Fegyelmi határozatok

Augusztus 12-i határozatok

2014-08-12 15:32:16

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) augusztus 12-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

Fodor Ferenc (Nyíregyháza) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Véber György (PMFC) sportszakember 2 mérkőzésre szóló eltiltást kapott a kispadtól/öltözőtől sportszerűtlen magatartása, a PMFC – Újpest mérkőzésen történt szóváltás és játékvezetővel szembeni reklamálás miatt. Pálinkás András (Újpest) sportszakember ugyanezen mérkőzéssel összefüggésben kapott 1 mérkőzésre szóló eltiltást sportszerűtlen magatartása miatt.

A FEB a DVSC – Puskás FC mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC sportszervezetet visszaesőként 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte szurkolói megbotránkoztató magtartása miatt. Enyhítő körülményként értékelte a büntetés kiszabása során, hogy a rendező klub hangosbemondón keresztül figyelmeztette a közönséget a sportszerű szurkolásra.

A FEB a Videoton FC – Győr mérkőzés vonatkozásában a Videoton FC-t 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte szurkolói megbotránkoztató magatartása, trágár rigmusok skandálása és pirotechnikai eszközök használata miatt. A FEB súlyosbító körülményként értékelte, hogy a sportszervezet visszaeső szurkolói sportszerűtlen bekiabálásai tekintetében. Ugyanakkor a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként számolt azzal, hogy a rendező klub figyelmeztette a szurkolókat a sportszerűtlen magatartás megszüntetésére. A Győrnek 200.000 Ft pénzbüntetést kell fizetnie szurkolói megbotránkoztató bekiabálásai miatt.

A FEB a PMFC – Újpest mérkőzés kapcsán a PMFC sportszervezetet visszaesőként 400.000 Ft pénzbüntetés befizetésére kötelezte, a szurkolók által az egész mérkőzésen, folyamatosan tanúsított megbotránkoztató magatartás, trágár rigmusok skandálása miatt. Enyhítő körülményként értékelte a büntetés kiszabása során, hogy a hangosbemondó figyelmeztetett a sportszerű szurkolásra. Az Újpest visszaesőként 300.000 Ft pénzbüntetést kapott, ugyancsak trágár tartalmú szurkolói rigmusok miatt.

A FEB a DVTK – Haladás mérkőzéssel összefüggésben a DVTK sportszervezetet 100.000 Ft megfizetésére kötelezte, mivel szurkolói néhány alkalommal megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak.

A FEB a Kecskemét ellen, labdarúgókkal szembeni tartozás miatt indult két fegyelmi eljárást megszüntette a felek megállapodására tekintettel.

Színes lapok miatti büntetések

Haladás: 30.000 Ft

Magyar Kupa:

Girán Máté (Diósd), Potyi Gábor (Sárvár), Fritz Dávid (Sárvár), Holczer Balázs (Újbuda) labdarúgókat a FEB 1 hétre, 2014. augusztus 18. napjáig eltiltotta a labdarúgó mérkőzésektől. A Fegyelmi Szabályzat 10. § (8) bekezdése szerint a bajnoki vagy kupamérkőzéseken kiállított utánpótláskorú (U21 és az alatti korosztályok) labdarúgókat csak időre lehet eltiltani.

Khiesz Kornél (Újbuda), Gulyka Zsolt (Pétervására SE), valamint Imrik László (Csákvár) 1 soron következő Magyar Kupa országos főtábla mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Boda József (BKV) 3 soron következő Magyar Kupa országos főtábla mérkőzésre szóló eltiltást kapott ellenfele megütése miatt. A fegyelmi vétség legkisebb büntetési tétele a három mérkőzésre szóló eltiltás.

Sipos Jenő Szilárd (Sárosd) 3 soron következő Magyar Kupa országos főtábla mérkőzésre szóló eltiltást kapott ellenfele leköpése miatt, mely vétség minimális büntetése a három mérkőzésre szóló eltiltás.

Pári Sándor (Újbuda) sportszakembert eltiltotta kispadtól, öltözőtől 1 soron következő Magyar Kupa országos főtábla mérkőzésre.

Színes lapok miatti büntetések

Hajdúböszörmény 10.000, Iváncs 6000, Szigetszentmiklós 12.500 Ft.

Pintér Dominik (Soroksár) labdarúgót a FEB 1 soron következő hazai barátságos, felkészülési mérkőzésre tiltotta el.

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS