Újpest-Ferencváros - nagy csatákat hoztak a múlt derbijei

2015. szeptember. 10., 14:55   |    

Újpest-Ferencváros - nagy csatákat hoztak a múlt derbijei

Szombaton Újpest-Ferencváros derbit rendeznek az OTP Bank Ligában, a csúcsrangadó apropóján készített összeállításunkban felelevenítjük a két csapat korábbi néhány korábbi mérkőzésének legérdekesebb pillanatait.

A Ferencváros és az Újpest legutóbb idén áprilisban mérkőzött meg egymással, ezen a találkozón a Ferencváros Hajnal Tamás és Varga Roland találataival magabiztosan tartotta otthon a három pontot.

2015. 04.22.
Ferencváros - Újpest 2-0



Évtizedeket ugorva az időben mindkét csapat Megyeri úti győzelmére találunk példákat az MLSZ TV archívumában:

1997:
Újpest - Ferencváros 1-4

Az 1997-es mérkőzésen Dukon Bééla kezdte meg a gólgyártást, majd Zsinka János "nullszögből" vette be Kakas László kapuját. Ezt követően Fischer Pál pillanatai követeztek, kétszer is bevette az újpesti kaput, így Katona György már csak a becsületgólt tudta megszerezni a hajrában.



1996:
Újpest - Ferencváros 1-1

1996-ben megosztoztak a pontokon a csapatok: a Fradi vezető gólját Kuntics és Kupunovics hozták össze, majd a 89. percben Szanyó Károly büntetőjével mentett pontot az Újpest.



1993:
Újpest - Ferencváros 1-0

1993-ban a Ferencváros állt jobban a tabellán, de Belvon Attila találatával az Újpest 1-0-ra nyert, és otthon tartotta mindhárom pontot.



1991:
Újpest-Ferencváros 1-1

1991-ben Eszenyi Dénes fejes góljával szereztek vezetést a lila-fehérek, de Páling Zsolt egy szöglet után egyenlített, és megmentette csapatának az egyik pontot.



1989:

Újpest - Ferencváros 0-2

1989-ben Fonnyadt Zsolt volt a Ferencváros hőse, a fiatal támadó duplájával a vendégek győzelemmel távoztak a Megyeri útról.




A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS