Zöld-fehér csapatok döntőznek a Simple Női Ligában

2023. május. 28., 22:01   |    

Zöld-fehér csapatok döntőznek a Simple Női Ligában

Május 29-én, hétfőn, 18 órakor, a Groupama Arénában kezdődik a  Simple Női Liga döntője a Ferencváros és az ETO FC csapatai között. A bajnoki döntő valamelyik csapat második győzelméig tart.

A címvédő Ferencváros egészen elképesztő fölénnyel nyerte meg a bajnokság alapszakaszát: mind a 22 bajnokiját megnyerte, 154 lőtt gól mellett mindössze 10-szer kellett középkezdéshez készülődni riválisai gólja után. Döntőbeli ellenfelét, az ETO-t hazai pályán 4-0-ra, idegenben 3-0-ra győzte le, ami nem túl jó előjel a Rába-partiak számára.

– Nagyon sokat fejlődött a csapat, és szép dolog, amit elértünk, de ez csak akkor fog értelmet nyerni és lesz igazán nagy dolog, ha a döntők során sikerül megszerezni a bajnoki aranyat. Azt szeretném, hogy a két meccsen ugyanilyen magabiztossággal tudjunk játszani, ahogy eddig, mert akkor biztos vagyok benne, hogy sikeresek tudunk lenni. A döntő mindig más, mint egy bajnoki, de a csapat kellő rutinnal rendelkezik már ehhez a helyzethez – nyilatkozta Vágó Fanny, a Ferencváros játékos-edzője a FradiMédiának.

A bajnoki előzményeket figyelembe véve a győriek az esélytelenek nyugalmával kezdhetik meg a finálét, az idényben ráadásul már szereztek egy trófeát: ők nyerték meg a Simple Női Kupát, miután a döntőben legyőzték a korábban a Ferencvárost búcsúztató Puskás Akadémiát. Az ETO vezetőedzője, Dörnyei Balázs hosszú évekig dolgozott a Fradiban, tökéletesen ismeri az ellenfél erősségeit, és esetleges gyengéit.

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy idáig eljutottunk. Két év alatt másodszor kerültünk be a fináléba, ami szerintem szép teljesítmény a csapattól. Talán túl is teljesítettük az előzetes várakozásokat. Természetesen, ha már idáig eljutottunk, akkor szeretnénk sikeresek lenni ezen a két vagy három mérkőzésen. A bajnoki szezont figyelembe véve nem mi vagyunk az esélyesei a döntőnek, de nem feltett kézzel fogunk kimenni a pályára a Ferencváros ellen – mondta Dörnyei Balázs az eto.hu-nak nyilatkozva.

A bajnoki döntő első felvonására a belépés ingyenes, de szurkolói kártyához és a meccsjegy.fradi.hu oldalon való regisztrációhoz kötött.

Nem kell majd sokat várni a második találkozóra sem, Győrben június 1-én, csütörtökön, 17.45-kor csap össze az ETO FC és az FTC-Telekom.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS