Fegyelmi határozatok

Április 14-i fegyelmi határozatok

2015-04-14 17:14:19

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) április 14-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

Branescu Constantin-Laurentiu (Haladás) játékvezetői és ellenőri feljelentés alapján 1, Martinez Leandro Antonio (Haladás), mert amikor a labda megjátszására nem volt esélye, veszélyeztette ellenfele testi épségét, amikor rátaposott annak labdát becsúszva megjátszó lábára 2, Suljic Asmir (Újpest) 1, Poleksic Vukasin (PMFC) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Predrag Bosnjak (Nyíregyháza) korábbi 3 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Szentes Lázár vezetőedző (Haladás), mert a technikai zónát elhagyta, és közben a játékvezető ítélete ellen reklamált a kispadtól és az öltözőtől 1, Máté Csaba edző (FTC), mert szóváltásba keveredett és dulakodott az ellenfél csapatának edzőjével a kispadtól és az öltözőtől 1, Sándor Tamás edző (DVSC), mert sorozatosan reklamált a kispadtól és az öltözőtől 1, Campara Zoran edző (Újpest), mert a technikai zónát elhagyta, és utána reklamált a játékvezetőnél, majd az ellenfél edzőjével szóváltásba keveredett és dulakodott vele, a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Videoton FC - Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t a rend nem megfelelő biztosításáért, valamint a szurkolói részéről pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért 100.000 Ft pénzbüntetést kapott.

A FEB az FTC - Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) és pirotechnika eszközök beviteléért és használatáért 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Magyar Kupa

A FEB a Szolnok – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Szolnokot, szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

NB II

Nagy Bálint (Ajka) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Mohr Thomas edző (Szeged 2011) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Horváth Ferenc vezetőedző (Szigetszentmiklós), mert a technikai zónát elhagyta és a játéktérre lépett, majd ott a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezést használt 200.000 Ft pénzbüntetést kapott.

NB III

Haraszkó Sándor (Csepel) 1, Szabó Péter (Sárvár) 1, Labát Dávid (REAC) 1, Vince László (Maglód), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét, majd a kiállítás után a földön fekvő ellenfele karjára lépett 4, Tóth Tibor (Bölcske), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3, Wittrédi Dávid (DVSC), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3, Hadházi Dávid (Cigánd), mert a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezést használt 4 és Karacs Roland (Gyöngyös), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlenül reklamált 2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Hollik András edző (Tököl), mert a technikai zónát elhagyva az ellenfél játékosát durván sértő kifejezésekkel illette és megfenyegette őt, a kispadtól és az öltözőtől 4, Kvanduk János vezetőedző (Szekszárd), mint visszaeső, a kispadtól és az öltözőtől 2, Nagy Gábor edző (Szentlőrinc), mert sorozatosan reklamált, a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Kiss László sportszakember (Bölcske), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, amiért a kispadról elküldték, majd a lelátóról előbb a játékvezetők, majd az 1. sz. asszisztens személyére is súlyosan sértő kifejezést használt, a mérkőzésen történő közreműködéstől (kispadtól) 2015. április 14. napjától számított 2 hónapra szóló eltiltást kapott.

Női nagypályás bajnokságok és kupák

Tumbas Loketic Sanja (Szeged) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Szil Zsolt sportszakember (Szeged), mert a játékvezető ítélete ellen sértő módon tiltakozott, a mérkőzésen történő közreműködéstől (kispadtól) 2 soron következő NB I női felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Kovács Norbert (Labdakergető), mert becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartást tanúsított, amikor az ellenfél játékosa felé a „büdös pesti cigányok” kifejezést kiabálta, a labdarúgó-tevékenységtől 2014. április 14. napjától számítottan 4 hónapra szóló eltiltást kapott.

Balogh Sándor Levente (Kormányőr) 1, Nagy Attila (Dunaújvárosi Főiskola), mert a játékvezető működése ellen sportszerűtlen módon tiltakozott 2, Simon Zsolt (Kastélydomb), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlenül reklamált 2, Laukó Bálint (Győri Barátok), mert ellenfelét rálökte a korlátra 2 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Dávid Zsolt szakmai igazgató (Labdakergető), mert eltiltása ellenére a játékvezetői öltözőbe ment és ott a játékvezetők személyére két esetben is súlyosan sértő kifejezéseket használt, a labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől 2014. április 14. napjától számítottan 3 hónapra szóló eltiltást kapott.

A FEB a Labdakergető – Kormányőr mérkőzéssel kapcsolatban a Labdakergető BKSE-t egy-egy labdarúgójának és sportszakemberének súlyosan sportszerűtlen viselkedése miatt 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések

UTE Profisport (női) 5, Sárvár 12, Maglód 12, Cigánd 12, Putnok 10, Ajka 15 ezer forint.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS