Sebességet váltott a Balmazújváros, rég látott

2017. november. 20., 10:12   |    

Sebességet váltott a Balmazújváros, rég látott

Az Újpest a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerzett, ilyenre tavaly augusztus óta nem volt példa. Thomas Doll együttese először győzött Pakson 2015. december 5. óta. A Balmazújváros az elmúlt egy hónapban négy mérkőzésen kilenc pontot szerzett. Marko Scsepovics először szerzett mesterhármast az OTP Bank Ligában. A 16. forduló érdekességei.

ÚJPEST FC–BP. HONVÉD 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Tischler (23.), Windecker (61.), illetve Lanzafame (83.)

– Az Újpest augusztus 6., a Vasas legyőzése óta először nyert bajnoki mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban. Az is zárt kapus mérkőzés volt. 
– A Bp. Honvéd elleni párharcban négy nyeretlen bajnoki után nyertek ismét a lila-fehérek. 2016 áprilisa óta ez az első győzelmük a rivális ellen. 
– Nebojsa Vignjevics együttese a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerzett, ilyenre tavaly augusztus óta nem volt példa.
– Tischler Patrik a harmadik gólját érte az OTP Bank Liga 2017–2018-as idényében, a Honvédnak 2010. augusztus 7. óta először lőtt bajnoki gólt. 
– Windecker József a mostani előtt legutóbb az első fordulóban szerzett gólt. 
– A Bp. Honvéd a legutóbbi hat idegenbeli bajnoki meccséből csak kettőt nyert meg.
– Davide Lanzafame tizenegy gólnál tart, továbbra is második a góllövőlistán. A két csapat szezonbeli első találkozóján (azt a Honvéd nyerte 2-1-re) ugyancsak szerzett gólt.

 

 

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–VASAS FC 3-3 (1-1)
Gólszerzők: Koszta (13., 59.), Střeštík (65.), illetve Burmeister (28.), Berecz (64.), Gaál (67.)

– A Mezőkövesd hazai pályán a legutóbbi hét meccsén csupán két pontot szerzett.
– Pályaválasztóként július 22., a Paks elleni 3-2 óta először szerzett három gólt. 
– 2017-ben, hazai pályán, eddig csak fővárosi csapatok ellen kapott három vagy annál is több gólt bajnoki mérkőzésen, kétszer az Újpesttől, egy-egyszer a Honvédtól és a Vasastól.
– Koszta Márk szerzett a csapat legutóbbi öt bajnoki góljából négyet. A Honvédtól érkezett csatár a tavaszi, a DVSC elleni triplája óta először ért el két gólt bajnoki meccsen.
– Marek Střeštík a harmadik gólját lőtte az idényben.
– A Vasas a legutóbbi négy fordulóban csak két pontot szerzett, vendégként a legutóbbi hét „kísérletből” csak a Honvéd ellen győzött.
– Gaál Bálint az ötödik, Felix Burmeister a negyedik, Berecz Zsombor az első gólját szerezte az idényben. 

 

 

PAKSI FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Paintsil (4.), Moutari (93.)

– A Ferencváros a legutóbbi kilenc fordulóban 25 pontot gyűjtött.
– Vendégként a legutóbbi öt meccséből 13 pontot vitt haza, ilyen jó szériája legutóbb a 2015–2016-os idény elején volt. 
– Thomas Doll együttese először győzött Pakson 2015. december 5. óta. A Ferencváros a 2015–2016-os idény vége óta nyeretlen volt a Paks ellen.
– Joseph Paintsil a kilencedik magyarországi bajnokiján az ötödik gólját lőtte. Amadou Moutari a negyedik góljánál tart a mostani idényben.
– A Paks 2017-ben csupán harmadszor veszített hazai bajnoki mérkőzést. Ugyanakkor a legutóbbi kilenc hazai bajnokijából mindössze kettőt nyert meg. 
– Csertői Aurél csapata április 22. óta először maradt szerzett gól nélkül pályaválasztóként.
– A Paks szeptember 6. óta először kapott ki egynél nagyobb gólkülönbséggel, de a legutóbbi három fordulóban kétszer is veszített.

 

 

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DIÓSGYŐR FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Knežević (63.)

– A Puskás Akadémia három forduló után győzött ismét. 
– A felcsútiak legutóbbi hat bajnoki góljából ötöt Josip Knežević rúgott. Tíz találatával harmadik a góllövőlistán. 
– Pintér Attila együttese augusztus 5. óta csupán egy hazai meccsén kapott ki, sorozatban másodszor nem kapott gólt.
– A Puskás Akadémia a legutóbbi öt hazai bajnokijából négyen is egy-egy gólt szerzett, a Vasas ellen nem talált a kapuba.
– A Diósgyőr a legutóbbi két fordulóban a két újonctól szenvedett, egyaránt 1-0-s vereséget. A Balmazújváros és a Puskás Akadémia elleni két-két mérkőzésen mindössze egy pontot szerzett. 
– Bódog Tamás együttese vendégként a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített, a Haladás ellen nyert.
– A DVTK mindössze harmadszor maradt szerzett gól nélkül az idényben, mindannyiszor idegenben.

 

 

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–SWIETELSKY HALADÁS 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Fekete (61.), Sigér (80.), illetve Ramos (21.)

– A Balmazújváros az elmúlt egy hónapban négy mérkőzésen kilenc pontot szerzett. 
– Fekete Ádám az első gólját lőtte az idényben, a másodikat élvonalbeli pályafutása során. Az első gólt a Nyíregyháza játékosaként a Paksnak lőtte. Sigér Dávid mindkét gólját a mostani idényben szerezte, ez volt az első győztes gólja.
– Horváth Ferenc együttese a legutóbbi három bajnoki győzelmét 2-1-es eredménnyel aratta. Most először nyert mérkőzést az élvonalban hátrányból fordítva.
– Augusztus 5. óta először győzött az újonc pályaválasztóként. 
– A Haladást immár a harmadik edző irányította a bajnoki idényben, Mészöly Géza és Pacsi Bálint után a szlovák Michal Hipp.
– A szombathelyiek a legutóbbi hat fordulóban mindössze egy pontot szereztek.
– Még rosszabb a mérlegük vendégként: a legutóbbi tíz bajnoki meccsükön 29 pontot veszítettek. (Ebből kilencet még a 2016–2017-es idényben.)

 

 

DEBRECENI VSC–VIDEOTON FC 2-5 (1-2)
Gólszerzők: Könyves (26.), Takács T. (92.), illetve Scsepovics (11., 59., 65., a harmadikat 11-esből), Nego (22.), Géresi (82.) 

– A debreceni volt az idény harmadik hétgólos mérkőzése a szeptemberi, Ferencváros–Vasas (5-2) és az előző fordulóban játszott Bp. Honvéd–Puskás Akadémia (4-3) találkozó után. 
– Herczeg András együttese a legutóbbi két fordulóban nem szerzett pontot, az előtte álló két csapattól szenvedett vereséget. 
– A DVSC május 20-án, a Bp. Honvéd ellen kapott legutóbb öt gólt hazai bajnoki mérkőzésen, akkor is 5-2 lett a végeredmény a vendégcsapat javára.
– A Videoton FC a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésén veretlen maradt, de „csak” nyolc pontot szerzett. Viszont tizenegy gólt lőtt.
– Marko Scsepovics először szerzett mesterhármast az OTP Bank Ligában. Az első szezonját 24/13-mal zárta, a mostaniban eddig elért 13/9 még jobb mutató. Géresi Krisztiánnak ez volt az első gólja az OTP Bank Liga 2017-es őszi idényében, Loïc Nego a Paks elleni idegenbeli találkozón is szerzett gólt. 
– A fehérváriak közel három éve, 2014. november 29-én, Pápán szereztek legutóbb öt gólt idegenbeli bajnokin. 
– A két csapat legutóbbi kilenc egymás elleni bajnokiját kivétel nélkül a Vidi nyerte meg. 

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS