Zalaegerszegi győzelem és döntetlenek az OTP Bank Ligában

2023. április. 29., 21:40   |    

Zalaegerszegi győzelem és döntetlenek az OTP Bank Ligában

Hátrányból fordított a Zalaegerszeg a Mezőkövesd otthonában, a Honvéd egy pontot hozott el Kisvárdáról, míg a Vasas és a Puskás Akadémia fordulatos mérkőzésen végzett döntetlenre az OTP Bank Liga 29. fordulójának második játéknapján.

OTP Bank Liga, 29. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 1-2 (1-0)

Mezőkövesd, v.: Pintér

Gólszerzők: Besirovic (32.), illetve Tajti (57.), Mim (74.)
sárga lap: Nagy D. (45.), A. Lukic (56.), Zahary (79.), Drazic (89.), illetve Sankovic (59.)

Mezőkövesd: Piscitelli - Kállai (Zahary, 61.), A. Lukic, Pillár, Filip - Brtan, Da. Babunski (Vajda S., 76.) - Besirovic, Cseri (Molnár G., 76.), Nagy D. (Karnyickij, 76.) - Drazic

ZTE FC: Demjén - Lesjak (Szafronov, 65.), Kálnoki-Kis, Mocsi - Huszti (Ubochioma, a szünetben), Bedi (Grezda, 53.), Sankovic, Szendrei, Gergényi - Szalay Sz. (Tajti, a szünetben), Németh D. (Mim, 71.)

Mindkét csapat óvatosan kezdett, így a két büntetőterület közötti mezőnyjátékkal teltek a percek, a kapuk pedig egyáltalán nem forogtak veszélyben. A Mezőkövesd "megszállta" a saját térfelét, így valamelyest a Zalaegerszegnél volt többet a labda, de támadásaiból hiányzott az elképzelés, ezzel szemben a szórványos hazai kontrák között voltak ígéretesek. Egy ilyen gyors ellenakcióból a matyóföldiek szereztek vezetést. A gól nem változtatott a játék képén, a ZTE meddő mezőnyfölénye kevés volt az egyenlítéshez a szünetig.

A térfélcserét követően is hasonló mederben folyt a mérkőzés, a szünetben hármat cserélő kék-fehéreknek mégis sikerült egyenlíteniük, méghozzá éppen egy friss ember, Tajti szabadrúgásgóljával. Döntetlennél ismét elsősorban a biztonságra törekedett mindkét együttes. A meccset a zalaiak egy másik csereembere, Mim döntötte el egy szöglet utáni szép lövéssel. A hátralévő bő negyedórában a hármas csere ellenére sem tudott újítani a Mezőkövesd, amely így pont nélkül maradt a kiesési rangadón, sőt a ZTE járt közelebb az újabb gólhoz, de egy ízben a keresztléc segítette ki Piscitellit.

A négymeccses nyeretlenségi sorozatát lezáró kék-fehérek kispadjára így sikerrel tért vissza a hétfőn kinevezett Boér Gábor vezetőedző, míg a Mezőkövesd egymást követő negyedik találkozóján szenvedett vereséget.

 

Kisvárda Master Good-Budapest Honvéd 2-2 (1-1)

Kisvárda, v: Csonka

Gólszerzők: Mesanovic (28., 65.), illetve Lukic (32.), Kerezsi (80.)
sárga lap: Gomis (23.), Lukic (76.), Mitrovic (89.)

Kisvárda: Hindrich - Hej, Kovacic, Jovicic, Alic (Vida, 87.) - Melnyik, Karabeljov - Spasic (Ilievski, 85.), Navratil (Makowski, a szünetben), Camaj (Leoni, 76.) - Mesanovic

Honvéd: Szappanos - Lovric (Szabó, 90.), Prenga, Klemenz - Kerezsi, Gomis (Bocskay, a szünetben), Plakushchenko (Mitrovic, 71.), Tamás - Ennin (Zsótér, 82.), Keresztes (Átrok, a szünetben), Lukic

Sokkal jobban kezdte a mérkőzést a hazai csapat, amely helyzeteket is rendre kialakított, de Szappanos kapus az elején útját állta a kisvárdai próbálkozásoknak. A hazaiak aztán az első fél óra végéhez közeledve egy szabadrúgás-kombinációból megszerezték a vezetést, de nem sokáig örülhettek, négy perccel később ugyanis egy szöglet után sikerült egyenlítenie a Honvédnak. A szünetig maradt a várdai fölény, de újabb gól nem esett.

Fordulás után változatlanul a hazaiak erőltették jobban a támadásokat, próbálkozásaiknak pedig 20 perc elteltével meg is lett az eredménye: Mesanovic megszerezte a második gólját a mérkőzésen, ezzel ismét a Kisvárda volt előnyben. A folytatásban többet birtokolta a labdát a Honvéd, és támadásban is feljavult, melynek nyomán a hajrá kezdetén ismét egyenlített.

Az utolsó 10 percben jelentős változás már nem történt, csalódottságra pedig inkább a kisvárdaiaknak lehet okuk, a Honvéd ugyanis megharcolt azért az egy pontért, melyet végül megszerzett.

A házigazda együttesnek ez volt sorozatban a kilencedik nyeretlenül megvívott mérkőzése az élvonalban, s maradt a tabella hetedik helyén.

A kiesést jelentő, 11. pozíciót elfoglaló fővárosi csapat egymás után harmadszor nem tudott nyerni az NB I-ben, de ezzel az egy ponttal közelebb férkőzött az előtte 10. Fehérvárhoz, amely vasárnap Debrecenben szerepel majd.

 

Vasas FC-Puskás Akadémia FC 2-2 (0-0)

Illovszky Rudolf Stadion, v.: Antal P.
Gólszerzők: Urblík (73., 86.), illetve Favorov (49.), Komáromi (89.)
sárga lap: Szivacski (31.), Urblík (43.), illetve Golla (86.), Batik (92.)

Vasas FC: Uram - Szivacski, Otigba, Iyinbor (Cipf, 84.), Silye - Hinora, Berecz, Urblík, Szilágyi (Hidi, 50.) - Holender, Novothny

Puskás Akadémia: Markek - Brandon, Spandler, Golla, Szolnoki (Bartolec, 77.) - Levi, Batik (Plsek, 77.), Favorov, Komáromi - Gruber (Slagveer, 77.), Puljic (Zahedi, a szünetben)

A két csapatot a meccs előtt hét hely és 21 pont választotta el egymástól a tabellán, de ez az első félidőben nem látszott a játék képén. Mindkét oldalon sok volt a technikai hiba, ezért jó néhányszor a labdabirtoklással is meggyűlt a bajuk a csapatoknak. Kevés volt a tudatosan kidolgozott helyzet, a kapusoknak ennek ellenére akadt dolguk. Előbb Uram János ütötte a keresztléc fölé a labdát egy szabadrúgás után, majd Markek Tamás két hazai szöget után is nagy bravúrt mutatott be.

A második félidő minden tekintetben jobb játékot és magasabb színvonalat hozott. Az 49. percben egy szöglet után Szolnoki Roland csúsztatta meg a labdát, majd a hosszú oldalon érkező Artem Favorov a kapuba továbbított. A 73. percben egyenlített a Vasas: a februárban éppen Felcsútról igazolt Urblík József egy sarokrúgás után távolról bombázott a hálóba. A 86. percben egy szabadrúgás után ugyancsak a szlovákiai származású középpályás talált be, ezúttal fejjel.

A végeredmény a 89. percben alakult ki, amikor egy pontos beadást a teljesen őrizetlenül hagyott Komáromi György lőtt a fővárosiak hálójába.

A két csapat legutóbbi két találkozója egyaránt 1-1-es döntetlennel zárult a mostani idényben. Az angyalföldiek legutóbb november közepén nyertek bajnoki meccset hazai pályán, azóta hat meccsen csupán két pontot szereztek.

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS