Fegyelmi határozatok

Fellebbviteli határozat

2017-06-14 16:37:02

Az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága 2017. június 13-án tartott ülésén a következő döntéseket hozta.

Az FTC Labdarúgó Zrt. két fellebbezést nyújtott be a Mezőkövesd elleni hazai bajnoki és a Budafoki LC elleni hazai kupa mérkőzésen ( FEB-I-132-I/2016-17. sz. és FEB-VI-64-1/2016-17. sz. határozat) tapasztalt szabálytalanságok ügyében. Az FVB mindkét elsőfokú határozatot és a büntetéseket helybenhagyta, ugyanakkor a Fegyelmi Szabályzat különös részi tényállását tekintette jelen ügyekre alkalmazhatónak.

Az FVB indokolásában rögzítette, hogy az FTC Labdarúgó Zrt.-nek a hivatalos személyek parkolásával kapcsolatos gyakorlata az MLSZ szabályzataival ellentétes, továbbá, hogy a Fegyelmi Bizottság elsőfokon helyesen járt el, a bizonyítékokból megfelelő következtetéseket vont le. Az FVB határozatában külön kiemelte, hogy a sportszervezet stadionjában a parkolóhelyek jelentős száma, és a korábbi, szabályszerű gyakorlat alapján a sportszervezetnek objektív lehetősége van a megfelelő számú parkolóhely biztosítására.

Az FVB az elkövetett fegyelmi vétség minősítése és a kiszabható büntetések kapcsán megjegyzi, hogy a hatályos Fegyelmi Szabályzat 25.§-a alapján minősülő jelen fegyelmi vétség elkövetése esetén a pénzbüntetésen felül további, súlyos fegyelmi büntetés (pl.: pontlevonás) kiszabását írja elő a Fegyelmi Szabályzat.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS