Tatabányán játsszák a Merkantil Bank Liga hétvégi rangadóját

2018. augusztus. 04., 22:33   |    

Tatabányán játsszák a Merkantil Bank Liga hétvégi rangadóját
Fotó: Budaörsi SC Facebook

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga szezonbeli második fordulóját. A tavasszal még az élvonalban szerepelt két csapat közül a Vasas Budafokon játszik, a Balmazújváros pedig a remek rajtot vett Soroksárt fogadja.

BSS MONOR–BFC SIÓFOK
(III. Kerületi TVE-pálya, 17.30)
Az újonc Monor az első fordulóban nagy küzdelemben bár, de 2-1-re kikapott a tavasszal még nála két osztállyal feljebb szereplő Vasastól. Teodoru Vaszilisz együttese újabb játékossal erősödött a héten, a mindössze húszéves Bayer Bence, az MTK korábbi korosztályos válogatott játékosa érkezett. A Siófok ugyancsak egygólos vereséggel rajtolt, hazai pályán 3-2-re kapott ki a Zalaegerszegtől. Március vége óta a Merkantil Bank Ligában vendégként csupán egyszer kapott ki a Balaton-parti gárda, Nyíregyházán szenvedett vereséget.

CEGLÉDI VSE–WKW ETO FC GYŐR
(Tiszakécske, 17.30)
A ceglédiek az előző idényhez hasonlóan „albérletben” fogadják ellenfelüket, de immár Tiszakécskén. Az első fordulóban a játéknap legtöbb gólt hozó mérkőzésén 3-3-as döntetlent értek el a Csákvár pályáján. Pályaválasztóként májusban akadt egy rosszabb periódusuk, de az idény zárásakor a Kazincbarcika ellen győzni tudtak. AZ ETO-t tavaly augusztusban fogadták, s legyőzték 2-1-re. Az a győri gárda, az összetételét, s a szakmai stábot illetően kevéssé hasonlít a mostanira. Az immár Mészöly Géza által dirigált zöld-fehérek az első fordulóban, hazai pályán, mezőnyfölényük ellenére 1-0-ra kikaptak a Budaörstől. Az ETO új csatárt igazolt a héten, Hamar Ádám személyében.

BUDAÖRS–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 17.30)
Újabb pályaválasztó albérletben. Az első fordulóban az ETO ellen Győrben három pontot szerző budaörsiek, a tavaszhoz hasonlóan, Tatabányán fogadják ellenfeleiket. Bognár György együttese idén nem veszített még hazai bajnoki meccset. A forduló rangadója ez a mérkőzés, hiszen az előző szezon harmadik és negyedik helyezettje találkozik egymással. A Békéscsaba a Mosonmagyaróvár ellen magabiztos, 3-0-s sikerrel kezdte az idényt. Vendégként tavasszal március 25. után egyetlen vereséget sem szenvedett a Merkantil Bank Ligában.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Mosonmagyaróvár, 17.30)
A hazai csapat Békéscsabán háromgólos vereséggel rajtolt, ugyanakkor pályaválasztóként március vége óta csupán egyetlen vereséget szenvedett. Tavaly szeptemberben 2-2-es döntetlent játszott a Nyíregyháza ellen. A nyírségiek az első játéknapon 1-0-s győzelmet arattak a Kazincbarcika ellen. Vendégként április elseje óta nem nyertek mérkőzést a Merkantil Bank Ligában.

KAZINCBARCIKA BSC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Putnok, Várady Béla Sportközpont, 17.30)
Mind a két csapat vereséggel kezdett, a borsodiak egy pontrúgás utáni szituációban gólt kapva 1-0-ra kikaptak Nyíregyházán, az újonc kaposvári legénység hazai pályán vérzett el a Gyirmóttal szemben. A barcikai együttes két 19 éves játékossal erősödött a héten, Vajda Roland Nyíregyházáról, az ottani korosztályos csapatból érkezett, Kiss Bence a Haladástól, már 26 mérkőzésen az OTP Bank Ligában is szerepelt.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–SOROKSÁR SC
(Balmazújváros, 17.30)
Miután a két csapat felcserélte a pályaválasztói jogot, az első fordulóhoz hasonlóan a Balmazújváros otthon, a Soroksár vendégként játszik. Az előző szezonban még élvonalbeli hazai csapat játékosállománya alaposan kicserélődött a nyáron. Az első mérkőzés nem sikerült, a Dorog mindhárom pontot elvitte Balmazújvárosból. A Soroksár ezzel szemben kiválóan rajtolt, az újonc Duna Aszfalt Tiszakécske ellen a forduló legnagyobb különbségű, négygólos győzelmét aratta, ráadásul idegenben.

DOROGI FC–VÁC FC
(Dorog, 17.30)
A dorogiak idegenbeli győzelemmel kezdtek Balmazújvárosban. Tavaly szeptember 24. óta ez csupán a második megnyert találkozójuk volt vendégként a Merkantil Bank Ligában. Pályaválasztóként május végén kikaptak a Békéscsabától, de előtte négy mérkőzésen tíz pontot szerezve biztosították tagságukat a második vonal mostani szezonjára. A Vác ellen tavaly novemberben 2-0-ra nyertek. A Pest megyei rivális az első fordulóban Óbudán 2-1-re nyert a Budafok ellen. Vendégként március óta egy meccset nyert csak, azt is a Budafok ellen.

ZALAEGERSZEGI TE FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Zalaegerszeg, 19.00)
A tavasszal szinte az utolsó pillanatokban megmenekülő ZTE értékes győzelemmel kezdte az új szezont Siófokon. A 3-2-es győzelmet a hajrában sikerült kiharcolni, az ellenfél a 87. percben még 2-1-re vezetett. Hazai pályán az utolsó négy tavaszi mérkőzésén tíz pontot szerzett a csapat, tizenhárom gólt elérve. A Csákvár ugyancsak három szerzett gólig jutott, de csak egy pontot szerzett otthon a Cegléd ellen. A csákváriak vendégként április 8. óta nem játszottak döntetlent, kétszer nyertek, kétszer kikaptak. A Merkantil Bank Liga előző idényében mindkét csapat egyszer nyert a másik ellen, méghozzá idegenben.

GYIRMÓT FC GYŐR–DUNA ASZTALT TVSE
(Gyirmót, 19.30)
A gyirmótiak kétgólos idegenbeli győzelemmel rajtoltak az újonc Kaposvár otthonában. Pályaválasztóként elrontották a tavasz második felét, április 11. után már egyetlen mérkőzésüket sem nyerték meg, egy döntetlenszéria után a Budafoktól ki is kaptak. Az újonc tiszakécskei csapat hazai pályán súlyos vereséget szenvedett bemutatkozó meccsén, 4-0-ra kikapott a Soroksártól. Az első félidőben kifejezetten jól tartotta magát Szabó István együttese, akkor még nem kapott gólt, a második játékrészt rontotta el.

BUDAFOKI MTE–VASAS
(Budafok, 19.30)
A Budafok az első fordulóban vereséget szenvedett Óbudán a Váctól. Pályaválasztóként tavasszal gyengébben szerepelt, az utolsó öt mérkőzéséből négyet elveszített, az idgenbeli sikerek biztosították a bennmaradást. Az élvonalban szerepelt keretéhez képest alaposan átalakult, edzőt is váltó Vasas a nyitányon 2-1-re verte az újonc Monort. Kis Károly együttesének mindkét gólját az MTK-ban nevelkedett, de a Nyíregyházától igazolt Hinora Kristóf szerezte.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tovább küzd a bennmaradásért a Kisvárda és az Újpest
Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS