Fegyelmi határozatok

Október 14-i fegyelmi határozatok

2014-10-14 17:02:30

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága október 14-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

A FEB a PMFC vezetőedzőjét, Véber Györgyöt 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi sportszakemberhez nem méltó magatartás miatt a PMFC – Videoton FC mérkőzésen történt sértő kifejezések használata miatt.

NB II


A FEB Hanzl Mátét (Mezőkövesd) 2 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre eltiltotta, mert szándékosan utána rúgott ellenfelének. A FEB súlyosbító körülményként értékelte, hogy a cselekményt akkor követte el, amikor a labda nem volt megjátszható közelségben.

A FEB Belecan Zeljko (Szeged) labdarúgót 1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésen való részvételtől eltiltotta.

A FEB a Kaposvárt tárgyalás megtartása után 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi szerződésben vállalt kötelezettség nem teljesítése miatt.

A FEB tárgyalás megtartása után a Vágó Attilával (SzTK) szemben hozott határozatát hatályában változatlanul fenntartotta.

NB III

A FEB Erdős Sándor (Gold – Sport), Birtalan János (REAC) labdarúgókat 1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésen való részvételtől eltiltotta.

A FEB Májer Gergő (Diósd) labdarúgót 3 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésen való részvételtől eltiltotta, mert vállon rúgta ellenfelét. A FEB súlyosbító körülményként értékelte, hogy a labdarúgó visszaesőnek minősül, valamint azt is, hogy a cselekményt akkor követte el, amikor a labda nem volt játékban.

A FEB Turi Tamás (Szentlőrinc) labdarúgót 4 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésen való részvételtől eltiltotta, mert a 2. számú asszisztens személyére súlyosan sértő kifejezést használt, amiért a játékvezető kiállította. A fegyelmi vétség minimális büntetési tétele 3 mérkőzéstől való eltiltás. A labdarúgó levonulás közben az 1. számú asszisztenst gúnyosan megtapsolta.

A FEB Nemes Norbert (ESMTK) labdarúgót 2 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésen való részvételtől eltiltotta. A fegyelmi büntetést kezezés miatt kapta, valamint azért, mert a pályáról való levonulása közben a tartaléklabdába indulatosan belerúgott.

A FEB Króner Péter (Dunaharaszti) sportszakembert a mérkőzésen történő közreműködéstől (kispadtól) 2 soron következő NB III bajnoki mérkőzésre eltiltotta, mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt.

A FEB Németh Szabolcs (Dorog) sportszakembert a kispadtól és öltözőtől 1 soron következő NB III bajnoki mérkőzésre eltiltotta.

Futsal NB I férfi

A FEB Gulyás – Kovács Géza (Szombathelyi MÁV) és Fekete Róbert (Dunaújvárosi Főiskola) labdarúgókat 1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésen való részvételtől eltiltotta.

Futsal NB II férfi

A FEB Tóth Zoltán (Göcsej), Tóth József (Hódmezővásárhely), Balogh Árpád (Csenger Petőfi) és Kyriakidis Vito (Dream Team) labdarúgókat 1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésen való részvételtől eltiltotta.

A FEB Gasparik Tamás (REAC) labdarúgót 2 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésen való részvételtől eltiltotta, mert két sárga lapos figyelmeztetést követően a játékvezető kiállította, majd a játékvezető működésére negatív kijelentést tett.

A FEB Lengyel Béla (FTC) sportszakembert a labdarúgással kapcsolatos sporttevékenységtől 2014. október 14. napjától kezdődően 1 hónapra eltiltotta, mert két kézzel meglökte az ellenfél játékosát, akire sportszerűtlen megjegyzést is tett.

Futsal NB I női

A FEB Folk Zsuzsanna (Tolna – Mözsi) labdarúgót 2 soron következő női felnőtt futsal bajnoki mérkőzésen való részvételtől eltiltotta. mert két sárga lapos figyelmeztetés miatt a játékvezető kiállította. A FEB súlyosbító körülményként értékelte, hogy a labdarúgó visszaesőnek minősül.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés

Sopron 12,5 Jászberény 12 ezer Ft.

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS