Tokmac duplájával legyőzte a Djurgardent a Ferencváros

2020. augusztus. 19., 21:09   |    

Tokmac duplájával legyőzte a Djurgardent a Ferencváros

A Ferencváros házigazdaként 2-0-ra legyőzte a svéd Djurgarden csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában, és ezzel továbbjutott a második fordulóba, amelyben a skót Celtic lesz az ellenfele Glasgow-ban.

Az első fél órában egy veszélyesen kapura kanyarodó Isael-szabadrúgást leszámítva egyik csapat sem tudott helyzetet kialakítani. A 33. percben azonban Tokmac Nguen labdát szerzett a svédek térfelén, mjad jó 25 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0). A szünetig visszaállt a korábbi, mindkét csapat részéről kockázatmentes futball, az eredmény pedig nem változott. A fordulást követően inkább a kontrákra rendezkedett be a Ferencváros, Szerhij Rebrov vezetőedző taktikája pedig gyorsan beérett, ugyanis egy gyors ellentámadás végén a 62. percben Nguen másodszor is betalált. A duplázó Nguent váltó Michal Skvarka még biztosabbá tehette volna a hazai sikert, de két óriási helyzetet is elpuskázott. A svéd bajnok az utolsó negyedórára sem tudott változtatni, így a Varga Roland által kihagyott ziccer ellenére is sima győzelmet aratott a Ferencváros. A zöld-fehérek jövő szerdán a skót Celtic otthonában lépnek pályára a második fordulóban.

BL-selejtező, 1. forduló:
Ferencváros-Djurgarden IF (svéd) 2-0 (1-0)
gólszerző: Nguen (33., 62.)
Ferencváros: Dibusz - Botka, Kovacevic, Blazic, Civic - Haratin, Somália - Uzuni (Varga, 83.), Isael (Laiduni, 75.), Nguen (Skvarka, 63.) - Boli
Djurgarden: Bratveit - Une-Larsson, Nyholm, Berg - Witry, Ulvestad, Kalström, Augustinsson - Banda (Holmberg, 18.), Kujovic (Chilufya, a szünetben), Edwards (Radetinac, 75.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Liga: győri sikerrel kezdődött a bajnoki döntő
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kecskeméten egyenlítene a címvédő
Bajnokságok / Kupák
Győztes derbivel búcsúztatta a szezont a Ferencváros
Bajnokságok / Kupák
Kikapott, de még reménykedhet a bennmaradásban a Pécs

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS