Statisztikai mutatók az NB I második fordulójából

2022. augusztus. 09., 17:08   |    

Statisztikai mutatók az NB I második fordulójából

Az OTP Bank Liga második fordulójában a várható gólok tekintetében a debreceni Bárány Donát végzett az élen. A forduló tíz legveszélyesebb csatára közül három 21 éves vagy annál fiatalabb játékos volt. Holender Filip nem csak gólt szerzett, hanem a tizenhatoson belül is aktív volt, Báránnyal holtversenyben a legtöbbször (8) ért labdába a büntetőterületen.

Ami a várható gólok (xG) értékét illeti, a hétvégi fordulóban Bárány Donát, a Debrecen játékosa kimagaslott a mezőnyből 2,31-es xG-értékével. Őt követte a Kisvárda játékosa, Mario Ilievski (1,16), míg a dobogó harmadik fokára Szabó Levente fért oda (1,14). Érdekesség, hogy Szabó mindösszesen 26 percet töltött a pályán, mégis csapata legveszélyesebb támadójának bizonyult. A legmagasabb xG-t elérő tíz játékos közé rajtuk kívül még 2-2-2 kisvárdai, fehérvári és Puskás labdarúgó, míg egy debreceni játékos fért be. A top10 játékos között két 20 (Ilievski, Corbu) és egy 21 éves (Bárány) labdarúgó is megtalálható.

A fordulóban a legtöbb lövés Shahab Zahedi (Puskás) nevéhez köthető, aki összesen 6 alkalommal vette célba az ellenfél kapuját. A legtöbb beadással Kusnyír Erik és Silye Erik próbálkozott (7-7). Nemanja Antonov 15 cselezési kísérlettel próbálkozott az Újpest mérkőzésén, ami kimagaslott a hétvégi fordulóból. A legtöbb ellenfél tizenhatosán belüli labdaérintést Bárány Donát és Holender Filip (8-8) hajtotta végre. Ami a progresszív passzokat (19) és a támadóharmadba érkező passzokat (18) illeti, mindkét mutatóban az Újpest játékosa, Csongvai Áron végzett az élen.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS