Telt házas edzőkonferenciát rendeztek Telkiben

2013. december. 16., 16:54   |    

Telt házas edzőkonferenciát rendeztek Telkiben

Az Edzőképző Központ az idei évben harmadik alkalommal rendezett utánpótlás továbbképzési napot, és akárcsak az első két konferencián, ezúttal is kimagasló érdeklődés övezte a programot az edzők részéről.

A konferencia címe "A teljesítményfokozás megalapozása és új útjai a labdarúgásban" volt, de az előadások ennél szélesebb témakört öleltek át, így szó esett az utánpótláskorú labdarúgók kondicionális felkészítésében az utóbbi időszakban érzékelhető szemléletváltásról. Az előadások során nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakemberek osztottak meg ismereteket az utánpótláskorú játékosok felépítéséről, a motorikus fejlesztésről, vagy a sérülésmegelőzésről.

- Nagy örömünkre százhatvan edzőkolléga vett részt a konferencián, és azért csak ennyi, mert többen nem fértek be a terembe, a nagy érdeklődésnek köszönhetően várhatóan meg kell ismételnünk a programot januárban - mondta az mlsz.hu-nak Szalai László, az Edzőképző Központ igazgatója. - Olyan kollégákat sikerült megnyerni az előadások megtartására, akik nemzetközi szinten is jártasak a bemutatott területen, meggyőző eredményeik vannak, és jól át tudják adni az utánpótlásedzőknek ezt az ismeretanyagot. Az előadók közül többen amerikai anyagból, a német válogatottnál vagy a Bayern Münchennél dolgozó edzőkollégák anyagaiból tartották meg prezentációjukat. Azt a tudást próbáljuk importálni, ami megvan az európai futballban, de nálunk még nem elérhető szélesebb körben. Nagyon szeretném, ha mindez eljutna a hazai utánpótlásedzőkhöz, akik munkájuk során már ilyen szellemben kezdenék felépíteni a fiatal játékosokat.

edzo1|

Szalai László meghívására a kétnapos konferencia vendége volt Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya is, aki az mlsz.hu-nak elmondta: elsősorban a szakmai kíváncsiság vezérelte, amikor eljött a továbbképzésre, mert meggyőződése szerint minden sportág tudásanyagából lehet tanulni.

- Számomra a legfontosabb kérdés az, hogy a vízilabda utánpótlásképzésében mennyire naprakészek a fizikai felkészítés módszerei. A hazai vízilabdában a fejlődés nagyrészt azon múlik, hogy tudjuk-e fejleszteni a szárazföldi képzésünket, ehhez pedig adott esetben figyelemmel kell követnünk és hasznosítanunk más sportágak tudásanyagát is - fogalmazott a játékosként háromszoros olimpiai bajnok szakember.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS