Fegyelmi határozatok

December 2-i fegyelmi határozatok

2014-12-02 15:11:13

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) december 2-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

Mohamadolu Abdouraman (Nyíregyháza), Jagodics Márk (Haladás), Jánvári Gábor (Nyíregyháza), Zsirai Martin (Haladás), Bardhi Enis (Újpest) valamennyi 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a DVSC - Nyíregyháza mérkőzéssel kapcsolatban a Debrecent, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél sportszervezet és az ellenfél játékosának (Bajzát Péter) szidalmazása) miatt 400.000 Ft, a Nyíregyházát, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) és rasszista megnyilvánulása („huhogás”) miatt 700.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A bizottság az FSZ 14. § (3) bekezdése alapján a DVSC Futball Szervező Zrt. sportszervezet vonatkozásában súlyosító körülményként értékelte, hogy szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt visszaesőnek minősül. (Ezt megelőzően a FEB a hazai szurkolók megbotránkoztató magatartása miatt már négy alkalommal hozott jogerős, elmarasztaló határozatot a sportszervezettel szemben. A bizottság a rendező sportszervezet vonatkozásában súlyosító körülményként értékelte, még azt is, hogy a hazai és a vendég szurkolók fenti megnyilvánulásai alkalmával nem tett intézkedést a rendzavarások megszüntetésére.

A bizottság az FSZ 14. § (3) bekezdése alapján a Nyíregyháza Spartacus FC Kft. sportszervezet vonatkozásában súlyosító körülményként értékelte, hogy szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálás és rasszista megnyilvánulása („huhogás”) miatt is visszaesőnek minősül. (Ezt megelőzően a FEB a vendég szurkolók megbotránkoztató magatartása miatt már öt, rasszista megnyilvánulása („huhogás”) miatt egy alkalommal hozott jogerős, elmarasztaló határozatot a sportszervezettel szemben.)


A FEB a Lombard - Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a Lombardot szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (a játékvezetők szidalmazása és a vendégcsapat játékosának (Juhász Roland) szidalmazása és fenyegetése) miatt 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB az FTC – Kecskemét mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél és más sportszervezet, valamint a játékvezetők szidalmazása) miatt 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB az Újpest - Haladás mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (más sportszervezetek – FTC, Kispest, Diósgyőr - szidalmazása) miatt 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A bizottság súlyosító körülményként értékelte, hogy a sportszervezet szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt visszaesőnek minősül, és a megelőző fordulók szinte mindegyikében indult fegyelmi eljárás a sportszervezet ellen.

Női nagypályás bajnokságok és kupák

Németh Felicia (KISE) és Cilingir Halide (Veresegyház) 1-1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Kovács Krisztián (Dream Team) és Fehér Gábor (Törökbálint) 1-1 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.


A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS