Fegyelmi határozatok

Június 7-i fegyelmi határozatok

2017-06-07 18:17:33

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) június 7-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

- A FEB az FTC-DVSC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-vel, mint visszaesővel szemben, hivatalos személyek parkolási feltételeinek biztosításával kapcsolatosan kiszabott 500.000 Ft-os pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

NB II

- Gyepes Gábor (Soroksár), mint visszaeső, mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, 4 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
- A FEB a Soroksár-Szolnok mérkőzéssel kapcsolatban a Soroksárt a rend nem megfelelő biztosításáért, és szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (a játékvezetők szidalmazása) 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
- A FEB a Nyíregyháza-Békéscsaba mérkőzéssel kapcsolatban a Nyíregyházát, mint visszaesőt az ellene elrendelt fegyelmi eljárásban, mivel a fegyelmi vétséget nem a fegyelmi eljárás alá vont sportszervezet követte el, felmentette.
- A FEB a Nyíregyháza-Békéscsaba mérkőzéssel kapcsolatban a Békéscsabát, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az MLSZ szidalmazása) 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III

- Turi Ákos (Pénzügyőr), mint visszaeső 2, Tóth András (Putnok) 1, Miklósvári János (BKV), mint visszaeső 2, Riba Zoltán Dániel (Dabas-Gyón) 1, Nagy Zoltán Dániel (Sárvár), mert két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd a játékvezető működésére negatív kijelentést tett, így 2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
- A FEB a Csepel–ETO mérkőzéssel kapcsolatban a Csepelt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 100.000 Ft, az ETO-t, mint visszaesőt, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 200.000,- Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
- A FEB a Pénzügyőr–Pécs mérkőzéssel kapcsolatban a Pénzügyőrt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért és a rend nem megfelelő biztosításáért 100.000 Ft, a Pécset, mint visszaesőt, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 200.000,- Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák
- Schmidmajer Ádám (Veszprém) 1, Matus Tamás (Romhány) 1 és Fekete Róbert (Dunaújváros), mert két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd a mérkőzés lefújás után a játékvezető működésére negatív kijelentést tett, így 2 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
- Görgics Kálmán masszőr (Veszprém), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 4 soron következő, NB I férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés
- Békéscsaba (NB III) 10, Csákvár 17,5, Dabas-Gyón 12, ESMTK 10 és Szekszárd 14 ezer forint.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS