Fegyelmi határozatok

Május 9-i fegyelmi határozatok

2017-05-09 19:19:33

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) május 9-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

A FEB tárgyalás megtartása után Lipták Zoltán (Diósgyőr) korábbi 5 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

A FEB a DVSC - Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-t, mint visszaesőt mérkőzés rendezési előírások megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB a Videoton FC – Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a Haladást, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Pajor Imre (Gold Sport) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Ioan-Constantin Filip (DVSC) 1, Fitos László (Rákosmenti KE), mint visszaeső, mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott 3, Pásztor Dávid (REAC), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét 3, Drazen Okuka (MTK) mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét 3, Pávkovics Bence Gábor (Újpest) 1, Pilán Richárd (Gyula), mint visszaeső 2, Bíró András (Andráshida), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott és a játékvezető mellé köpött 4, Kovács Milán Márk (Andráshida) 1, Erdei András (Puskás FC), mert amikor a labda számár nem volt megjátszható közelségben mellbe lökte ellenfelét, aki a földre esett, majd az ellenfél játékosának sportszerűtlen megjegyzést tett 4, Somodi Ádám Nándor (Csepel), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét 2, soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Réti István technikai vezető (Tállya), mert a FEB határozatát nem hajtotta végre, eltiltása ellenére a játéktérre ment és ott szidalmazta az ellenfél csapatának edzőjét, a korábbi 4 mérkőzésre szóló eltiltásának letöltését követő naptól kezdődően a sportszakemberi tevékenységtől 4 soron következő NB III férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Dunaújváros - FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Dunaújvárost mérkőzés rendezési előírások megsértéséért, szurkolók részéről jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása), transzparensek engedély nélküli beviteléért, használatáért és a mérkőzés lefújása után szurkolók játéktérre meneteléért 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Magyar Kupa (Amatőr Kupa)

A FEB tárgyalás megtartása után Molnár Levente (Baktalórántháza) korábbi a labdarúgó mérkőzésektől 2017. április 25. napjától 12 hónapra szóló eltiltását, megváltoztatta és a labdarúgót a mérkőzésen való részvételtől 4 hónapra szóló eltiltásra mérsékelte.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Komlósi Ádám László (Kazincbarcika) 1, Fritz Balázs (BME Futsal) 1, soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Molnár Siska Ildikó (TF) 1 soron következő női felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések

ESMTK 10 és Andráshida 16 ezer forint.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS