Vágó Attila is büszke a magyar BL-győztesre

2013. május. 24., 18:30   |    

Vágó Attila is büszke a magyar BL-győztesre

Évtizedek óta nem fordult elő, hogy magyar labdarúgó megnyerje a legrangosabb európai kupasorozatot, a Wolfsburg csütörtöki BL-győzelmével azonban Jakabfi Zsanett feljutott a csúcsra.

A Lyon ellen 1-0-ra megnyert BL-döntőt Vágó Attila, a női válogatott szakvezetője is a helyszínen, a londoni Stamford Bridge-en tekintette meg, majd a találkozó után az mlsz.hu-nak nyilatkozott Jakabfi Zsanett sikeréről.

- Rendkívül felemelő pillanat volt, amikor Zsanettet láttam a BL-serleggel a kezében, bevallom, még a könnyeim is kicsordultak, hogy végre egy magyar női labdarúgó eljuthatott Európa csúcsára. Nemcsak a női labdarúgásban óriási dolog ez, a férfiaknál sem volt Puskás Ferenc óta BL-győztes játékosunk. Jakabfi Zsanett példája azt mutatja, hogy ha jól gondozzuk a tehetségeket, Magyarországon is nevelhetünk világklasszis focistákat. Nem vagyunk vezető nemzet a női fociban, de véleményem szerint több olyan labdarúgónk is van, aki a megfelelő közegbe kerülve hasonló sikereket érhet el később - jelentette ki Vágó Attila.

A szövetségi edző hozzátette: Jakabfi Zsanett négy éve került ki Németországba, és azt követően vált klasszis játékossá, hogy megszerezte a kellő nemzetközi tapasztalatot, ez az út példa értékű lehet a többi játékos számára is.

- A magyar bajnokság még nem tart ott, hogy itthon nemzetközi szinten kiemelkedő képességű játékossá lehessen fejlődni, ezért a tehetséges labdarúgóink számára az lehet a cél, hogy kikerüljenek egy színvonalas külföldi bajnokságba - folytatta Vágó Attila. - Zsanett bebizonyította, hogy tehetséggel, alázattal, sok-sok munkával el lehet jutni a BL-címig, és meggyőződésem, hogy az ő sikere után a magyar játékosok könnyebben kikerülhetnek majd külföldi csapatokhoz. Mi, itthon azon dolgozunk, hogy legjobbjaink minél több nemzetközi mérkőzésen bizonyíthassanak, mert ez lehet a fejlődés egyedüli útja. A Magyar Labdarúgó Szövetség minden feltételt megad a női válogatott sikeres munkájához, és ennek az lehet az egyik hozadéka, hogy egyre többen követhetik Jakabfi Zsanett példáját, és színvonalas bajnokságokba igazolhatnak. Büszke voltam, amikor a német és a svájci szövetségi kapitány külön gratulált nekem Zsanett játékához, de a legjobb érzés az volt, hogy láttam, ő maga mennyire örül a BL-trófeának. Az egyik első dolga az volt, hogy éremmel a nyakában megkeressen bennünket a szemével a lelátón, és boldogan integessen felénk, később pedig azt üzente haza: ha valaki eddig azt gondolta, hogy magyar labdarúgónak nincs esélye Bajnokok Ligája-trófeát nyerni, akkor itt a cáfolat, ahogy neki sikerült, úgy másoknak is sikerülhet!

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS