Fegyelmi határozatok

Fegyelmi határozatok

2013-10-29 17:14:44

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága október 29-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

Kádár Tamás (Diósgyőr) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Győri ETO – Puskás Akadémia FC mérkőzésen a hazai szurkolók rendzavarásai (megbotránkoztató, politikai tartalmú rigmusok bekiabálása és rasszista megnyilvánulások) miatt a Győrt 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB az MTK Budapest – Újpest FC mérkőzésen a vendégszurkolók rendzavarásai (megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és rasszista megnyilvánulások) miatt az Újpestet 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
Az MTK Budapest – Újpest FC mérkőzésen az újpesti szektorból, a Győri ETO – Puskás Akadémia FC mérkőzésen a hazai táborból többször is olyan gyalázkodó rigmus hangzott fel, amely nemcsak megbotránkoztató, de amelynek – miután egy másik ország (Románia), nép (románok) tagjait ócsárolja – semmilyen köze nincs egy magyar bajnoki mérkőzéshez, és amelynek tartalma a fegyelmi szabályzat 101-es paragrafusába is ütközik. Az Újpest FC és a Győri ETO FC szurkolói viselkedése miatt 400 ezer forint pénzbüntetést köteles megfizetni a bizottság döntése alapján. A szigorúbb büntetés azért is indokolt, mert a FIFA, az UEFA és ezzel összhangban az MLSZ irányelvei szerint a vallásra, nemzetiségre, származásra tett becsmérlő megnyilvánulások minden formáját el kell tüntetni a futballstadionokból, sporteseményekről.

A FEB a Videoton FC - Budapest Honvéd mérkőzésen a hazai- és a vendégszurkolók rendzavarásai (megbotránkoztató rigmusok bekiabálása) miatt a Videoton FC-t, mint visszaesőt, és a Honvédot, mint visszaesőt. 200.000 – 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB tárgyalás megtartása után Fótyik Dominik (Mezőkövesd) korábbi 3 mérkőzésre szóló eltiltását 2 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte.

Horváth Ferenc vezetőedző (Paks), mint visszaeső, reklamálásért, sportszerűtlen viselkedésért a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB II

Robson De Sousa Vasconcelos Goes (Cevasport) 2, Ali-Tolmbaye Calvin (Békéscsaba) 1, Tóth Máté (Sopron) 3, Szamosszegi Gábor (Tatabánya) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a ZTE-t Simon Antal vezetőedzővel szembeni pénzügyi kötelezettség késedelmes teljesítéséért 40.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a ZTE - Gyirmót mérkőzésen a hazai szurkolók rendzavarásai (megbotránkoztató rigmusok bekiabálása) miatt a ZTE-t 50.000,- Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Nagy Zsolt sportszakember (Cevasport) írásbeli megrovásban részesült.

NB III

Zimány Ádám (Putnok) 1, Horváth Tamás (Tiszaújváros) 4, Kozma Dániel (Veresegyház) 2, Kőkuti Tamás (Bölcske) 1, Prókai Péter (Maglód), mint visszaeső 2, Garai Krisztián (Nagyatád), mint visszaeső 2, Paluska Norbert (Tököl) 2, Huszty Dániel (Újbuda) 2, Dombó Dávid (Haladás) 1 és Hajós Krisztián (Mosonmagyaróvár) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Vígh Ferenc vezetőedző (Felsőtárkány) 200.000 Ft pénzbüntetést, Kenyó Zoltán vezetőedző (Újbuda) 2013. október 29-től kezdődően a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől 1 hónapra szóló eltiltást kapott.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Karacs Dániel (FTC) 2, Zobák Ferenc (Cső-Montage) 2, Gorjánácz Márió (Aramis) 1, Sebestyén Dávid (Újpest FC), mint visszaeső 2, Hiebsch Attila (Vác) 1, Mihályi Gergő (Piliscsaba) 2, Balogh László (Labdakergető) 3, Bükkösi István (Törökbálint) 3 és Érsek Róbert (Kincsem Lovaspark) 1 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Cső-Montage – FTC NB II-es mérkőzésen egy vendégszurkoló rendbontása miatt az FTC két soron következő idegenbeli NB II-es bajnoki mérkőzésére 1-1 szövetségi ellenőrt küld az FTC költségére.

Féder József vezetőedző (Ózd) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Boldizsár Márk (Cső-Montage) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását egy mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések

Mezőkövesd 36, Haladás 14, Tököl 12, Nagyatád 12, Putnok 16, Békéscsaba 17,5 ezer Ft.


A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS