Fegyelmi határozatok

Fegyelmi határozatok

2013-12-03 17:17:22

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) december 3-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

Iszlai Bence (Haladás), mint visszaeső 2 és Rajos Gábor (Haladás) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB az MVM Paks – Újpest FC mérkőzéssel kapcsolatban a vendégszurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az Újpestet, mint visszaesőt, 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.
Az újpesti szurkolók a mérkőzés során többször, hosszabb ideig és jól hallhatóan a Ferencvárost illették mocskolódó, trágár jelzőkkel.

A FEB az FTC - Pécs mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az FTC-t, mint visszaesőt, 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.
A ferencvárosi szurkolók a mérkőzés során többször, hosszabb ideig és jól hallhatóan az Újpestet illették mocskolódó, trágár jelzőkkel.

A FEB a Haladás – Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a hazai és a vendég szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Haladást és a Fehérvárt, mint visszaesőket 200.000 – 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.
A két szurkolótábor az ellenfél csapatát és szurkolóit pocskondiázták trágár jelzőkkel, a szombathelyiek a játékvezetőt is mocskolódó kifejezésekkel illették.

A FEB a Diósgyőr – Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók részéről történt politikai tartalmú molinó kihelyezéséért a Diósgyőrt 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A DVTK egyik hazai szektorában ugyanazok a molinók (pl. Nagy-Magyarországot ábrázoló kép) tűntek fel, amelyek kihelyezéséért a diósgyőrieket korábban már büntette a Fegyelmi Bizottság.

A FEB tárgyalás megtartása után az Újpest FC - DVSC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestre kiszabott büntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

Magyar Kupa

A FEB az FTC – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata miatt az FTC-t 200.000 Ft, az Újpestet szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata miatt 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.
A két tábor a mérkőzés jelentős részében, jól hallhatóan, hosszabb ideig trágár kifejezésekkel szapulta az ellenfelet.

NB II

Kornityak Voldymyr (Kisvárda) 3 és Kenderes Zoltán (Cevasport) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Csurka Zoltán technikai vezető (Szigetszentmiklós) a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

A FEB tárgyalás megtartása után Bene Attila (Putnok) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását 1 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte.

A FEB tárgyalás megtartása után Tímár Krisztián korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását 1 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte.

NB III

Juhász László (Csepel) 3, Sági András (Andráshida) 3, Csepregi Tamás (Dabas) 1, Romhányi Tamás (Felsőtárkány) 2, Szabó Bertold (Hatvan) 1, Füle Ákos (REAC) 1, Karácsony Dávid (Jászapáti), mint visszaeső 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Illés László technikai vezető (Balatonfüred) a kispadtól és az öltözőtől 1, Keresztúri András vezetőedző (Dabas) a kispadtól és az öltözőtől 2, Kvanduk János vezetőedző (Szekszárd)a kispadtól és az öltözőtől 4 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után a Hajdúböszörmény – DVSC mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-re kiszabott pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

Egyéb válogatott

Bodó Gábor (Észak-Magyarország) 1, Új Tamás (Észak-Dunántúl) 4 és Dunavölgyi Richárd (Észak-Dunántúl) 1 soron következő Régiók Kupája amatőr válogatott mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

De Luis Yubero Alvaro (ETO Futsal) 1, Sámson Zoltán (Aramis) 2, Horváth Márió (ETO Futsal), mint visszaeső 2, Makk Levente (Göd) 2, Kiss Ádám (Nagymaros) 2, Szedlák Zoltán (Törökszentmiklós) 2, Harmati Tamás (MVFC) 2 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB Mohácsi Gábort (Törökszentmiklós) 2013. december 3-tól kezdődően egy évre minden sporttevékenységtől eltiltotta.
Mohácsi Gábor az MVFC - Törökszentmiklós NB II-es férfi futsal bajnoki mérkőzésen szándékosan hátrakönyökölt és eltalálta ellenfelének száját, ezért a játékvezető kiállította. A piros lap felmutatása után a labdát a játékvezetőnek rúgta, majd odalépett hozzá, mellkason lökte és szidalmazta a bírót. A magáról megfeledkezett labdarúgót csapattársai fogták le.


Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések Balatonfüred 12, Andráshida 12, Körmend 10, Létavértes 10, Felsőtárkány 12, Kisvárda 15, Haladás 42, Győr 42 ezer Ft.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS