Simple Női Kupa: triplázásra készül az ETO a csütörtöki döntőben

2024. április. 23., 16:41   |    

Simple Női Kupa: triplázásra készül az ETO a csütörtöki döntőben

Az ETO FC és az MTK Budapest játssza a Simple Női Kupa döntőjét csütörtökön, az eredeti kiírásnak megfelelően a Hungária körúti Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A győriek igazi kupaspecialistává váltak az elmúlt években, a legutóbbi két kiírást megnyerték. A kék-fehérek 2015 után jutottak ismét a fináléba.

Az MTK jutott nehezebb ágon a fináléba. Az ETO két NB II-es élcsapatot vert meg, egyébként felettébb magabiztosan a legjobb négybe jutásig, a Kizotti Csepel ellen 5-0-ra, a Bp. Honvéd ellen pedig 8-1-re nyert. Az utolsó akadályt az első számú nyugat-dunántúli rivális, a Haladás Viktória jelentette, Szombathelyen 2-0-ra győzött Dörnyei Balázs csapata. Az ETO mindössze egy gólt kapott a döntőig vezető úton. Tavaszi mérlege lenyűgöző: a két kupamérkőzés mellett az összes eddigi tavaszi bajnokiját megnyerte. (Nagyon nehéz az ETO hete: három nappal a kupadöntő után, vasárnap játszik a bajnok FTC-Telekommal a Simple Női Ligában, a Kocsis Sándor Sportközpontban.)

Dörnyei Balázs, az ETO szakmai vezetője Győrbe szerződése előtt a Ferencvárosnál dolgozott. Igazi különlegesség, hogy az MTK 2014-es kupagyőzelme óta csak az ő csapata nyerte meg a trófeát: hatszor az FTC és immár kétszer az ETO. Ez világviszonylatban is párját ritkító mérleg!

Az MTK vezetőedzője, Makrai László korábban a Vác futballistájaként szerepelt az NB I-ben a 2006–2007-es idényben, majd játszott a Felcsút FC, a BKV Előre SC, a Gyirmót FC, a Veszprém FC, a Ceglédi VSE és az FC Dabas együttesében is. Edzőként Cegléden dolgozott – még mindig a férfi futballban –, majd Dabasról érkezett 2022 nyarán az MTK női csapatához. A kupadöntőbe jutás az eddigi legnagyobb sikere, s főleg az lenne annak megnyerése.

Csapata három élvonalbeli csapatot ejtett ki eddig a sorozatban, tulajdonképpen erősorrendben. Előbb a Fehérvárt verte meg 4-1-re, majd a KÉSZ-St. Mihály-Szegedet 5-0-ra, majd harmadszor is pályaválasztóként az FTC-Telekomot 1-0-ra.

Vachter Fanni öt gólt szerzett az ETO három kupamérkőzésén, Siklér Kinga pedig kettőt az MTK találkozóin. Mindketten csapatuk házi gólkirályai eddig a Simple Női Liga 2023–2024-es idényében, sőt ők ketten állnak a bajnoki góllövőlista első két helyén. Különleges, hogy mindketten tavaly nyáron érkeztek mostani csapatukhoz, mégpedig a csütörtöki döntőbeli ellenféltől. Siklér Kinga esetében ez azt is jelenti, hogy kupagyőztes lett az előző idényben, noha a Puskás Akadémia ellen 4-1-re megnyert fináléban nem játszott, „csak” a padon ült.

A Simple Női Kupa döntőjét csütörtökön 20.00 órától játsszák. A győztes jutalma hatmillió, a második helyezetté hárommillió forint.

Kettős kupadöntő lesz csütörtökön az Új Hidegkuti-stadionban

Csütörtökön nemcsak a Simple Női Liga döntőjét rendezik meg az MTK stadionjában, hanem a férfi Amatőr Kupa-döntőt is, amelyen a MOL Magyar Kupában a legtovább jutó amatőr (megyei) csapatok szerepelnek. Ezúttal az Unione FC és a Mezőörs harcolta ki a jogot a döntőbeli szereplésre.

A mezőörsiek négy sikerrel vett forduló után egészen a nyolcaddöntőig jutottak, ahol csupán tizenegyesrúgásokkal maradtak alul a Vasassal szemben. Az Unione egy körrel hamarabb búcsúzott, a Kisvárda ejtette ki.

A korábbi válogatott játékosokat (Czvitkovics Péter, Feczesin Róbert, Juhász Roland) is foglalkoztató Unione jelenleg a második helyen áll a BLSZ I-ben (legutóbbi négy bajnokiját megnyerte), de az első hely megszerzésére már nincs esélye, 16 pont a lemaradása a Csepel mögött. A mezőörsiek szintén a második helyen állnak a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokságban.

A dupla kupadöntőre szóló jegyeket 1500 forintos egységáron lehet megvásárolni a jegy.mlsz.hu oldalon.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tovább küzd a bennmaradásért a Kisvárda és az Újpest
Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS