Fegyelmi határozatok

Fegyelmi határozatok

2013-12-10 18:09:19

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) december 10-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I
Wolfe Rafe Raccini (ETO) 1, Suljic Asmir (Újpest) 1, Balogh Béla (Pécs) 3 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Videoton FC - FTC mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók részéről pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt (a szurkolók a vendégtábort illették a mérkőzés során többször is a sportszerűséggel össze nem egyeztethető, trágár jelzőkkel) a Videoton FC-t, mint visszaesőt, 150.000 Ft, a vendégszurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt (a szurkolók a hazai tábort illették trágár jelzőkkel), az FTC-t, mint visszaesőt, 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.



A FEB a Győri ETO - Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a vendégszurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Haladást, mint visszaesőt 250.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte (a szombathelyi szektorból több alkalommal, jól hallhatóan "cigányoztak" és a győriekkel kapcsolatban trágár rigmusokat skandáltak a nézőtérről).

Magyar Kupa

A FEB az Újpest – FTC mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata, valamint rasszista megnyilvánulások miatt az Újpest 600.000 Ft, az FTC-t szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata, valamint lelátó székek feltépése és bedobálása miatt 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.
A mérkőzésen az újpestiek több alkalommal rasszista "huhogással" zavarták meg a mérkőzés rendjét, minősíthetetlen hangnemben szidták a játékvezetőt, illetve a ferencvárosi tábort, illetve pirotechnikai eszközöket használtak. A vendégszektorból az Újpestet illették több alkalommal, jól hallhatóan trágár kifejezésekkel és skandáltak futballpályára nem illő rigmusokat. A ferencvárosi szektorban helyet foglalók öt széket szakítottak fel, majd dobták a pálya szélére a darabokat, emellett pirotechnikai eszközöket is használtak a meccsen.


A FEB a Pécs – Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata, valamint rasszista megnyilvánulások miatt a Pécset 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.
A hazai szektorban helyet foglaló nézők politikai tartalmú rigmusokat skandáltak a mérkőzésen, illetve egy másik nemzetet (Romániát) pocskondiáztak, valamint pirotechnikai eszközöket használtak.



A FEB a Diósgyőr – Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban szabályzat megsértése (hangosbemondó nem rendeltetésszerű működtetése) miatt a Diósgyőrt 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

NB II

A FEB tárgyalás megtartása után a Kazincbarcika ellen köztartozásokkal kapcsolatos igazolások miatt kiszabott 100.000 Ft pénzbüntetést 50.000 Ft pénzbüntetésre mérsékelte.

A FEB tárgyalás megtartása után Kornityak Voldymyr (Kisvárda) korábbi 3 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Németh Péter (Aramis) 1, Molnár Péter (Külker) 2, Gleich Barbara (Galaxis) 1, Dénes Dorottya (Univerzum) 1, Martinez Oviedo Carlos (ETO Futsal) 1, Lázár Zoltán (Monor) 2 és Arany János (Monor) 1 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Guillermo Martinez Olrihuela edző (ETO Futsal), mint visszaeső, a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő férfi futsal NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Mohácsi Gábor (Törökszentmiklós) 2013. december 3-tól kezdődően egy évre minden sporttevékenységtől szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartja.

A FEB tárgyalás megtartása után Horváth Péter (Haladás) és Vidák Balázs (Haladás) korábbi 2-2 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartja.

A FEB tárgyalás megtartása után Németh Péter (Haladás) korábbi 3 mérkőzésre szóló eltiltását 2 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések

Kaposvár 30 és Honvéd 36 ezer Ft.


A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS