Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO

2024. április. 25., 22:44   |    

Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO

A győriek kiélezett, küzdelmes mérkőzésen győzték le az MTK Budapest együttesét a Simple Női Kupa döntőjében az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A rendes játékidő 1-1-es döntetlent hozott, majd a tizenegyespárbajban 3-2-re diadalmaskodott a zöld-fehér együttes.

A címvédő ETO kezdte jobban a mérkőzést, és már a 8. percben megszerezte a vezetést, egy bal oldali szabadrúgás után a visszafejelt labdát Süle Dóra lőtte közelről a hálóba (1-0). Az első húsz percben a győriek egyértelmű fölényben játszottak, a félidő második felére azonban feljöttek a kék-fehérek, és a szünet előtt megszerezték az egyenlítő találatot: egy remek kiugratást követően Barkóczi Bernadett lőtt a hálóba (1-1).

A fordulás után gyorsan visszavehette volna az előnyt az ETO, de Vachter Fanni büntetőjét kivédte Erős Evelin. A folytatásban kiegyenlített volt a mérkőzés, a győriek voltak valamivel kezdeményezőbbek, de a győztes gólt nem tudták megszerezni.

A rendes játékidő letelte után jöttek a tizenegyesek, amelyeket a győriek rúgtak pontosabban, és 3-2-re megnyerték a párbajt.

Érdekesség, hogy Dörnyei Balázs, a győriek szakvezetője kilencedik alkalommal nyerte meg aktuális csapatával a kupát, és harmadszor az ETO edzőjeként.

Győri ETO-MTK Budapest 1-1 (1-1) - tizenegyesesekkel 3-2


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS