Régiók Kupája: Csehországi tornán az amatőrválogatott

2018. június. 13., 15:40   |    

Régiók Kupája: Csehországi tornán az amatőrválogatott

Kezdetét vette az UEFA Régiók Kupája idei sorozata, a magyar amatőrválogatott csütörtöktől Csehországban vesz részt selejtező tornán.

Az UEFA Régiók Kupája a kontinens legjobb amatőrcsapatainak a viadala, amelyre az induló UEFA-tagországok egy-egy régiós együttessel neveznek. Magyarországot idén - egy háromlépcsős, megyei szintű selejtező sorozat megnyerése után - a nyugati régió válogatottja képviseli, amelyben Győr-Moson-Sopron és Tolna megye amatőrlabdarúgói szerepelnek (az országos tornát Győr-Moson-Sopron együttese nyerte, de a győztes együttesből, különböző okok miatt, többen nem tudták vállalni a részvételt a csehországi viadalon, ezért néhány, a négyes döntőben szintén résztvevő Tolna megyei futballistával egészült ki a keret).

Az amatőrválogatott az 1979-ben, játékosként a Rába ETO-val MK-győztes, edzőként legutóbb az NB III-as Csornát irányító Horváth Dénes vezetőedző irányításával vesz részt a nemzetközi megmérettetésen. A mieink csütörtökön San Marino válogatottja ellen kezdik meg szereplésüket a tornán Vrchlabíban, majd vasárnap Trutnovban a bosnyákok, jövő szerdán, ugyancsak Trutnovban a házigazda csehek ellen lépnek pályára.

A torna szabályai szerint a csapatok csak olyan játékosokat nevezhetnek, akik pályafutásuk során még sosem rendelkeztek profi szerződéssel. A magyar amatőrválogatott játékosai így a megyei I. osztályból kerültek ki, de könnyen elképzelhető, hogy ellenfeleink közül többen magasabb szinten futballoztak hazájukban, amennyiben náluk amatőrszerződéssel is szerepelhetnek magasabb osztályokban a játékosok.

- Az elutazás előtt egy háromnapos összetartáson vettünk részt Lipóton, ahol igyekeztünk begyakorolni a tervezett taktikánkat. A rövid idő ellenére remek közösség alakult ki, minden játékost feldob a tudat, hogy válogatott mezben szerepelhet, és nagyon szeretnének bizonyítani a tornán. Az ellenfeleinkről nem állnak rendelkezésre információk, de úgy számolunk, hogy a házigazda csehek lesznek a legnagyobb riválisaink. Az erőviszonyokról nem sokat tudunk, de bízunk benne, hogy jól szereplünk, és továbbjutunk a csoportunkból - mondta az mlsz.hu-nak Horváth Dénes.

Az amatőrválogatott kerete:

Kapusok:

Klézl Tamás (Bátaszék SE)
Steinbach Gergő (Majosi SE)

Mezőnyjátékosok:

Kapa Márkó (Nyúl SC)
Kapa Martin (Nyúl SC)
Kelemen Dávid János (Soproni FAC)
Csete Zoltán (Lipót SK)
Füleki Norbert (Lipót SK)
Nagy László (Öttevény TC)
Schillinger Richárd (Lipót SK)
Rigó Dávid (Nyúl SC)
Vörös Torma Martin (Nyúl SC)
Honyák Máté (Soproni FAC)
Horváth Patrik (Kapuvári SE)
Virág Ádám (Lipót SK)
Ledneczki Gergő (Tolna VFC)
Lizák Péter (Majosi SE)
Vojnisek Tamás (Lipót SK)
Kiss Patrik (Dunaföldvár)

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS