Fegyelmi határozatok

Március 8-i fegyelmi határozatok

2018-03-08 13:35:14

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) március 8-i ülésén az alábbi határozatot hozta.

NB I

– A FEB a Budapest Honvéd–Videoton FC elmaradt mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt, a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, továbbá mert a vendégcsapat kiléptetése nem volt körültekintően megszervezve, ezáltal nem volt garantálva a vendégcsapat részére a sportrendezvény helyszínének biztonságos elhagyása sem, 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.  

A sportról szóló 2004. évi I. törvény 66. §  (3) bekezdésében foglaltak alapján a  mérkőzést megszervező sportszervezet felelőssége a résztvevőknek a sportlétesítmény helyszínén történő megjelenésétől addig tart, amíg a résztvevők a sportlétesítmény helyszínét elhagyják.

Ezzel összhangban a hazai sportszervezet felelősségéről  az FSZ 7. § (2) bekezdése a következő rendelkezést tartalmazza:

„A hazai sportszervezet felelős a rend és a biztonság fenntartásáért a sportlétesítmény területén a mérkőzések előtti, (a csapatok stadionba érkezése és a játékvezető mérkőzés kezdetét jelző sípszava között eltelt idő), alatti és utáni (a mérkőzés lefújásától a játékvezetők és a csapatok stadionból való távozásáig eltelt idő) időszakában az MLSZ speciális szabályzataiban meghatározottak szerint.”

Az MLSZ Biztonsági Szabályzat (BSZ) 11. § (6) bekezdése szerint:

„A szervező felelőssége a résztvevőknek a sportesemény helyszínén történő megjelenésétől  számítva addig tart, amíg a résztvevők a sportesemény helyszínét elhagyják.”

A BSZ 11. § (7) bekezdés h) pontja szerint:

„A szervező a sportrendezvény előtt köteles:

….h) a sportrendezvény helyszínének biztonságos elhagyását, szükségesség esetén egyes csoportok   visszatartását megszervezni, előkészíteni.”

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • Förch
  • Jet Sol