Fegyelmi határozatok

December 9-i fegyelmi határozatok

2014-12-09 20:09:13

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) december 9-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

Sándor György (Videoton FC) 1, Dos Santos Tavares Ianique (Videoton FC) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
Kálnoki Kis Dávid (MTK), mert az 1. sz. asszisztens személyére sértő kifejezést használt és a kiállítás után a játékvezetőt hátulról meglökte, 2014. december 9. napjától kezdődően minden sporttevékenységtől három hónapra szóló eltiltást kapott.

A Fellebbviteli Bizottság a Diósgyőr – FTC mérkőzéssel kapcsolatban hozott I. fokú fegyelmi határozatot hatályon kívül helyezte és a FEB-et új eljárás lefolytatására kötelezte. Az új eljárás keretében a FEB a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (az ellenfél sportszervezet, az ellenfél csapat játékosának és az MLSZ-nek a szidalmazása) és más nemzetet érintő, kirekesztő megnyilvánulása miatt 2.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB a Diósgyőr - Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, rendezési hiányosság (pirotechnikai eszközök bevitele), szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (a vendég sportszervezet, az MLSZ és a játékvezető szidalmazása) és pirotechnikai eszközök használata miatt 800.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A bizottság figyelembe vette, hogy a sportszervezet szurkolóinak megbotránkoztató magatartása és pirotechnikai eszközök használata miatt is visszaesőnek minősül.
A bizottság a Diósgyőr - Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (a hazai és más sportszervezetek, valamint az MLSZ szidalmazása) és pirotechnikai eszközök használata miatt 800.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A FEB döntésekor figyelembe vette, hogy a sportszervezet szurkolóinak megbotránkoztató magatartása és pirotechnikai eszközök használata miatt is visszaesőnek minősül.

A FEB Honvéd – Győr mérkőzéssel kapcsolatban a Győrt, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (más sportszervezet szidalmazása) és politikai tartalmú kifejezés skandálása miatt 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Ligakupa

A FEB az FTC- Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (a vendég sportszervezet és a játékvezető szidalmazása) miatt 200.000 Ft, az Újpestet szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (a hazai sportszervezet szidalmazása) miatt 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Molnár Roland (BEAC) 1, Rácz Roland (BEAC), mert amikor a labda nem volt számára megjátszható megütötte ellenfelét 3, Tornyai Tamás (Labdakergető), mert két sárga lap miatt kiállították, majd a játékvezetőt megfenyegette 2, Molnár Csaba (Labdakergető), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható megrúgta ellenfelét 2, Nádasi Olivér (Levegő-Energia) 1, Illés Károly (REAC) 1, Balázs Bálint (REAC), mert ellenfelét két kézzel durván mellkason ütötte 3, De Mello E Souza Jackes Gil (Máltai Szeretetszolgálat) 1, Graeser Krisztián (Máltai Szeretetszolgálat) 1, Ródenbücher István (MTK) 1, Tatai József (Veszprém), mint visszaeső 2, Bodnár Gergő (Törökbálint), mert két sárga lap miatt kiállították, majd a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezést használt 4, Gonda Gergő (Törökbálint) 1 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Bogár Krisztián (FTC), mert két sárga lap miatt kiállították, majd a játékvezetőt többször súlyosan sértő kifejezésekkel illette, és először vállal, majd kézzel meglökte, 2014. december 9. napjától kezdődően minden sporttevékenységtől 24 hónapra szóló eltiltást kapott.

Hunkó Zsófia (Tolna-Mözsi) 1 soron következő női futsal MK mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Törökbálint – TF mérkőzéssel kapcsolatban a Törökbálintot rendezéssel kapcsolatos előírások megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

A FEB az FTC - Asterix mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, rendezéssel kapcsolatos előírások megsértéséért és a rend nem megfelelő biztosításáért (a levonuló játékvezetők védelmének elmulasztása, a játékvezetőnek egy labdával történt megdobása) a soron következő két hazai mérkőzésén 1-1 szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeik viselésére, valamint 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére is kötelezte.

Színes lapok miatt pénzbüntetés

Kecskemét 36 ezer forint.

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS