Fegyelmi határozatok

Február 17-i fegyelmi határozatok

2015-02-17 17:11:37

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) február 17-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

Drazen Okuka és Rocha Alves William (mindkettő Diósgyőr) 1-1 soron következő nemzetközi barátságos, felkészülési mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Pászti Bence Alfréd (Dupont FC) 1, Gölesz Róbert (Barátok Győri FC) 1, Vas Péter (Nagymaros) 1 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Kalu Gergő (FTC Futsal) minden sporttevékenységtől 3 hónapra szóló eltiltást kapott, mert a kispadon ülve, egy ítéletet vitatva a kezében tartott műanyag flakonból vízzel a játékvezetőt nyakon öntötte.

Az FT Simonyi András vezetőedzőt (Hajdúböszörmény) a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől 2015. február 17. napjától kezdődően 6 hónapra eltiltotta, amelynek végrehajtását 10 hónapra felfüggesztette.
Az eljárás alá vont sportszakember az elektronikus sajtó (futsal-hungary.hu) útján tett nyilatkozatában az MLSZ hivatalos működésével kapcsolatban olyan tényre (azaz a bajnoki helyezések előre eldöntött voltára) közvetlenül utaló kifejezést használt, amely alkalmas volt arra, hogy a szövetség működésével kapcsolatban a bizalmat megingassa.
Az FT döntésénél utal arra, hogy az eljárás alá vont sportszakember kirívó tárgyi súlyú fegyelmi vétséget követett el, azonban a korábbi szabálykövető előéletét, mint enyhítő körülményt értékelte és az FSZ szerint kiszabható minimális tartamú eltiltás végrehajtását felfüggesztette.

A FEB a Göcsej – FTC Futsal mérkőzéssel kapcsolatban az FTC–t, mint visszaesőt, szurkolója által elkövetett rendzavarásért és labdarúgójának súlyosan sportszerűtlen magatartásáért 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS