Fegyelmi határozatok

Április 21-i fegyelmi határozatok

2015-04-21 18:58:58

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága április 21-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

Bita László technikai vezető (Dunaújváros) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Haladás - FTC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB a Diósgyőr – Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt rendezéssel kapcsolatos előírások megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesítette.

A FEB tárgyalás megtartása után az FTC - Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-vel szemben kiszabott 200.000 Ft-os pénzbüntetést 100.000 Ft-ra mérsékelte. A FEB döntése meghozatalánál enyhítő körülményként értékelte, hogy a sportszervezet a mérkőzést követően a 2 db petárdát bevivő és használó szurkolót beazonosította és őt a mérkőzések látogatásától 12 hónapra eltiltotta.

NB II

Pollák Zoltán (SZTK) 1, Szepessy Róbert (SZTK), mert fejelő mozdulatot tett ellenfelével irányába 2, Kiss László (Balmazújváros) 1, Polényi Gábor (Siófok), mert a labdáért folytatott küzdelemben könyökkel megütötte ellenfelét, aki sérülést szenvedett, le kellett cserélni 4 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Hock Zsolt orvos (Siófok), mert a játékvezetők személyére sértő kifejezést használt, majd a játékvezető felé fenyegető megjegyzést tett és a földre köpött, a mérkőzésen történő közreműködéstől (kispadtól) 3 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Peinlich Richárd (BKV) 1, Pécseli Szilárd (Balatonfüred) 1, Rigó Gábor (Tatabánya) 1, Májer Gergő (Diósd) 1, Fenyvesi Olivér (Gold-Sport) 1, István László (Baja) 1, Gacsal Norbert (Dunaharaszti) 1, Ihrig-Farkas Sebestyén (Honvéd) 1, Horváth Szabolcs (Putnok) 1, Dajka László (Jászberény) 1 és Dancsa Máté (Jászberény) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Versitz András technikai vezető (Csepel), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlenül reklamált a kispadtól és az öltözőtől 2, Hinics Róbert gyúró (Csepel), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlenül reklamált a kispadtól és az öltözőtől 2, Albert Flórián vezetőedző (Budaörs) a kispadtól és az öltözőtől 1, Króner Péter vezetőedző (Dunaharaszti), mert a játékvezető személyére durván sértő kifejezést használt a kispadtól és az öltözőtől 3 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Sárvár - Dorog mérkőzéssel kapcsolatban a Sárvárt rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, valamint szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért a soron következő hazai NB III-as bajnoki mérkőzésén 1 szövetségi ellenőr fogadására és költségeinek viselésére, továbbá 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB a Veresegyháza - Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Veresegyházát rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért a soron következő hazai NB III-as bajnoki mérkőzésén 1, a Honvédot szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért a soron következő 2 idegenbeli NB III-as bajnoki mérkőzésén 1-1 szövetségi ellenőr fogadására és költségeinek viselésére kötelezte.

Női nagypályás bajnokságok és kupák

Tasnádi Rita (Femina) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Csörghe Tamás vezetőedző (Szolnok) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB II-es, Grőszer József gyúró (Astra) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB I-es női felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Pankotai István (Csenger) 1, Kiss Tamás (REAC) 1, Eke Máté László (Asterix) 1, soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Szilágyi Sándor vezetőedző (Csenger) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő férfi futsal NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Veszprém - MVFC mérkőzéssel kapcsolatban a Veszprémet a rend nem megfelelő biztosításáért kötelezte, hogy a soron következő 2 hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén 1-1 szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeiket viselje.

A FEB a REAC – Csenger mérkőzéssel kapcsolatban a REAC-ot a rend nem megfelelő biztosításáért írásbeli figyelmeztetésben részesítette. A Csengert szurkolónak rendzavarásáért a soron következő 2 idegenbeli NB II-es bajnoki mérkőzésén 1-1 szövetségi ellenőrt fogadására és eljárási költségeik viselésére kötelezte.

A FEB az Asterix – FTC mérkőzéssel kapcsolatban az Asterixet, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati rendelkezések megsértéséért 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések

III. ker. TVE 12, Tatabánya 12, Diósd 12, Nagyatád 10, Dunaharaszti 12 ezer forint.


A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS