Fegyelmi határozatok

Április 8-i fegyelmi határozatok

2015-04-08 17:05:02

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) 2015. április 8-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

OTP Bank Liga:

- Predrag Bosnjak (Nyíregyháza Spartacus FC), mert könyökével szándékosan megütötte ellenfelét 3, Sidibe Ibrahima és Mihelic René (mindkettő DVSC-Teva) 1-1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
- A FEB a Győri ETO FC – Kecskeméti TE mérkőzéssel kapcsolatban a Győri ETO-t szurkolóinak rasszista megnyilvánulásai (huhogás) miatt 300.000,- Ft forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.
- A FEB a Puskás Akadémia FC - FTC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (az Újpest FC szidalmazása) miatt 100.000,- Ft forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Merkantil Bank Liga (NB II)

- Lakatos Gergő (Kaposvári Rákóczi FC) két sárga lapos kiállítás miatt 1; Sigér Dávid (Balmaz Kamilla Gyógyfürdő), mint visszaesőt, két sárga lapos kiállítás miatt 2; Dulló Martint (Aqvital-Csákvár) azonnali piros lapért 1; míg Papucsek Barnát (Szolnoki MÁV FC) két sárga lapos kiállítás miatt 1 soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

- Nikolic Nesa és Makra Zsolt László (Orosháza FC) 1-1, Horváth András (Sárvár FC), mint visszaeső mert előbb a játékvezető működésére negatív kijelentést tett, majd személyére sértő kifejezést használt 4, Kovács Tamás és Barna István Róbert (Várfürdő Gyula Termál FC) 1-1, Nagy Péter (KBSC FC), mint visszaeső 2, Illés Richárd (KBSC FC), mert a földön fekve ellenfele felé ütött, de nem találta el őt, majd a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezést használt 5, Ficsor Richárd (FC Hatvan), mert a földön fekve ellenfele felé ütött, de nem találta el őt 2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
- A FEB tárgyalás megtartása után Dabasi Károly (Dunaharaszti MTK) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.
- A FEB a Putnok FC – Kisvárda Master Good mérkőzéssel kapcsolatban a Putnok FC-t rendezési hiányosságok miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítette, a vendég szurkolók pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt a Kisvárda Master Good-ot a soron következő idegenbeli mérkőzésére szövetségi ellenőr küldését és költségeinek viselését rendelte el.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

- A FEB a Jogi Bizottság döntése alapján lefolytatott új eljárásban Bogár Krisztiánt (FTC) - mert két sárga lapos figyelmeztetés után a játékvezető kiállította, a kiállítás után vonakodva hagyta el a játékteret és közben a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezéseket használt, a mérkőzés lefújása után nem engedte ki a játékvezetőket a csarnokból, testével elállta a kivezető utat, közben a játékvezető személyére ismételten súlyosan sértő kifejezést használt, majd a játékvezetőt vállal meglökte, rövid idő után elállt az ajtóból és a játékvezető személyére ismételten súlyosan sértő kifejezéseket használt és a játékvezetőt nagy erővel kézzel háton lökte, aki egyensúlyát vesztette - minden sporttevékenységtől 2014. december 9. napjától számított 24 hónapra eltiltotta.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések
- Futura Mosonmagyaróvár 12, Tököl VSK 10, KBSC FC 16 ezer forint.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS