Fegyelmi határozatok

Július 7-i fegyelmi határozatok

2015-07-07 16:50:51

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága július 7-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

Barátságos mérkőzések (NB I)

A FEB a Haladást nemzetközi mérkőzés rendezésével kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Szilágyi Péter (Békéscsaba), mert a labda megszerzéséért folytatott küzdelemben könyökkel arcon ütötte ellenfelét aki sérülést szenvedett, le kellett cserélni 4, Balog Zsolt (Békéscsaba) 1, Czingráber Máté (Haladás) 1, Drazen Okuka (Diósgyőr), mert amikor a labda nem volt játékban a vele szemben szabálytalankodó ellenfelét megütötte, 4 soron következő hivatalos barátságos, felkészülési mérkőzésen való részvételtől eltiltja.

Szuperkupa

Nalepa Michal (FTC) 1 soron következő Szuperkupa mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Videoton FC - FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC az ellenfél egyik vezetőjének szidalmazásáért, valamint pirotechnikai eszközök (hanggránát) beviteléért és használatáért 100.000 Ft, az FTC-t szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Az MLSZ elnöksége július 1-jei ülésén a fegyelmi büntetések terén kialakult korábbi gyakorlat megváltoztatásáról határozott. Az új alapelvek szerint a szövetség a jövőben csak azokat a szabálysértéseket szankcionálja keményen, amelyeket az UEFA és a FIFA is, továbbra is zéró toleranciát folytat azonban a rasszizmussal szemben. A sportszerű szurkolás kereteit azonban messze túllépik az ellenfél játékosait, szurkolóit, vezetőit becsmérlő, személyeskedő, trágár rigmusok, így azok továbbra is elfogadhatatlanok a magyarországi pályákon, ezért az ilyen eseteket továbbra is szankcionálja a fegyelmi bizottság. A fegyelmi büntetések gyakorlatáról és a választható kártyahasználatról hozott döntések kapcsán adott bizalom a későbbiekre is kitarthat majd, ha sem a klubokat, sem a szövetséget nem sújtja jelentős fegyelmi büntetéssel az UEFA vagy a FIFA.

NB III

A FEB a PMFC sportszervezet ellen Pölöskei Péter és Poleksic Vukasin labdarúgók átigazolási díjának meg nem fizetésével kapcsolatban indított eljárást – mivel a fegyelmi vétség elkövetését nem lehetett megállapítani – megszüntette.

Mátyus János vezetőedző (Nyíregyháza) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő hivatalos barátságos, felkészülési mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Kecskemét ellen Kovács Dániel labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt indított eljárást – mivel a fegyelmi vétség elkövetését nem lehetett megállapítani - megszüntette.

A FEB a Kecskemétet Ndiaye Bara Mamadou Lamine labdarúgóval szembeni szerződésben vállalt kötelezettség nem teljesítése miatt 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. Továbbá amennyiben a sportszervezet a határozat jogerőre emelkedéséig az eljárásban szereplő összegű munkabér tartozását a labdarúgó részére nem teljesíti, a határozat jogerőre emelkedésének napjától az igazolási és átigazolási jogból 8 hónapra kizárja.

A FEB a Lombard ellen Mehmet Kalender labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt indított eljárást – mivel a fegyelmi vétség elkövetését nem lehetett megállapítani - megszüntette.

Strandlabdarúgás

Hajlinger Balázs (Bodon FC), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3, Gáspár Szabolcs (Nagymaros) 1, Forgács Dániel (Bodon FC) 1 soron következő strandlabdarúgó bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Erhardt Szilárd technikai vezető (Junior Sport), mert a lelátóról dühéban mindkét papucsát bedobta a játéktérre 2015. július 7. napjától kezdődően a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 hétre szóló eltiltást kapott.

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS