Fegyelmi határozatok

Október 30-i fegyelmi határozatok

2014-10-30 19:08:20

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága október 30-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

A FEB az FTC ellen Julian Jennerrel szembeni pénzügyi tartozás miatt indított eljárást, mivel nem állapítható meg a fegyelmi vétség elkövetése, megszüntette.



A FEB Véber György a PMFC volt vezetőedzője ellen elrendelt fegyelmi eljárást, mivel időközben Véber György munkaviszonya, ezáltal sportszakemberi minősége is megszűnt, megszüntette.

Magyar Kupa

Tányéros Gergő (Vác) 1, Völgyi Dániel (Győri ETO), mert a mérkőzés lefújása után a játékvezető személyre súlyosan sértő kifejezést használt, 3 soron következő Magyar Kupa országos főtábla mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Spisljak Zoran vezetőedző (Békéscsaba) a mérkőzésen való közreműködéstől (kispadtól) 1 soron következő Magyar Kupa országos főtábla mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Az Ajka – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosság miatt az Ajka 50.000 Ft, az Újpest, mint visszaeső, szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata, valamit a hazai csapat játékosának szidalmazása miatt 200.000 Ft pénzbüntetésben részesült.

A Videoton FC – DVTK mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók részéről a mérkőzés során több alkalommal, visszatérően elhangzó, megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (MLSZ szidalmazása) a Videoton FC 300.000 Ft, a Diósgyőr, mint visszaeső, szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (MLSZ szidalmazása) miatt 100.000 Ft pénzbüntetésben részesült.

Női nagypályás bajnokságok és kupák

Gimes Georgina Csilla (Fehérvár), mert a labdáért folytatott küzdelemben arcon rúgta ellenfelét, aki súlyos sérülést szenvedett, a játékot nem tudta tovább folytatni (az orvosi szakvélemény alapján az ellenfél játékosa többszörös, darabos arccsonttörést szenvedett), 7 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés

Honvéd 30 ezer Ft.

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS