Fegyelmi határozatok

Fegyelmi határozatok

2013-10-01 17:54:58

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága október 1-jei ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

Szántai Levente (Mezőkövesd) 1, Trninic Aleksandar (DVSC) 1, Besis Muhamed (FTC) 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Az Újpest FC – PMFC-Matias mérkőzésen a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a FEB az Újpestet 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
Az újpesti szurkolók jól hallhatóan, hosszabb ideig a Ferencvárossal kapcsolatos gyűlölködő rigmusokat skandáltak a mérkőzésen.

A Paks – Mezőkövesd mérkőzésen a vendégszurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok skandálása miatt a FEB a Mezőkövesdet írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Bíró Péter ügyvezető (Lombard) 100.000 Ft pénzbüntetésben részesült, Glatz Lajos technikai vezető (Lombard) a játékvezető megsértéséért a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott a játék.
A klubok vezetőinek, valamint a sportszakembereknek különösen nagy a felelősségük a sportszerűség betartásában a futballpályákon. Az MLSZ a vezetőktől és a sportszakemberektől (edzők, játékosok, játékvezetők) a jövőben is a legnagyobb partnerséget várja el, mert csak együttműködő, sportszerű közegben lehet magas színvonalú, kizárólag a labdarúgás sportszerű oldalát mutató mérkőzéseket rendezni. Különösen igaz ez a professzionális bajnokságokban szereplő, és így a helyszínen és a tévé képernyői előtt tömegek által követett vezetők, sportszakemberek esetében.

Véber György vezetőedző (Mezőkövesd) írásbeli megrovásban részesült.
Véber György a mérkőzést követően nem nyilatkozott a sajtónak. A vezetőedzők részéről a média - és ezzel közvetve a nézők - kiszolgálása kötelezettsége, és egyben a klubjával közös érdeke is.

A FEB tárgyalás megtartása után Vági András (Diósgyőr) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását 1 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte.

NB II

Radványi Dávid (Békéscsaba) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Pécseli Szilárd (Siófok) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

NB III

Horváth Ádám (Mosonmagyaróvár) 2, Vörös Dávid (Újbuda) 1, Varga Zoltán (Körmend) 1, Balogh Zoltán (Tököl) 3, Berkó Ádám (Dorog) 1, Lajer Gábor (Dorog) 1, Szacskó László (Maglód) 3, Prókai Péter (Maglód) 1, Márton Erik (Szekszárd) 1, Jankovics Zsolt (Fehérvár) 5, Sipos Tamás (Cigánd) 2, Monyók Péter (Cigánd) 3, Szűcs Ádám (Ebes) 3 és Fodor Péter (Tiszaújváros) 3 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Hollik András edző (Tököl) a kispadtól és az öltözőtől 3, Mátyus János vezetőedző (REAC), mint visszaeső a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, Varga Attila vezetőedző (Soroksár) írásbeli megrovásban részesült.

A Cigánd – FTC mérkőzés lefújása után a mérkőzés asszisztensének inzultálása miatt a Cigánd írásbeli figyelmeztetésben részesült, a Bölcske- Soroksár mérkőzés után a játékvezetők inzultálása miatt a FEB a Bölcskét kötelezi, hogy a soron következő 2 haza mérkőzésén 1-1 szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeiket viselje.

Női nagypályás bajnokságok és kupák

Németh Felicia (Hegyvidék) 5 és Magyar Judit (Szigetvár) 1 soron következő női felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Gieber Gyula (Nagymaros) 3, Szabó Zsolt (Rákosmenti FC) 1, Pataki Sándor (Újszeged) 1 és Bényi Kálmán (Veszprém) 1 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések

Kaposvár 36, Balmazújváros 15, Versegyház 14, Jászapáti 10, Putnok 12, Cigánd 14, Bölcske 12, Soroksár 12, Dorog 16, Csepel 12, Tököl 12, Újbuda 12 ezer Ft.

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS