Szegedre látogat a DVTK

2022. november. 05., 23:48   |    

Szegedre látogat a DVTK

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 15. fordulóját. A játéknap rangadójának a Szeged-Csanád Grosics Akadémia-Diósgyőr mérkőzés ígérkezik. A listavezető Pécsi MFC Kazincbarcikán lép pályára.

GYIRMÓT FC GYŐR-AJKA FC
(Vasárnap, Gyirmót, 13.00)
A legutóbbi fordulóban aratott győzelmével a Gyirmót közelebb lépett az előtte állókhoz. Ám továbbra is elsősorban az idegenbeli mérlege remek, pályaválasztóként augusztus 21. óta négy mérkőzésen egyetlen pontot szerzett. Az Ajka a 14. helyen áll, éppen tíz ponttal a Gyirmót mögött. Az utóbbi hetekben győzelem nélkül maradt, a mostani szezonban még nem nyert vendégként. A legutóbbi három idegenbeli mérkőzésén szerzett gól nélkül maradt.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA-PÉCSI MFC
(Vasárnap, Kazincbarcika, 13.00)
A Kazincbarcika a jó kezdés után visszaesett, hetek óta nyeretlen, a legutóbbi két mérkőzése döntetlent hozott. A tizenkettedik helyre csúszott vissza. A Pécs veretlen, vezeti a tabellát, ám legutóbb ugyancsak csupán döntetlent játszott. Idegenben a legutóbbi 450 játékpercben mindössze egy gólt kapott.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR-NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, Mosonmagyaróvár, 13.00)
A legutóbbi két fordulóban kétszer is kikapott a Mosonmagyaróvár, a tizennegyedik helyen áll. Elképesztően rossz a hazai mérlege, a legutóbbi hat találkozóján összesen egyetlen pontot szerzett. A Nyíregyháza múlt vasárnap győzött, ezzel a három ponttal áll jobban, mint a Mosonmagyaróvár. Idegenben, a gyirmóti bravúrgyőzelem óta, kétszer is veszített.

BUDAFOKI MTE-ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Budafok, 13.00)
A BMTE a legutóbbi három fordulóban összesen egy pontot szerezve a tizenhetedik helyen áll a táblázaton. De a hazai mérlege egyáltalán nem indokolja a gyenge helyezést, március óta nem veszített bajnoki mérkőzést a Promontor utcában. A legutóbbi két hazai bajnokiján összesen öt gólt szerzett. Az ETO a hatodik, de ennél többet mond, hogy az egyedüli csapat a mezőnyben, amelyik a legutóbbi két fordulóban hat pontot tudott gyűjteni. Idegenben a legutóbbi, kivétel nélkül szoros, öt találkozóján nem szenvedett vereséget.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE-SZOMBATHELYI HALADÁS
(Vasárnap, Békéscsaba, 13.00)
A múlt vasárnap ismét kikapott a Békéscsaba, így a tizennyolcadik helyen áll a Merkantil Bank Liga aktuális, 2022-2023-as tabelláján. A legutóbbi, Nyíregyháza elleni 4-3 előtt négy bajnoki mérkőzésen összesen egy pontot szerzett a Kórház utcában. A Haladás kitűnő októberi mérleggel zárt, annak is köszönhetően a legutóbbi öt fordulóban, egy vereség mellett, négyszer győzött. Ugyanakkor az idegenbeli mérlege rossz, a legutóbbi öt találkozójából négyet elveszített, csupán Gyirmóton nyert.

DOROGI FC-BFC SIÓFOK
(Vasárnap, Dorog, 13.00)
A Dorog az utolsó helyen áll, mindössze kétszer nyert az első 14 fordulóban, a mérkőzései több mint felét elveszítette. Pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésének hozadéka két pont. A Siófok jobban áll, középcsapat, tizenegyedik helyezett. Vendégként, egy rossz sorozatot lezárva, a legutóbbi két mérkőzésén négy pontot szerzett. 

SZENTLŐRINC SE-SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Szentlőrinc, 13.00)
Legutóbb mind a két csapat kikapott, így továbbra is azonos pontszámmal állnak a középmezőnyben. A Szentlőrinc ellenben a legutóbbi három hazai bajnokiját megnyerte. A Soroksár a legutóbbi öt idegenbeli bajnokiján nyeretlen maradt. 

MTK BUDAPEST-TISZAKÉCSKEI LC
(Vasárnap, Hidegkuti Nándor Stadion, 15.00)
Az MTK az előző fordulóban a Soroksár elleni fölényes győzelemmel lezárta nyeretlenségi sorozatát. Ettől még a hazai mérlege nem javult: a legutóbbi három józsefvárosi bajnokiján nyeretlen maradt. A Tiszakécske legutóbb kikapott otthon 1-0-ra, azt követően a vezetőség az edzőváltás mellett döntött. Klausz Lászlónak nem jutott könnyű feladat azzal, hogy az MTK ellen mutatkozik be új csapata élén.

HR-RENT KOZÁRMISLENY-AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Kozármisleny, 15.00)
Az elmúlt hetek formáját tekintve nincsen azonos súlycsoportban a két csapat. A Kozármisleny a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett, az utolsó előtti helyen áll a táblázaton. Pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnokijából hármon pont nélkül maradt. A Csákvár, ezzel szemben, már a nyolcadik helyen áll, a legutóbbi hat fordulóban 14 pontot szerzett. Idegenben az MTK elleni siker óta kétszer döntetlent játszott.


SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA-DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, Szeged, 15.00)
A forduló rangadóján a negyedik helyezett szegediek fogadják a második helyen álló DVTK-t. Nem kitérve most az előző tavasz a két klub között támadt feszültségére, szorítkozzunk arra, hogy a Szeged a legutóbbi öt fordulóban tíz pontot gyűjtött, a Szent Gellért Fórumban a mostani bajnoki idényben kizárólag a Mosonmagyaróvár győzött eddig ellene. A DVTK az előző fordulóban, meglepetésre, csak döntetlent játszott otthon a Kozármislennyel, s ezzel lezárta győzelmi sorozatát. Vendégként a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert. 

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Szombathelyen rajtol a férfi döntő
Bajnokságok / Kupák
Történelmi sikert ért a paksiak hősies játéka
Bajnokságok / Kupák
Története során először Magyar Kupa-győztes a Paks!
Bajnokságok / Kupák
Szurkolói információk a MOL Magyar Kupa döntőjére

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS