Fegyelmi határozatok

Augusztus 21-i határozatok

2014-08-21 16:33:59

A Fegyelmi Bizottság augusztus 21-i ülésén az alábbi határozatokat hozta

NB I

- A FEB a Győri ETO FC – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Győri ETO FC-t rendezési hiányosságok és szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100.000 Ft, az FTC-t, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 150.000 Ft pénzbüntetésben részesítette.

- A FEB a DVTK – Kecskeméti TE mérkőzéssel kapcsolatban a DVTK-t szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

- A FEB a Nyíregyháza Spartacus FC – Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a Nyíregyháza Spartacust, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és szotyola technikai zóna melletti területre történt bedobása miatt 100.000 Ft, a Videoton FC-t, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 150.000 Ft pénzbüntetésben részesítette.

- A FEB a Szombathelyi Haladás - PMFC-Matias mérkőzéssel kapcsolatban a Szombathelyi Haladást, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100.000 Ft, a PMFC-Matiast, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100.000 Ft pénzbüntetésben részesítette.

- A FEB a Puskás Akadémia FC - MVM-Paks mérkőzéssel kapcsolatban a MVM-Paksot szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítette.

- A FEB az MTK Budapest – Budapest Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Budapest Honvédot szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítette.

- A FEB az Újpest FC – DVSC-Teva mérkőzéssel kapcsolatban az Újpest FC-t, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 300.000 Ft, a DVSC-Teva-t, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 200.000 Ft pénzbüntetésben részesítette.

NB II

- A FEB a Békéscsaba 1912 Előre- ZTE FC mérkőzéssel kapcsolatban a Békéscsabát rendezési hiányosságok, szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata miatt 200.000 Ft, a ZTE FC-t szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100.000 Ft pénzbüntetésben részesítette.

- Krasznovszky József vezetőedző (Orosháza FC), mert a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezéseket használt, a kispadtól 3 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott (játékvezetők sértése, mint fegyelmi vétség miatti büntetés minimuma a 3 mérkőzéstől eltiltás).

Magyar Kupa

- A FEB a Hévíz – FTC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100.000 Ft, pénzbüntetésben részesítette.

- A FEB a Testvériség SE – Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a Testvériség SE-t rendezési hiányosságok és szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata miatt 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

- A FEB a Budaörs - Újpest FC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpest FC-t szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100.000 Ft, pénzbüntetésben részesítette. - A FEB a Vasas FC - DVTK mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast rendezési hiányosságok és szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100.000 Ft, a DVTK-t szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

- A FEB a Szászvári SE Fürge Nyuszi – PMFC-Matias mérkőzéssel kapcsolatban a Szászvári SE Fürge Nyuszi-t rendezési hiányosságok miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítette, a PMFC-Matias-t szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, pirotechnikai eszközök használata és becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartása miatt 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS