Zöld-fehér rangadó Szombathelyen

2020. augusztus. 25., 15:48   |    

Zöld-fehér rangadó Szombathelyen
Fotó: haladas.hu/Nagy Katalin

Ismét szerdai forduló következik a Merkantil Bank Ligában. A listavezető Ajka ezúttal idegenben, Szombathelyen játszik, a Loki a Szegedet fogadja, míg a Gyírmót Siófokra látogat.

BUDAÖRS–VASAS FC
(Tatabánya, 17.30)

A Budaörs hat, a Vasas kilenc pontot gyűjtött az eddig megszerezhető tizenötből. A pályaválasztóként továbbra is Tatabányán szereplő gárda a Grosics Gyuláról elnevezett stadionban a Siófokot legyőzte, majd a Gyirmóttól kikapott a mostani idényben. Vasas vendégként Békéscsabán döntetlennel kezdett, majd kiütötte Kozármislenyben a Szentlőrincet. Az előző idényben a Budaörs és a Vasas csak Angyalföldön találkozott, a zöld-fekerék legutóbb 2018 novemberében voltak pályaválasztók, akkor nyertek.

SZENTLŐRINC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Kozármisleny, 17.30)

Az előző idényben egyik gárda sem szerepelt a Merkantil Bank Ligában, akkor még kétosztálynyi különbség volt közöttük. Most egyaránt négy ponttal állnak. A baranyai csapat az első hazai meccsét, a Gyirmót ellenit megnyerte, majd kikapott a Vasastól. A Rákóczi az eddigi öt fordulóban négyszer is döntetlent játszott, vendégként még veretlen.

DEBRECENI VASUTAS SC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Debrecen, 18.00)

A DVSC vasárnap elveszítette veretlenségét Gyirmóton, de a Nagyerdei Stadionban, beleértve a DEAC elleni, „idegenbeli” mérkőzését is, eddig százszázalékos. A szegediek egyelőre még nyeretlenek, két döntetlenjük közül az egyiket vendégként, Csákváron érték el.

SZOLNOKI MÁV FC–DEBRECENI EGYETEMI AC
(Szolnok, 19.00)

Az újonc DEAC kitűnő „ajánlólevéllel” utazhat Szolnokra, hiszen megszerezte első pontjait a bajnokságban, mégpedig rögtön egy, a hívei számára presztízscsatát jelentő mérkőzésen, az addig kitűnően szereplő Nyíregyházát legyőzve. Debrecentől távol eddig Siófokon játszott csak a csapat a Merkantil Bank Liga mostani kiírásában, bár 3–2-re kikapott, ott játszott a szerzett gólokat tekintve a legeredményesebben az első öt fordulóban. A Szolnok tíz pontot gyűjtött eddig, az ötödik helyen áll a tabellán, elsősorban kitűnő hazai mérlegének tulajdoníthatóan. Otthon háromból hármat nyert.

BFC SIÓFOK–GYIRMÓT FC GYŐR
(Siófok, 19.00)

A siófokiak a vártnál gyengébben kezdték a szezont, két vereséggel. Utána két fordulóban négy pontot szereztek, de vasárnap ismét vereséget szenvedtek, ezúttal Szolnokon. Eddigi mind a négy pontukat otthon, mégpedig debreceni csapat ellen szerezték. A Gyirmót rendszerint jól szerepel az őszi idényben, a meglepő kozármislenyi (Szentlőrinc elleni) vereségen kívül minden mérkőzését megnyerte. Ugyanakkor rossz a mérlege a balaton-parti riválissal szemben, három éve nyeretlen. A Siófok a két csapat legutóbbi három találkozóját megnyerte.

SZOMBATHELYI HALADÁS–FC AJKA
(Szombathely, 19.00)

Szenzációs az Ajka mérlege, bravúros, hogy öt forduló után vezeti a tabellát. Négy hazai mérkőzésen gyűjtött kilenc pontot – csak a Békéscsaba ellen botlott – egyetlen idegenbeli találkozóját 5–0-s diadallal zárta Csákváron. Tavaly szeptemberben Szombathelyen is remekelt, 4–2-re győzött. A Haladás győzelemmel kezdett Siófokon, de azóta csupán egyszer, a Szeged ellen tudott nyerni. Igaz, vasárnap, a Vasas ellen is közel állt a bravúrhoz (2–2). Minden fordulóban szerzett eddig gólt, az elsőben ötöt, a legutóbbi kettőben kettőt-kettőt.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–PÉCSI MFC
(Csákvár, 19.00)

A Csákvár még nyeretlen, két pontot szerzett eddig, tavaly, az ötödik mérkőzése után, éppen tízzel volt több pontja. A mostani idényben otthon eddig kétszer játszott, a Szegeddel 1–1-et, majd következett az Ajka elleni súlyos, 5–0-s vereség. Az újonc pécsiek jól rajtoltak, nyolc ponttal állnak, csupán egyetlen vereséget szenvedtek eddig.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SOROKSÁR SC
(Békéscsaba, 19.00)

A lila-fehérek még veretlenek – rajtuk kívül csupán a Vasas a húsz gárda közül –, de a középmezőnyben állnak. Pályaválasztóként továbbra sem jó a mérlegük, 2020-ban még nyeretlenek, a legutóbbi négy mérkőzésük döntetlenre végződött. A Soroksár a DEAC elleni hazai győzelemmel kezdett, de azóta négy mérkőzésen összesen egy pontot szerzett. Vendégként Dorogon 1–0-ra kikapott, az ETO ellen 1–1-re végzett. Szoros meccseket játszott.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–DOROGI FC
(Kazincbarcika, 19.00)

A Kazincbarcika nagyot lépett előre a táblázaton, miután vasárnap, holott addig nyeretlen volt, nyerni tudott Soroksáron. A Dorog a hatodik, mindössze két ponttal áll a listavezető mögött. Az első fordulóban elszenvedett vereség óta nem talált legyőzőre, négy mérkőzésen tíz pontot szerzett.

WKW ETO FC GYŐR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Győr, 19.00)

Az ETO-nál hétfőn edzőváltásra került sor, Király József irányítja ideiglenesen a csapatot. A zöld-fehérek az első és a legutóbbi fordulóban kikaptak, közben háromszor döntetlent játszottak. Pályaválasztóként a mostani szezonban kétszer döntetlent ért el az ETO, de miután a felfüggesztés előtt háromból háromszor kikapott, 2020-ban még nyeretlen. A Nyíregyháza vasárnap kikapott az újonc DEAC-tól, de előtte négy forduló alatt tíz pontot gyűjtött. A két csapat legutóbbi hat mérkőzésén nem született döntetlen, sokkal jobb az ETO mérlege: öt győzelem, egy vereség!


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS