Fegyelmi határozatok

Május 13-i határozatok

2014-05-13 18:15:56

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága május 13-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

Csizmadia Csaba (Lombard) 1, Mbemba Pierre Emanuel (Kaposvár), mint visszaeső 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Kaposvár - Pécs mérkőzéssel kapcsolatban a vendégszurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Pécset 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Paks-Kecskemét mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok miatt a Paksot írásbeli figyelmeztetésben részesíti, a vendégszurkolók pirotechnikai eszköz bevitele és használata, tárgy bedobálása miatt a Kecskemétet a soron következő idegenbeli NB I-es bajnoki mérkőzésén szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére kötelezi.
A stadionban nem volt megfelelő a csomag és ruházat átvizsgálása, a vendégszurkolók pirotechnikai eszközöket vittek be a stadionba. Enyhítő körülményként értékelte a bizottság, hogy a mérkőzésen elkövetett fegyelmi vétségek megtörténtekor a hangosbemondó figyelmeztette az elkövetőket.

A FEB a Mezőkövesd - FTC mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok miatt a Mezőkövesdet 70.000 Ft, az FTC-t, mint visszaesőt szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata, megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
A kövesdiek a Biztonsági Szabályzat megsértésért kaptak büntetést, nem volt megfelelő ruházat- és csomagátvizsgálás, pirotechnikai eszközök kerültek a stadionba. A bizottság a fokozatosság elvét figyelembe vette, amikor az összeget meghatározta, az előző büntetéshez képest emelte a pénzbüntetés összegét. A Ferencváros pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok többszöri bekiabálása miatt kapott büntetést, mindkét fegyelmi vétség elkövetése vonatkozásában visszaeső a sportszervezet. A visszaesői kategóriát a Fegyelmi Szabályzat súlyosbító körülményként értékeli. A bizottság enyhítő körülményként vette figyelembe mindkét sportszervezet vonatkozásában, hogy a rendbontókkal szemben közösen intézkedtek.

Magyar Kupa

A FEB az MTK – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok miatt az MTK-t írásbeli figyelmeztetésben részesítette, a vendég szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata, valamint különböző tárgyak bedobálása miatt az Újpestet, mint visszaesőt 100.000,- Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.
Az MTK a nem megfelelő ruházat- és csomagátvizsgálás miatt kapott büntetést. A FEB figyelembe vette a fokozatosság elvét a büntetés kiszabásakor, értékelte, hogy az MTK-nak ez az első büntetése a Magyar Kupa-sorozatban. Enyhítő körülményként vette továbbá figyelembe azt, hogy a hangosbemondó figyelmeztette a szurkolókat. Az Újpest visszaesőként, pirotechnika használata, megbotránkoztató rigmusok skandálása miatt kapott büntetést, illetve a szurkolók tárgyat dobtak be a játéktérre.

A FEB az Újpest - MTK mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata miatt az Újpestet, mint visszaesőt 200.000,- Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.
Az Újpest FC megsértette a Biztonsági Szabályzatot azzal, hogy nem volt megfelelő a ruházat és csomag átvizsgálása, így a szurkolók pirotechnikai eszközöket vittek be a stadionba és használtak is több alkalommal. Ezen felül a szurkolók megbotránkoztató magatartást tanúsítottak. Súlyosbító körülményként értékelte a bizottság, hogy a sportszervezet a Magyar Kupa vonatkozásában és az elkövetett fegyelmi vétségek tekintetében visszaesőnek minősül. Enyhítő körülményként vette ugyanakkor figyelembe a FEB, hogy a hangosbemondó figyelmeztetett a büntetendő magatartások befejezésére.

Ligakupa

A FEB a Diósgyőr - FTC mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Diósgyőrt 50.000,- Ft, a vendég szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az FTC-t, mint visszaesőt 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
A DVTK esetében a FEB enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a hangosbemondó figyelmeztette a szurkolókat. A Ferencváros a Ligakupa vonatkozásában visszaeső ebben a vétségben. A FEB a megbotránkoztató bekiabálások számát és gyakoriságát, valamint sértő mivoltát is mérlegeli egy adott mérkőzésen a büntetés meghatározásakor.

NB II

Czanik Károly (Tatabánya) 3 mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd levonulás közben az egyik asszisztens személyére sértő kifejezést használt.

Horváth Péter (Siófok) 1, Kónya Márk (Balmazújváros) 1, Kanta Szabolcs (Ajka) 1, Farkasdi Bertalan Róbert (Tatabánya) 2, soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tóth András edző (Vasas) 200.000 Ft pénzbüntetést kapott, mert a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezést használt. A fegyelmi vétség a Fegyelmi Szabályzat 83. § (2) bekezdésében ütközik, amely alapján a legkisebb alkalmazható büntetést szabta ki a bizottság. A büntetési tétel ennél a vétségnél: 200.000 – 800.000 Ft, vagy eltiltás a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől egy hónaptól – két évig.

A FEB a Szigetszentmiklóst az ellene szolidaritási mechanizmus fizetésével kapcsolatosan indult eljárásban felmentette.

A FEB tárgyalás megtartása után Bozsik Péter vezető edzővel (Tatabánya) szemben kiszabott korábbi pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

NB III

Nyilas Elek (Soroksár) 3 mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert a játékvezetővel szemben sportszerűtlen magatartást tanúsított, majd az asszisztenst megtapsolta, ezen kívül már ezt megelőzően is folyt ellene fegyelmi eljárás.

Eisenberger Tamás (Bölcske) 4 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, szándékosan megütötte ellenfelét, ami a 76. § szerinti fegyelmi vétségnek minősül és büntetési tétele 3 mérkőzéstől való eltiltással indul. A labdarúgó visszaeső, ezért a bizottság a 14. § alapján súlyosbította a büntetést.

Kurucz Ádám (Körmend) 3 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert megrúgta ellenfelét, ezzel sérülést okozott neki. A fegyelmi vétség büntetési tétele három mérkőzéstől való eltiltással indul.

Szabó Szabolcs (Nagyatád) 4 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd utána a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezéseket használt.

Kuti Dániel (Veszprém) 2, Szili István (Bölcske) 1, Végh Ariel (Orosháza) 1, Rátkai Gábor (Szekszárd) 1, Turi Tamás (Komló) 2, Pfister Erik (REAC) 1, Hokk Ádám (Hajdúböszörmény) 1, Laurinyecz Ákos (Felsőtárkány) 1, Truhanov Viktor (Putnok), mint visszaeső 2, soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Kvasznovszky József vezetőedző (Orosháza) a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Oláh Sándor Máté (Maglód) korábbi 5 és Vasas Viktor (Cigánd) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Női felnőtt nagypályás bajnokságok és kupák

Czégény Zsuzsanna (Pap SE) 1, Trampler Timea (Fehérvár) 1, Balogh Nikolett (Femina) 1 soron következő női felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Komáromi Péter (MVFC) 4 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert ellenfelét kézfejjel szándékosan megütötte, ellene ezt megelőzően a bajnokságban már három esetben folytatott le fegyelmi eljárást a FEB.

Kator Bence (Monor) 4 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert nyilvánvaló gólhelyzetben lévő ellenfelét ellökte, majd levonulás közben a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezést használt.

Berecz Zsolt (DEAC) 2, Boros Ádám (Méhkerék) 1, Facskó József Tamás (Dunaújvárosi Főiskola) 2, Ábel Péter (Törökszentmiklós) 2, Lugosi Márk (Haladás) 2, Lázár Zoltán (Monor) 2, De Luis Yubero (ETO Futsal) 1, LÓdi Tamás (ETO Futsal) 1 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Lédő László kapusedző (Aramis) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB I-es férfi futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Kincsem Lovaspark – DEAC rájátszás mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok és szurkolói rendzavarások miatt a Kincsem Lovaspark SE-t 50.000 Ft pénzbüntetésre kötelezte.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések

Lombard 36, Haladás 30, Kaposvár 42, Fehérvár (női) 4,8, Csákvár 10, Veszprém 12, Bölcske 14, Orosháza 16, Nyírbátor 10, Siófok 15, Kisvárda 12,5 ezer Ft.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS