Újpesten szerezné meg első pontját a Honvéd

2013. augusztus. 11., 12:36   |    

Újpesten szerezné meg első pontját a Honvéd

Három mérkőzéssel zárul az OTP Bank Liga 3. fordulója. A párosítás: DVSC-Teva–Diósgyőr, Videoton–PMFC-Matias és Újpest–Bp. Honvéd.

DVSC-TEVA–DIÓSGYŐRI VTK
(Augusztus 11., vasárnap, 16.30)

A Loki egy könnyű és egy nyögvenyelős győzelemmel, de mégis csak hat ponttal kezdte a bajnoki idényt, ellentétben a Szuperkupa-döntővel és a Strömsgodset elleni (különösen hazai) kupacsatával. A Diósgyőr az új edző, Tomiszlav Szivics irányításával elvitt egy pontot a bajnok Győr otthonából, majd hazai pályán ikszelt az MTK-val. Nincs könnyű sorsolása, harmadszor is a mezőny első harmadába várt csapat ellen kell játszani. A szerb edző a legutóbbi, a DVSC-nél tett kirándulásakor meglepte az ellenfelet, a Pakssal 1-0-ra nyert a Nagyerdőben. Emlékezetes vereség volt az a lokisták számára, lezárt két hosszú sorozatot. A DVSC-Teva hazai bajnoki mérkőzésen azt megelőzően legutóbb 2011. május 22-én kapott ki, a Haladástól. 2010. május 19. óta először akkor fordult elő, hogy a Debrecen nem szerzett hazai bajnoki mérkőzésen gólt. Tavaly ősszel a DVSC 2-0-ra megverte a DVTK-t, az volt a hullámvölgy előtti utolsó siker. Akadnak olyan diósgyőri játékosok, akiknek korábbi pályafutása, vagy akár családi kapcsolatai miatt mindig különleges a DVSC elleni találkozó: ilyen Rudolf Gergely, s Tisza Tibor is.

VIDEOTON FC–PMFC-MATIAS
(Augusztus 11., vasárnap, 18.30)

A Videoton FC kapott gól nélkül, két 2-0-s győzelemmel rajtolt, a Pécs kétszer kikapott 2-1-re. Egyik idegenben legyőzte a Ferencvárost, a másik otthon kikapott tőle. Mégsem igaz, hogy a PMFC esélytelen lenne, hiszen a tavaszi utolsó fordulóban nyerni tudott a Sóstói Stadionban. Utóbbi információ kikerekítve: amióta José Gomes dirigálja a Videoton FC-t, csapata csak a PMFC-től kapott ki hazai pályán, bajnoki mérkőzésen. A Vidi Gomessel eddig minden bajnoki találkozóján szerzett gólt, 15 meccsen 35 találatot. A Sóstói Stadionban hatból négyszer nem kapott gólt, ellenben egyedül a PMFC-től kettőt is.

ÚJPEST FC–BUDAPEST HONVÉD
(Augusztus 11., vasárnap, 20.30)

A kettő közül egyik fővárosi csapat sem a hagyományaihoz méltón kezdte az új bajnoki évet, az Újpest kikapott otthon a Pakstól, igaz, utána a Puskás FC ellen Székesfehérváron kozmetikázta a mérlegét. A kispestiek kétszer kikaptak, előbb Kecskeméten, majd otthon a Pápától. Marco Rossi együttese, beleértve a Vojvodina elleni két Európa Liga-mérkőzést is, a legutóbbi négy mérkőzését elveszítette. A lila-fehérek történetük legrosszabb időszakát élik meg a pályaválasztóként játszott meccseket tekintve, a legutóbbi négyből négyet veszítettek el. Április 19-én, a Pécs ellen nyertek legutóbb. A rossz szériában már benne van egy Honvéd elleni vereség is, a piros-feketék május 11-én 4-2-re győztek a Megyeri úton. Ugyanakkor érdekes, hogy a két csapat legutóbbi hat egymás elleni bajnokijából ötön is szerzett az Újpest legalább két gólt.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS