az új stadionjában. Azóta a DVSC újabb kétszer megbotlott pályaválasztóként, nincsen jó formában, szeptemberben egyetlen bajnoki mérkőzését sem tudta megnyerni. Mi több, amióta bebiztosította 2013–2014-es bajnoki címét, tíz, az OTP Bank Ligában vívott mérkőzéséből csak kettőt nyert meg. A legutóbbi két hazai mérkőzésén még gólt sem szerzett. Nincs ellenben formában a Bp. Honvéd sem, amely egy ponttal még így is megelőzi a Lokit. A kispestiek kikaptak a legutóbbi két mérkőzésükön, s a már említett, májusi debreceni győzelem óta különösen az idegenbeli mérlegük gyenge: négy mérkőzésből hármat elveszítettek. A csapat egyébként március vége óta vendégként a megszerezhető 27 pontból csak négyet gyűjtött be.

MVM-PAKS–KECSKEMÉTI TE
(Október 4., szombat, 18.00)

Mind a két csapat jó passzban van – a kettő közül azért az atomváros alakulata még jobban. Csertői Aurél együttese április 19. óta 13 bajnoki mérkőzéséből csak négyet nem nyert meg. (Igaz, az utóbbi ötből háromszor döntetlent játszott.) Kiemelkedő a hazai mérlege: négy eddigi meccsén a 2014–2015-ös idényben tíz pontot szerzett, mindössze egy gólt kapott. A KTE pocsékul kezdte a szezont, de a legutóbbi két idegenbeli bajnoki találkozóján négy pontot szerzett (Pécsen és Debrecenben). Igaz, előtte sorozatban hatszor kikapott. A KTE eddig egyszer, 2013 májusában nyert bajnoki mérkőzést Pakson.

PMFC-MATIAS–VIDEOTON FC
(Október 4., szombat, 18.00)

Véber György csapata az elmúlt három fordulóban veretlen maradt, magára talált – a bökkenő csak az, hogy a hazai mérleg nem sokat javult. Pedig most a mezőny legjobb formában lévő alakulata látogat a Mecsekaljára. A PMFC 2014 őszén eddig öt hazai meccsén mindössze két pontot szerzett. A Videoton FC idegenben is megállíthatatlan volt eddig, mindkét idegenbeli bajnokiját, tehát a nyíregyházit és a szombathelyit is megnyerte. Pécsen azonban 2012 márciusa óta nem tudott bajnoki meccset nyerni. Vukasin Polekszics, a PMFC kapusa három különböző klub (Tatabánya, Debrecen, Kecskemét) tagjaként már ötször nyert bajnokit a Videoton FC ellen. A Vidi április 5-én veszített legutóbb bajnoki meccset, akkor a montenegrói kapus védte a legyőző, a KTE hálóját.

ÚJPEST–DUNAÚJVÁROS-PASE
(Október 4., szombat, 20.00)

A vendég dunaújvárosiak már kétszer is legalább két szerzett gólig jutottak idegenben, de egyetlen pontot sem tudtak ezeken a találkozókon (Győrben és Felcsúton) gyűjteni. A hazai pálya felújítása miatt már nyolc idegenbeli találkozón túljutott újonc e mérkőzéseken mindössze két pontot fogott. Az Újpest az ősszel a Megyeri úton legjobban a Ferencváros elleni derbin játszott, pályaválasztóként ugyan még veretlen, de a négyből csak két mérkőzését nyerte meg. Pályaválasztóként, igaz, jóval kevesebb mérkőzésen, de kevesebb gólt szerzett, mint a Dunaújváros vendégként.

A további program

Vasárnap:
MTK Budapest-Nyíregyháza Spartacus 16.30
Szombathelyi Haladás-Lombard Pápa Termál FC 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS