Tovább emelték a szintet a hazai edzők

2015. január. 14., 18:10   |    

Tovább emelték a szintet a hazai edzők

Az MLSZ edzőképző központjának tavaly indított új, "Emeljük a szintet" elnevezésű konferenciasorozatának ötödik felvonását tartották meg hétfőn.

A helyszín ismét egy vidéki város volt, és ismét nagy számban érkeztek edzők: Szolnokon, a főiskolai campuson több mint 400 szakember volt kíváncsi az előadásokra. Ezúttal egy UEFA "A" licencmegújító továbbképzés is részét képezte a programnak, de az előadásokon képesítéstől függetlenül részt vehettek az érdeklődők.

Az előadások közül több elhangzott decemberben, a "Pro" licencmegújító továbbképzésen (így például UEFA szakmai anyaga a világbajnokság tapasztalatairól), de a hallgatóság a szakmai anyagokon túl információkat kapott az edzői licencrendszer frissen életbe lépő változásairól, illetve megismerhette az S2S nevű online edzői segédprogram működését is.

- Azt szeretnénk elérni, ha ne csak az új információkat kapják meg a kollégák, hanem egy kicsit gondolkodjanak is az előadások anyagain, ezért provokatív módon veszünk elő témákat. Mindig azt hangoztatjuk, hogy kreatív játékosokat akarunk, de a kreatív játékosokat kreatív edzők fogják képezni - mondta az MLSZ TV-nek Liszkay Dezső edzőképzési instruktor.



A továbbképzéseken résztvevő edzők egyhangú véleménye szerint az utóbbi időszakban egyértelműen érezhető, hogy az edzőképzésen belül kiemelt szerepet tölt be az utánpótlásedzők képzése, a fiatalokkal foglalkozó szakemberek új szakanyagokra tehetnek szert, és rendszeresen hozzájuthatnak a munkájukhoz szükséges legfrissebb információkhoz.

- Nem szabad lemaradni a világ élvonalától, ezért nagyon fontos, hogy azt a tudást, amit egyszer elsajátítottunk, rendszeresen felfrissítsük - fogalmazott Jakab Péter, a Békéscsabai Utánpótlás Akadémia edzője. - Nagy öröm látni, hogy nagyon sok fiatal kolléga van, aki rendszeresen eljár a továbbképzésekre, érezhető, hogy valóban akarnak változtatni, és a megszerzett információkat szeretnék beépíteni a saját munkájukba.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS